Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kilo kuukaudessa, ei selityksiä? Kuinka kauan?eipä tuossa kummallista niin ole. ihan mahdollista ja moneen kertaan tehtyä.
Aloittelijastahan tuossa on kyse ja ensimmäisen vuoden aikana. Sen jälkeen kyllä kehitys hidastuu sellaista vauhtia että hirvittää. Pitäisi olla sanomattakin selvää.Kilo kuukaudessa, ei selityksiä? Kuinka kauan?
Kuka vaan, ei aloittelija? Ei edes voita puuron kera?
Tässä puhuttiin nyt kuitenkin tuosta jutusta missä on mun mielestä sanomattakin selvää että siinä puhutaan nimen omaan aloittelevasta punttaajasta joka ottaa heti alkuun hyvän valmentajan ja tekee täten heti kaiken oikein. Ne on sitten kyllä asia erikseen jotka heiluu kymmenen vuotta salilla saamatta mitään aikaan kun kaikki siinä mitä ne tekee on ihan päin helvettiä. Kai sieltä nyt hyvät kehitykset tuleekin kun joku laittaa hommat kuntoon..
kaikilla se kehitys ei oo alussa sitä parasta, vaikka näin vois olettaa ja monet pitää itsestäänselvänä. jotkut kopioi netistä ja lehdistä ohjelmia, jotka vaan jostain syystä ei niille sovi. tiedänpäs muutamia tyyppejä, joilla paras kehitys on tullut yli 10v treenin jälkeen vasta, kun se taju oman kropan tarpeista ja vaatimuksista on selvinnyt. eli ei ole "sanomattakin selvää".
Tuosta artikkelista on helppo allekirjoittaa ainakin toteamus, että usein syynä heikkoihin tuloksiin on liian harvat treenikerrat tai junnaaminen samoissa painoissa ja harjoitusmetodeissa.
Usein kuitenkin tuntuu kokeneemmiltakin voimailijoilta unohtuvan varmasti täälläkin aikanaan siteerattu tutkimus, että yksilölliset erot harjoitusvasteessa ovat erittäin suuria.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1462768167708
Eli kun joillakin aloittelevilla voimaharjoittelijoilla kehitys ensimmäisen puolen vuoden aikana on rakettimaista, joillakin voi tulla jopa takapakkia. Artikkelissa siteeratussa tutkimuksessa 30 prosentilla alaraajojen lihakset eivät puolen vuoden harjoittelujakson aikana kasvaneet lainkaan ja joillakin voima ja/tai lihasmassa jopa pieneni. Tutkimusasettelua ja syy/seuraussuhteita voi tietysti selitellä vaikka miten päin, mutta todennäköisesti johtopäätös on ainakin hyvin oikean suuntainen ja siinä mielessä tämän ketjun ensimmäisessä viestissä esitetty artikkeli kyllä yksinkertaistaa ja yleistää asioita vähän liikaa.
Kyllä tässä pisti silmään heti kaksi asiaa: "pari kertaa viikossa", "vyötärön olen saanut hoikemmaksi".Kuulun varmaankin tähän ryhmään jolla ei kehitystä tapahdu. Hyvä kun huomasin tämän viestin, niin ei tarvitse enää ottaa paineita siitä, että teenkö jotakin väärin kun patti ja/tai voimat ei kasva. Siis reilu vuosi takana saliharjoittelua pari kertaa viikossa. Melkein aloituspainoilla on menty koko ajan. Vyötärön olen saanut hoikemmaksi, mutta mutta lihakset ja voima kateissa. Takapakkiakin tullut.
Aerobinen kunto on kyllä selvästi parantunut, otetaan ilo siitä. Jatkan kyllä saliharjoittelua ihan senkin takia, jos sillä pystyn hidastamaan iän aiheuttamaa lihaskatoa.
Kyllä tässä pisti silmään heti kaksi asiaa: "pari kertaa viikossa", "vyötärön olen saanut hoikemmaksi".
Jos oikeasti haluat tuloksia niin treenikerrat on vähintäänkin tuplattava ja jos vyötärö on kaventunut niin olet ollut miinuksilla, eli dieetannut tahallisesti tai tahattomasti. Vaikka etenkin aloittelijan on mahdollista kasvattaa jonkin verran lihasta dieetillä, niin todelliset tulokset tulee vain ja ainoastaan kun syö niin perkeleesti ja sen jälkeen vielä vähän lisää ja katsoo nyt edes että proteiinia tulee tarpeeksi. Ja treenin on oltava kovaa, nousujohteista jatkuvaa itsensä haastamista eikä viikkokausia samassa painossa mukavuusalueella junnaamista. Sen jälkeen saa sitten syyttää geenejä jos ei treeni potki.
Ja mitä tuossa kritisoitiin artikkelia siitä että se yksinkertaistaa asioita liikaa, niin kai se oli vähän sen tarkoituskin. Ja toisaalta siinä kyllä puhuttiin keskivertokuntoilijasta, ei joka ikisestä yksilöstä. On ihan totta että niitäkin löytyy joilla ei patti ja voimat tunnu kasvavan vaikka mitä tekee, mutta on ne vaan aika hemmetin harvassa. Liian herkästi syytetään geenejä.
Ei varsinaisesti. Kuudenkympin ikä ei ole mikään selitys sille että mitään ei tapahdu (samat painot kuin alussa...) Ja tässähän syytettiin vieläpä geenejä eikä ikää. Haasteita se toki tuo lisää, mutta on siinä iässäkin mahdollista kehittyä. Ja maailma on täynnä aivan saatanan kovakuntoisia ja vahvoja kuusikymppisiä, että ei siinä iässä vielä ihan seniileitä olla. Turha kuitenkaan ihan mahdottomia toivoa jos tuossa iässä aloittaa, mutta se on ihan varma että jotain pitäisi tapahtua jos treeni on järkevää. Eli kuten sanoitkin niin jos ei ole estettä sille että voi tehdä kovaa niin kannattaa tehdä kovaa. Jos on este niin se on sitten syy sille ettei kehitystä tipu, eikä geenit.Nojuu, sanoisin että Powerhousulla mennyt kohdeyleisö ehkä vähän hakuseen, vaikka asiaa sinänsä puhuikin.