🥓 Ketoosi - Keskustelua hyödyistä, haitoista, makroista ja kokemuksista

Meta title: 💥 Ketoosikeskustelu – hiilareiden minimoinnin ikuinen väittely ja kokemusten myrsky

Meta description: Keskustelua ketoosin hyödyistä, haitoista, makroista ja kokemuksista – mikä toimii, mikä ei ja miksi keto herättää niin vahvoja mielipiteitä?**


Mä kysyn nyt kun täällä on niin paljon sivuja että on vaikeeta kahlata läpi. Mulla oli eilen lupaava kokemus kun jätin suurimman osan viljasta pois.
Eli tavoitteena vvh/keto/carnivore. Osittain tuo on itsestään selviä asioita mutta mä lähinnä etin että mitä kasvikunnan tuotteita voi pikkasen ottaa ja esim miten maitotuotteet sopii kuvaan. En oikeen käytä fb että jos jossain olis joku lista tai tietopaketti asiasta että vois opiskella. Tässä kun näkyy loputtomasti keskustelu mutta ei sellasta nopeasti omaksuttavaa tietoa. No siis löysin tuolta kyllä jotain mutta täällä on varmaan kokemusta enemmän erottaa ne huonot neuvot hyvistä.
Mistä tuo tavoite tulee? Jätit siis suurimman osan viljasta pois (päiväksi?), ja nyt pitää mennä syvään päähän, mutta miksi? Oma neuvoni on, että jos on epämääräisiä vaivoja ja epäilee ruokavaliota, viljat ja maitotuotteet on ensimmäisiä joita kannattaa epäillä. Proteiineja lihasta, kalasta, kanasta, kananmunista, hiilareita perunasta, bataatista, hedelmistä, valkoisesta riisistä... Osa kasviksistakin voi aiheuttaa ongelmia, tuossa listasin suht neutraaleja vaihtoehtoja olettaen, ettei allergioita ole.

Saahan ketoosiakin toki kokeilla, mutta siinä muuttuu metaboliakin hieman eikä kyse ole pelkästään epäsopivien ruoka-aineiden poistamisesta.
 
Itse huomannut sen, että jos syö pelkkää luontaista proteiini-rasvasekoitusta, nälkä pysyy. Mutta jos mukana on hiemankin hiilareita (esim. paneeraus) niin sapuskaa tulee automaattisesti haettua lisää kaapista.
 
Puhumattakaan todellisista hiilaripommeita, kuten lähikaupan uunituoreet moniviljasämpylät. Ne eivät ole koskaan selvinneet elossa Mannisresidenssissä yli vuorokautta.
 
Itse huomannut sen, että jos syö pelkkää luontaista proteiini-rasvasekoitusta, nälkä pysyy. Mutta jos mukana on hiemankin hiilareita (esim. paneeraus) niin sapuskaa tulee automaattisesti haettua lisää kaapista.
Itse harrastan juoksemista, ja olen huomannut, että proteiini-rasva sekoitusta syömällä bulkkaan jalkoihin ja keskivartaloon lihasta. Paino nousee, vaikka nälkä pysyy loitolla. Pitäisi vissiin syödä lähinnä puuroa ja sämpylöitä ollakseen katu-uskottava siima.
 
Itse harrastan juoksemista, ja olen huomannut, että proteiini-rasva sekoitusta syömällä bulkkaan jalkoihin ja keskivartaloon lihasta. Paino nousee, vaikka nälkä pysyy loitolla. Pitäisi vissiin syödä lähinnä puuroa ja sämpylöitä ollakseen katu-uskottava siima.
Tämä oli mielenkiintoinen video - jossa vähän spekuloitiin sillä, että ketoosissa olevien kestävyysurheilijoiden lihasmassa kestää paremmin kuin hiilarivetoisten urheilijoiden.


View: https://www.youtube.com/watch?v=3RhS1UvSWoQ
 
Mä kyllä siis käytän hiilareita mutta ne on pieni osa kokonaisuutta. Esim tomaatteja ja sipulia paistettujen kananmunien sekaan. Mä koitan nyt ottaa maltillisia määriä kreatiinia. Tuolla oli jotain englannin kielellä mutta kokeilemallahan tuo selviää. Onko täällä mitään ajatuksia tästä?
 
Ja juoksu on PIKKAISEN eri asia kuin bodaus :D Täysin JÄRJETÖNTÄ höpöttää että proteiini sabotoi urheilijaa bodauksessa kun se on pakollinen rakennusaine. En siis ymmärrä mitä tää video tekee Pakkotoistolla.
Kyllä niitä juokseviakin bodareita on jonkin verran. Mutta älä vaan koita tehdä aerobista ketoosissa, saattaa henki lähteä.
 

Introducing Jeff Volek

Over the last 15 years Jeff’s research has helped us better understand what constitutes a well-formulated low-carbohydrate diet and its impact on obesity, body composition, adaptations to training and overall metabolic health.
He has published hundreds of scientific manuscripts and presented hundreds of talks at scientific and industry conferences. He is co-author of “The New Atkins for a New You” and two self-published books “The Art and Science of Low Carbohydrate Living” and “The Art and Science of Low Carbohydrate Performance.”
And he’s an athlete: A former competitive powerlifter who continues to follow the principles of a low-carb diet while training regularly for strength and health.
More at artandscienceoflowcarb.com
Re-introducing Zach Bitter

Listen to Zach’s previous EP appearances here and here.
Ultrarunner and coach, holder of the 12-Hour World Record, 100-Mile American Record and numerous course records. Follows high-fat diet, has been on EP twice, writes a great blog, is a teacher and more.
Defining Low-Carb

In terms of grams and percent of total calories per day,
Low carb vs ketogenic,
How Zach tackles LCHF with training/racing, including how and when he allows for more carb. Plus Jeff’s take on Zach’s approach.
Adapting to Fat as Fuel

Define Fat adaptation & the shift we’re seeing in approach to sports nutrition (maybe not new to Jeff, but new to masses ;))
How to burn fat for fuel by restricting carbs,
What we’re seeing in fat-adapted athletes and the benefits, including the ability to run ultras on <2,000kcal vs. traditional 6,000kcal,
At 7-14% body fat one still has 20,000-30,000 kcal of adipose tissue reserves.
Introducing the FASTER Study

Jeff’s inspiration for the FASTER study?
How is the FASTER study different?
What the FASTER study is about to show us in terms of sports nutrition and the body’s ability to use fat for fuel, and the ground-breaking results,
Zach’s involvement as a subject in the study,
High carb vs low carb being put to the test,
Fat oxidation – what does it mean, and how does it differ based on your fat-adaptation. What Jeff and the researchers found was unlike anything every seen in a lab before! HOW MUCH FAT CAN HUMANS BURN?!
 
Back
Ylös Bottom