1vko kaurapuuroa. Terveellistä?

Kattilassa ja mikrossa tehdyistä puuroista ei voi puhua edes samana päivänä. Ja tämä ei ollut mikään subjektiivinen mielipide vaan ihan kylmää faktaa.

Totta. Itse teen myös välillä mikrossa, mutta eipä kattilassa tekeminenkään kauaa kestä jos jättää ne hauduttamiset vähemmälle. Joka tapauksessa kattilassa tehty on paljon parempaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Turhaa tommonen keittely. Lautaselle hiutaleet, maitoa päälle ja naamaan. Maistuukin paremmalle.
 
Turhaa tommonen keittely. Lautaselle hiutaleet, maitoa päälle ja naamaan. Maistuukin paremmalle.

näin on! siitä puurosta saa muuten helvetin paljon parempaa kun laittaa sekaan vielä tollasen maustetun 35g hiutalepussin. varsinkin tuo omena-kaneli on herkkua :kuola:
 
Vaikka muuten ruoanlaitto sujuu multa ihan ok, niin puuron keitto kattilassa on kyllä syvältä. Oman kokemuksen mukaan mikrossa on parempaa, mutta makunsa kullakin. Toki isoista hiutaleista on äiti joskus keitellyt mielettömän hyvää puuroa, mutta siihen menee kyllä se ainakin vartti. :nolo:
 
Varttituntihan siihen menee kun keittelee aamusella puurot. Eilen aamulla kävi niin että nousin sängystä vähän myöhemmin ja pistin puurot ja kahvit tuleen. Sitten kun ne oli valmiita, katoin kelloa ja huomasin että dösä tulee 5 min päästä :wall:
Kyllä vitutti juosta bussille.

Pelkiltään kun vetää maidon kanssa niin peräsuoli laulaa hoosiannaa koko päivän. Mikrossa oon myös koittanut tehä. Puuro räjähteli mikron seinille ja lautaseen jäi joku kolme lusikallista tavaraa. Haudutuskattilassa puuron teko kestää vielä kauemmin enkä nyt tiedä tuleeko siitä yhtään parempaa.

Spelttipuuro se vasta herkkua on :kuola:
Tai puolet spelttiä, puolet kauraa. Tulee vähän halvemmaksi.
 
..mikrossa oon myös koittanut tehä. Puuro räjähteli mikron seinille ja lautaseen jäi joku kolme lusikallista tavaraa.

:lol2: kannattaa lusikalla sekoitella sitä puuroa kerran tai pari lämmittämisen aikana jos ja kun alkaa näyttää siltä että puuro paisuu kuin pullataikina.
 
Multa just kysyttiin töissä, että "syötkö sä ikinä mitään muuta ku puuroa?" Heh... syön, mutta puuroa menee 2-3 kertaa joka päivä milloin milläkin höysteillä. Ennätys on kaikki päivän 7 ateriaa pelkkää puuroa. :D Eikä siihen voi kyllästyä ikinä!

Mitä alkuperäiseen kysymykseen tulee, niin mielestäni mikään erittäin yksipuolinen (pitkiä ajanjaksoja kestävä) ruokavalio ei ole fiksu ratkaisu. Jos sitä kroppaa tarvii jotenkin "puhdistaa" niin peruspuhdas ruokavalio on siihen paras ratkaisu: paljon kasviksia, täysjyväviljoja, puhtaita proteiininlähteitä, hyviä rasvoja. Ei ole mitään syytä alkaa syömään vain yhtä ainoaa ruokaa tai bannata muuten 90% ruoka-aineista ruokavaliostaan.
 
Ruispuuro on terveellisempää kuin kaurapuuro, koska kaura erittää limaa elimistöön! Ei käy ainakaan astmaatikoille eikä niille kellä on maidon kanssa ongelmia.
 
Olenkin vähän ihmetellyt että mitä ideaa on tehdä kattilassa, osaisiko joku hyvin perustella sen vaivan ja ajanhukan ja tiskin määrän? (toki jos tekee useammalle hengelle sitä puuroa niin varmaan järkevämpää tehdä siinä kattilassa..niin ja ellei omista mikroa :))

Kauran beta-glukaani on myös liukoista kuitua (löytyy myös ohrasta, ja rukiissa on arabinoksylaania joka niinikään on liukoinen kuitu). Oma puuroreseptini meni hiljattain hieman uusiksi kun keskustelin erään asiantuntijan kanssa: mikrotuksen sijaan väh. 10 minuuttia kattilassa että beta-glukaani ehtii liueta ja vehnäleseiden tilalle kauraleseitä.

Mitäpä sitä ei terveytensä eteen tekisi. Ja makukin paranee kattilassa.
 
edellisenä iltana termariin

Keitän edellisenä iltana vedenkeittimellä veden, laitan vettä ruokatermariin ja lisään sinne eloveenat sekaan. Sekoittelua ja yön yli hauduttuaan on aamulla valmista lämmintä/haaleaa kaurapuuroa. paljon paremman makuista mitä mikropuuro ja aamulla ei mene yhtään ylimääräistä aikaa. miinuspuolena on tietty sen termarin huuhtominen, mutta ei tarvi lautasia tiskata
 

Suositut

Back
Ylös Bottom