Crusader sanoi:
Miten itse hoitaisin: ammattiyhdistysliittojen valtaa kavennettava huomattavasti.
Miten? Niinkö, että järjestynyt työnantajapuoli ei enää neuvottelisi TUPO:a ammattiliittojen kanssa ja näin turvaisi työrauhaa TUPO-sopimuksen keston ajaksi? Vai niin, että ammattiliitot eivät saisi enää valvoa työsopimusten ja lakien toteuttamista, niin kuin laissa on määrätty, ja ajaa työntekijöiden asemaa oikeudessa esim. laittomissa irtisanomistapauksissa? Jollakin muulla tavalla?
Crusader sanoi:
Teollisuuden palkat alas, toimihenkilötasolla palkat ovatkin jo nyt alhaiset.
Kuinka paljon teollisuuden palkkoja pitäisi laskea ja minkä teollisuuden? Ihan kaikkienko? Suostuisitko itse oman palkkasi laskemiseen? Vai saatko vielä edes palkkaa?
Crusader sanoi:
Progressiivinen verotus kokonaan pois (ts. verotus ei-progressiiviseksi),
Ja veroprosentti olisi mikä? Kaikille esim. 20%, 25% tai 30%? Minkähänlaiset olisivat alempipalkkaisten työläisten toimeentulomahdollisuudet, jos tuo toteutettaisiin? Ehdotat tietenkin, että ainahan voi ottaa vielä toisen ja kolmannenkin työn, niin kuin monissa maissa on tapana? Vai kuuluuko (köyhän) ihmisen elämään mitään muuta kuin työnteko? Onko se niiden kohtalo, että mitään muuta elämää ei ole? Elämän pitäisi olla osalle erittäin kovaa (köyhille ja matalapalkkaisille) ja toisille (onnekkaille? lahjakkaille? pyrkyreille? hyväksikäyttäjille?) erittäin helppoa? Näitä tuloeroja ja elämänlaatua ei voisi millään tasoittaa, että suurempi osa voisi elää ihmisarvoista ja ehkä jopa mukavaa elämää?
Crusader sanoi:
tukijärjestelmää ainakin yhteiskunnan puolelta heikennettevä niin ettei se kannustaisi jäämään työttömäksi (liitot saisivat tottakai päättää itse kassoistaan).
Ymmärsinkö nyt ihan oikein? Olet sitä mieltä, että nykyisestäkin pitäisi esim. KELA:n työttömyyskorvausta laskea, kun se muka kannustaa jäämään työttömäksi ja antaa liittojen päättää itse työttömyyskassastaan, eli työttömyyskorvauksen määrästä? Tämähän lisäisi entisestään ammattiliittojen valtaa, kun useampi liittyisi liittoon paremman työttömyyskorvauksen toivossa. Tätä ammattiliittojen valtaahan sinä halusit kaventaa? Tiedätkö edes, kuinka paljon on KELA:n työttömyyskorvaus ja kuinka "hyvin" sillä tulee toimeen? Vai onko se joku muu tukijärjestelmä, joka kannustaa jäämään työttömäksi? Esimerkiksi toimeentulotuki? Vai onko se asumistuki? Jokin muu? Mitä tapahtuu työttömäksi joutuvalle velallilselle (ja ehkä jopa perheelliselle), joka ei saa töitä yrityksistä huolimatta, kun nämä tukijärjestelmät on heikennetty tai saa ainoastaan sellaista työtä, jolla ei tule toimeen, eikä pysty omaa perhettään elättämään, saati sitten velkojaan lyhentämään? Kannattaa tutustua tuollaisiin ihmisiin, niitä on ihan tarpeeksi nykyiselläkin järjestelmällä.
Crusader sanoi:
Yritysverot alhaisemmiksi. Progressiivisen verotuksen poistaminen rahoitettaisiin säästöillä sosiaalisektorilta ja bkt:n noustua myös verotulot kasvaisivat. Progressiivisuuden poiston vaihtoehtona esim. max 30 veroprosentti.
Ai jaa, että ihan yritysverot alhaisemmiksi ja bkt:n noustua verotulot kasvaisivat samoihin (?), mitä ne on nyt? Kuinka paljon alhaisemmiksi yritysverot pitäisi laskea? Ja progressiivisen verotuksen poistaminen rahoitetaan vielä säästöillä sosiaalisektorilta? Kuinka kauan menisi BKT:n nousuun, että myös verotulot kasvaisivat?
Crusader sanoi:
En ota sen kummemmin kantaa valtion ja kuntien verotukseen, mutta sekin rahanpuljaussysteemi on raskas nykyisellään ja verotusta pitäisi siltäkin osin selkeyttää.
Juurihan otit kantaa valtion ja kuntien verotukseen, kun olit tasaveroprosentin kannalla.
No joo, ei näitä jaksa vatvoa netissä. En itseasiassa tiedä, miksi tähänkään viestiin vastasin. Kai se on se valtava ihmetys siitä, miten jonkun moraali ja käsitykset ihmisistä ja yhteiskunnasta on niin erilaiset kuin omani. Ei näitä kuitenkaan kannata tosissaan ottaa. Jokainen puhuu nettipalstoilla mitä mieleen juolahtaa ja suoltaa oman ideologiansa värittämiä mielipiteitä, miettimättä oikeasti niitä seurauksia, mitä noista ehdotuksista seuraisi, jos ne todellisuudessa toteutuisivat. Onneksi nämä ovat vain nettikirjoituksia, eikä vallassa olevien poliitikkojen mielipiteitä. Sehän se vasta huolestuttavaa olisi, jos joku pättävässä asemassa oleva tuollaisia ehdotuksia laukoisi. Ja siltä varalta, että joku tuollaisilla arvoilla varustettu henkilö pääsisikin valtaan, onneksi meillä on monipuoluejärjestelmä ja oppositio, joka voi äänestää täysin utopistisia ja moraalittomia aloitteita vastaan. Kauan eläköön demokratia... ja sananvapaus!