🍗 Carnivore dieetti

Meta title: 💥 Carnivore-dieetti – äärimmäinen lihalinjaus joka lupaa suoraviivaisen energian ja vähäiset hömpät

Meta description: Keskustelua täyslihapainotteisesta dieetistä, vaikutuksista, hyödyistä ja riskeistä – miten kroppa reagoi, ja toimiiko tämä oikeasti?**


Muutama viikko sitten päätin, että tänä kesänä olen todella kireässä kunnossa, joten pudotin rasvat minimiin ja nostin protskua vähän ylös, eli huomattava pudotus kaloreissa. Keho on kyllä ihmeellinen, paino ei ole laskenut kuten olettaisi, vaan tullut noin kilo lisää, mutta peilikuva paranee päivä päivältä.
 
Eka kertaa testiin tällainen. Kaverilla on lihamylly niin jauhatin 3 kg Atrian sisäpaistia jauhelihaksi ja vakuumiin pakattuna. 2 kg välittömästi kypsensin ja kilo pakastimeen. Ihan hyvä vähän kuivempi 2,5 % rasva jauheliha.

Katkaisin eilen 2 vrk paaston syömällä 700g tuota. Vähän voita sekaan paistaessa. Ihan hyvää.
 
😁
FB_IMG_1745494827612.webp
 
Physionic tehny uutta analyysiä tästä uudesta LMHR tutkimuksesta


View: https://www.youtube.com/watch?v=RWDe7lVXIPQ


Joillakin kalkkeuma eteni todella härskiä vauhtia. Ja keskiarvo etenemä oli sama kuin varsin sairaalla populaatiolla millä diabetestä, korkeaa verenpainetta jne. :unsure:

Kyllä ite en edelleenkään kehtaisi hengailla LDL/ApoB taivaassa jatkuvasti. Syön 10 mg päivä Ezetimibeä alentaakseni sitä. Ilman tarkempia tutkimuksia on varsin riskialtista hengailla LDL/ApoB taivaassa (kroonisesti) kun et tiedä oletko yksi niistä kenelle se aiheuttaa todella nopean valtimotaudin etenemisen.
 
Physionic tehny uutta analyysiä tästä uudesta LMHR tutkimuksesta


View: https://www.youtube.com/watch?v=RWDe7lVXIPQ


Joillakin kalkkeuma eteni todella härskiä vauhtia. Ja keskiarvo etenemä oli sama kuin varsin sairaalla populaatiolla millä diabetestä, korkeaa verenpainetta jne. :unsure:

Kyllä ite en edelleenkään kehtaisi hengailla LDL taivaassa.

Ei niitä ainakaan liian korkealle kannata päästää.

Itäsuomalaisilla oli muistaakseni geeni jotka imasee ldlät taivaisiin jo melkein näkemällä kananmunan keltuaisia.🙂
 
Ei niitä ainakaan liian korkealle kannata päästää.

Itäsuomalaisilla oli muistaakseni geeni jotka imasee ldlät taivaisiin jo melkein näkemällä kananmunan keltuaisia.🙂

Itsellä molemmat vanhemmat ja sukujuuret Pohjois-Karjalasta. Se on saletti ettei ainakaan pienin alttius ole sydän/verisuonitaudeille.
 


Tuon faktan takia se että itse olettaa ilman tutkimuksia kuuluvansa sellaiseen populaatioon ja elävänsä sellaisella elämäntyylillä ja dieetillä kenelle sky high LDL ei tuota ongelmia, niin on riskialtista. Itellä taas se oletus että jos olisin ollu mukana tossa LMHR tutkimuksessa niin olisin kuulunut siihen porukkaan kenellä plakki kerääntyi kovalla vauhdilla.
 
On muuten tavallaan kiehtovaa ja samaan aikaan erittäin vittumaista että tuostakin tutkimuksesta voi tehdä niin erilaisia johtopäätöksiä. Tutkimuksen tekijät ja useat professorit on sitä mieltä että LDL ei nosta verisuonten kalkkeutumisen nopeutta tai riskiä lmhr väestöllä. Sitten on suunnilleen saman verran proffia mitkä tulkitsee tutkimuksen lähes päinvastoin. Tällein perus Insinöörinä niin on kyllä vähän raskasta navigoida tässä eriävien mielipiteiden maailmassa. Ehkä voidaan kuitenkin todeta, että jos varman päälle haluaa pelata, niin Kolesteroli tasot kannattaa pitää mieluimmin viitealueiden sisäpuolella, kuin ulkopuolella. Mutta muistaa kuitenkin se, että kolesteroli on elämän kannalta välttämätön ja kolesteroli on keskeisessä roolissa hormonituotannossa, immunipuollustuksessa, erittäin tärkeä solujen rakennusaine sekä varmasti liikaa demonisoitu korkean verensokerin, insuliinin sekä triglyseridien aiheuttamien sairauksien vuoksi, mutta silti, kolesteroliakaan ei kannata pitää reilusti yli viitealueiden tai silloin ainakin kannattaa vaikka parin vuoden välein tarkastaa että missä mennään "sepelvaltimotaudin" kanssa.
 
