- Liittynyt
- 7.6.2023
- Viestejä
- 875
Jäätelö, tuo ravinto ikiaikainen. On se vain hyvää.Itse en ole. Välillä pidän jaksoja että syön vain lihaa, mutta suurimman osan vuodesta menee muutakin, esim. jäätelöä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jäätelö, tuo ravinto ikiaikainen. On se vain hyvää.Itse en ole. Välillä pidän jaksoja että syön vain lihaa, mutta suurimman osan vuodesta menee muutakin, esim. jäätelöä.
FODMAP:issa liha ei ole vältettävien listalla,kun taas monta vihannesta on.Semmosta..
![]()
Somessa leviävä ruokavalio voi tärvellä suolistoa – ”Järjetön ajatus”, sanoo asiantuntija
Ravitsemusterapeutti varoittaa somessa leviävän ruokavalion terveysriskeistä.www.is.fi
Niin monta asiavirhettä että melkein aivot nyrjähtää. Itsestä eniten tunteita herättää aina kun "laillistettu ravintoterapeutti" käy puhumaan "kovasta rasvasta" ja sen terveyshaitoista. Ai että, kiitos @Dona kun pilasit päivän heti aamustaSemmosta..
![]()
Somessa leviävä ruokavalio voi tärvellä suolistoa – ”Järjetön ajatus”, sanoo asiantuntija
Ravitsemusterapeutti varoittaa somessa leviävän ruokavalion terveysriskeistä.www.is.fi
Kyllä noi artikkelit saa aina veren kiehumispisteeseen :D Kukaan ei tunnu ajattelevan ihmisen historiaa supermarkettiaikaa pidemmälle, että mitä on syöty evolutiivisesti 99.999999999 % ajasta. Ei ainakaan sydänmerkkirasvoja ja puoli kiloa rehuja päivässä :DNiin monta asiavirhettä että melkein aivot nyrjähtää. Itsestä eniten tunteita herättää aina kun "laillistettu ravintoterapeutti" käy puhumaan "kovasta rasvasta" ja sen terveyshaitoista. Ai että, kiitos @Dona kun pilasit päivän heti aamusta![]()
Sanoisin, että Grok on huomattavasti paremmin kartalla ihmisen elimistön toiminnasta kuin meidän julkisuudessa esiintyvät terapeutit taikka lääkärit, ainakin mitä tulee aineenvaihduntaan ja ravintoon liittyviin kysymyksiin. Siltä saa ihan tolkun vastauksia kun jututtaa.Olisi houkuttelevaa ajatella, että tulevaisuudessa AI-ravitsemusterapeutit voisi tähän tarjota ratkaisun, mutta jos ne pohjautuisivat parhaiten tutkittuihin ravitsemussuosituksiin(tm), niin ojasta allikkoon.
Tuossakin taas toistettiin "jotta liharuoista saisi C-vitamiinia, täytyy syödä sisäelinruokia kuten maksaa", miten noista ei ole ikinä yksikään googlettanut 10 sekuntia ja nähnyt, että väite on väärin?Semmosta..
Täällä on kyllä järjetön viha niitä kohtaan, mutta syy löytyy helposti: meillä ala on täynnä rasvauskovaisia ja kuten aikaisemmin näytin puhtaita aktivisteja, vhh saa kummankin porukan näkemään punaista.Itse kuitenkin hämmästelen sitä intoa, millä näitä vhh-ruokavalioita "demonisoidaan"
Daven tutkimus julkaistu.
Todella korkea LDL ei korrelloi verisuonten kalkkeutumisen kanssa ketolla.
View: https://youtu.be/HJJGHQDE_uM?si=RoFBhrfZrrqO0ywp
Itse en tykkää tuosta yksioikoisesta raflaavasta hyvä/paha -kolesteroli ajattelumallista laisinkaan. Kaikella on tarkoituksensa ja paikkansa. Ensiks täytyy kattoa tarkasteltavan ihmisen metabolia ja erityisesti insuliinivaste, ylipaino, ruokavalio sekä vastaavat perusjutut ja vasta sitten voidaan ruveta funtsimaan noita kolesteroliarvoja.
Viimeksi kun itse carnivorella kiristin kuntoa, niin mulla oli kokonaiskolesteroli yli 10, josta LDL osuus 8. Triglyt todella matalat, sokerit matalat, kehon rasvaprosentti pihdeillä mitattuna alle 5 %. Nyt tällä hetkellä oon sekaruokavaliolla koska kehityskausi ja kokonaiskolesteroli hieman yli 5, LDL reilu 3, HDL vajaa 2 ja triglyt 0,6. Itse seuraan näissä hommissa lähinnä trigly/HDL -suhdetta.
Iltaa pirttiin! Selkokielinen yhteenveto em. tutkimuksesta:
![]()
Ketogeeninen ruokavalio ja sydän: Uusi tutkimus ravistelee perinteisiä uskomuksia
Ruoka – se on meidän kaikkien (lähes) jokapäiväinen pakko, intohimo ja usein kiivaiden väittelyiden polttoaine. Ketogeeninen ruokavali...kant-2.blogspot.com
Jatkoa seuraa...
In this KETO-CTA study, we followed 100 persons with LMHR or near LMHR phenotypes over 1 year using high-resolution coronary computed tomography angiography (CCTA) with artificial intelligence-guided plaque quantification to characterize plaque progression in this phenotype along with factors that might predict plaque progression.
While most participants exhibited a TPS of 0 at baseline as assessed by blinded expert inspection (as previously reported17), application of modern artificial intelligence-guided CCTA assessment was able to identify quantifiable plaque in all participants at baseline, as expected. ... Nonetheless, we should mention that the “normal” values for NCPV, PAV, and plaque progression in a healthy population are yet to be fully determined, as there is a wide range of ever-evolving methods, definitions, and analytic techniques. We also do not have a comparator group; however, a carefully matched comparison of 80% of this cohort showed similar and trending lower levels of coronary plaque as compared to other generally healthy populations with lower LDL-C, as reported previously.17
Niin tai ei sen enempää etene kalkkeuma kuin normaalistikkaan. Median change percent atheroma volume oli 0,8 % mikä on about sama kuin nähty samassa ajassa tavallisella ruokavaliolla. Eli siis tarkoita sitä että vaikka olisit ketolla, tai edes ketolla ole LMHR niin olisit täysin suojassa kalkkeuman etenemiseltä. Mutta LDL tai ApoB ei ollut yhteydessä etenemään. Joillain se kuitenkin eteni. Sen sijaan baseline kalkkeuman määrä oli yhteydessä. Niillä kellä oli tutkimuksen alussa enemmän kalkkeumaa niin myös keräsivät tutkimuksen aikana enemmän kalkkeumaa. Niinkun toi otsikkokin sanoo plakki synnyttää plakkia. Syyt on vielä arvailun varassa.
Ite kun 40 vuotta elänyt ja ollut välillä huonommassa kunnossa ja sokerit koholla jne. Lisäksi sukurasite sydän verisuonitautiin. Niin epäilen että on jo tähän mennessä jotain kalkkeumaa. Niin tuo on vähän ikävä tieto että plakki synnyttää lisää plakkia vaikka oisit syvällä ketoosissa. Mitä tässä sitten voi tehdä ettei kyrvän verisuonet kalkkeudu?