On muuten tavallaan kiehtovaa ja samaan aikaan erittäin vittumaista että tuostakin tutkimuksesta voi tehdä niin erilaisia johtopäätöksiä. Tutkimuksen tekijät ja useat professorit on sitä mieltä että LDL ei nosta verisuonten kalkkeutumisen nopeutta tai riskiä lmhr väestöllä. Sitten on suunnilleen saman verran proffia mitkä tulkitsee tutkimuksen lähes päinvastoin. Tällein perus Insinöörinä niin on kyllä vähän raskasta navigoida tässä eriävien mielipiteiden maailmassa. Ehkä voidaan kuitenkin todeta, että jos varman päälle haluaa pelata, niin Kolesteroli tasot kannattaa pitää mieluimmin viitealueiden sisäpuolella, kuin ulkopuolella. Mutta muistaa kuitenkin se, että kolesteroli on elämän kannalta välttämätön ja kolesteroli on keskeisessä roolissa hormonituotannossa, immunipuollustuksessa, erittäin tärkeä solujen rakennusaine sekä varmasti liikaa demonisoitu korkean verensokerin, insuliinin sekä triglyseridien aiheuttamien sairauksien vuoksi, mutta silti, kolesteroliakaan ei kannata pitää reilusti yli viitealueiden tai silloin ainakin kannattaa vaikka parin vuoden välein tarkastaa että missä mennään "sepelvaltimotaudin" kanssa.

Kaikilla oli helvetin korkea LDL. Niillä kellä oli kaikkein korkein niin ei tullu sen enempää plakkia. Eli LDL/ApoB taso ei ollu yhteydessä plakin kasvuun. Mutta silti absoluuttinen plakin määrä kasvoi, osalla paljonkin. Enemmän tämä on meikän silmissä siihen suuntaan että keto ja LMHR ilmiö ei suojaa plakin kasvulta. On spekuloitu että jos LDL on korkea, esim. 6. Niin se että se on 9, ei tuota sen enempää damagea enää.

Kolesterolia tarvitaan, mutta LDL lipoproteini voi olla vaikka 0 ja muut lipot kuten HDL voi hoitaa kaikki sen hommat.
 
Miten jauhelihapula vaikuttanut teillä? Itselle tuottanut melkoisia ongelmia, possu ja kana saa aikaan lähinnä oksennusreaktion, joten pitänyt yrittää selvitä munilla ja kalliimmilla lihoilla. Pitää varmaan Atrian lihakaupasta pistää tulemaan rotukarjan jauhelihaa.
 
Miten jauhelihapula vaikuttanut teillä? Itselle tuottanut melkoisia ongelmia, possu ja kana saa aikaan lähinnä oksennusreaktion, joten pitänyt yrittää selvitä munilla ja kalliimmilla lihoilla. Pitää varmaan Atrian lihakaupasta pistää tulemaan rotukarjan jauhelihaa.
Ei oikeastaan mitenkään. Ääs-marketissa tuntuu olevan usein tyhjää, mutta liiteristä olen löytänyt 10% ja 7% paketteja tarpeeksi tähän mennessä.
 
Miten jauhelihapula vaikuttanut teillä? Itselle tuottanut melkoisia ongelmia, possu ja kana saa aikaan lähinnä oksennusreaktion, joten pitänyt yrittää selvitä munilla ja kalliimmilla lihoilla. Pitää varmaan Atrian lihakaupasta pistää tulemaan rotukarjan jauhelihaa.

Ei mitenkään kun pakastin ollu täynnä Atrian Takuumureaa sisäpaistia. Jostain syystä tota on viimesen parin vuoden aikana ollut hiton usein 13-14€/kg. Normi hinta 20-22€. Ja sitten osaan valmistaa kanasta niin perkeleen hyvää thaikku curryä. Panang Curry. Massaman Curry. Tai joku perus curry. Nykyään usein keitän kanan rintafileet. Ei kuivu vaan päinvastoin kerää nestettä. Joskus paistan uunissa. Pannulla en kypsennä enää juuri ikinä. Ainoastaan paistopinta pannulla. Possua ei ole tullu syötyä vuosiin.

Tänään tein sisäpaistin kilon köntsän isoiksi pihveiksi. 4 osaan eli 250g per pihvi.
Seuraavan köntsän teen kuutioiksi kuten karjalanpaistin ja uunissa valmistus.
Sitä seuraavan taas ohuiksi siivuiksi.
Sitä seuraavan testaan kuutioiksi ja keittää.

Hieno tuote.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös Bottom