Yleinen keskustelu vapaaottelusta

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Katselin eilen striimistä liettualaista vapaaottelua, tarkemmin sanottuna MMA Bushido'77 -tapahtumaa. https://kokfights.com/event/5993/

Tapahtuma pidettiin Siemens Arenalla, joka ei ollut täynnä, mutta katsojia oli silti silmämääräisesti arvioituna useita tuhansia. Kortilla oli yhteensä 17 matsia, mutta näistä vain 11 striimattiin. Erikoista oli se, että pääottelun jälkeen käytiin vielä kaksi selkeästi esikorttitason matsia. Varmaankin esiottelut ovat venyneet arvioitua pidemmäksi. Osa esiotteluista oli otteluajaltaan 3x4min ja kyynärpäälyönnit oli kielletty.

Näytetyistä 11 ottelusta joista kaikissa liettualainen otteli ulkomaalaista vastaan liettualaiset voittivat 7, hävisivät 3 ja yksi ottelu päättyi tasan. Tuo tasan päättynyt ottelu olikin AINOA, joka kesti täyden ajan ja itseasiassa kuvittelin matsin jälkeen liettualaisen voittavan sen. Yksi ottelu oli lisäksi menossa selvästi valkovenäläisen komennossa, mutta tämä loukkasi jalkansa ja joutui luovuttamaan ottelun erätauolla.

Iso keskeytysprosentti ei kuitenkaan johtunut erityisen epätasaisista ottelupareista vaan lähinnä siitä, että ottelijat eivät oikein hallinneet puolustamista matossa. Mukana olikin kai lähinnä yleisöä vetämässä pari Liettuassa tunnettua potkunyrkkeilijää, joista Igor Osinin hävisikin kuristukseen minuutissa.

Ainoa selkeästi epätasainen matsi oli naisten ottelu, jossa onkin kortilla edelleen TBA-vastustaja. Tämä pikapaikkaaja oli pari painoluokkaa pienempi ja täysin väärässä paikassa. Kovin huonosti ei onneksi käynyt, mutta vastustajien löytäminen päteville naisottelijoille on näemmä ongelma muuallakin kuin Suomessa.

Pääottelussa urakoinut Tomas Pakutisnskas on käynyt vuonna 2006 Espoossa häviämässä Timo Suhoselle ja hän hävisi uransa ensimmäisistä 10 matsista 9. Nykyisin rekordi on 17-12 ja mies vaikuttaa hyvin suositulta kotimaassaan. Enemmän semmoinen Härmän Häjy -tyyppinen uravalinta kuin UFC-sopimuksen tavoittelua.

Ottelemassa oli myös mm. ONE FC:ssa otellut potkunyrkkeilijä Sergej Maslobojev sekä Dream-, Strikeforce- ja Bellator-veteraani Marius Zaromskis, joka on mm. voittanut Sakuraban.

Illan yleistaso oli mielestäni hieman alempi kuin normaalissa Cagessa, mutta ihan katsottavaa perustason ammattilaisvapaaottelua. Pystyottelussa liettualaiset ja mm. valkovenäläiset olivat varsin hyviä, mutta painipuoli ontui. Käytännössä kaikki suomalaiset ammattilaisvapaaottelijat voisivat saada tuolta ihan järkevän tasoisia matseja. Ja myös sellaisia, jotka voi voittaa hyvällä suorituksella. Alasvienti+lyönnit matossa olivat kovaa valuuttaa.
 
Laitetaan nyt tähän topikkiin Ylilyönti-podcastin vuosimuistelut!

Vuoden ja vuosikymmenen vaihduttua äänitorvet puivat pitkällisesti kamppailuvuoden 2019 antia ja kunniamainintoja. Lisäksi tarjolla muisteloita ja arviointeja koko taaksejääneestä vuosikymmenestä kamppailun maailmassa ja Suomen kehissä.
Aiheet:
- 00.30: Vuosikatsaus – Mitä jäi käteen kamppailuvuodesta 2019? Onnistumiset, huolet ja murheet suomalaisittain, täyteläinen UFC-vuosi
- 56.20: Ylilyönti-kunniamaininnat 2019 – Vuoden Hyvät Ihmiset, Vuoden Yllättäjät, Vuoden Hahmo, Vuoden Floppi -tuplamestari
- 1.28.40: 2010-luku pakettiin – vuosikymmenen kamppailijat ja merkittävimmät ilmiöt


View: https://soundcloud.com/unibetfinland/ylilyonti-140-vuoden-ja-vuosikymmenen-kamppailut-muistoissamme



 
Laji on minulle vielä verrattain uusi joten voisivatko sitä paremmin ymmärtävät antaa oman näkemyksensä:

Lajissa on kyse paljolti rahasta, jolla tarkoitan sitä että tarkoitus on myydä tuotetta nimeltään vapaaottelu. Näin ollen matseja ja sopimuksia saavat mediakiinnostavat ja näyttävästi ottelevat. Toisinaan kuulee voittoputkessa olevien menettävän mahdollisuutensa edetä koska ovat "liian tylsiä".
Jos homma toimisi niin että voitto on voitto, tyylillä/myynnillä ei ole väliä ja sillä selvä, olisiko kärkikahinoissa eri miehet? Jos porukka vaihtuisi, mikä "uusia tulokkaita" yhdistäisi eli millaisia ottelijoita he olisivat todennäköisesti?
 
Ymmärrän että puhut UFCsta, joka on vain yksi promoottori, toki niistä isoin ja korkea tasoisin keskimäärin. Jos voitto olisi voitto niin sakki ei vaihtuisi ollenkaan oikeastaan, se että joku potkastaisiin ulos UFCsta tylsyyden takia on todellisuudessa harvinaista. Isompi ongelma on että vanhat isot nimet jätetään roikkumaan vaikkeivat enään pärjääkkään sillä tasolla. Ja jos porukka vaihtuisi niin taso tippuisi keskimäärin.
 
Aivan, puhuin UFCStä koska muut organisaatiot ovat itselle lähes tuntemattomia.

Jääkö UFCn (tai muiden suurien) ulkopuolelle paljonkin niitä ei-niin-viihdyttäviä mutta urheilullisesti kovia ottelijoita? Olisiko näillä jotain mahdollisuuksia pärjätä toisenlaisessa ympäristössä? Miksi?
 
Ei jää, kyllä kaikille ottajansa löytyy, kyllä menestyville kamppailijoille on aina kysyntää. En nyt tiedä puhutko kamppailutyylin viihdyttävyydestä vaiko persoonan viihdyttävyydestä, molemmille on kysyntää. Persoonista puhutaan ennen matseja ja matsien jälkeen taas viihdyttävistä ottelijoista. Harva menestyvä kamppailija ei ole kumpaakaan...
 
Ei löytynyt (MMA) sports tech ketjua, mut ehkä joku kokee hyödylliseksi treeniapuna tai edes vaikka eventteihin vaan roudattavana gimmickinä missä yleisö voi lätkiä tauoilla menemään?

Martial Arts Training in Virtual Reality with Full-body Tracking and Physically Simulated Opponents
IEEE Virtual Reality Conference 2020

View: https://youtu.be/3w_ozqJNLvA
 

Liitteet

  • Screenshot_20200310-143733.jpg
    Screenshot_20200310-143733.jpg
    145,5 KB · Katsottu: 309
Laji on minulle vielä verrattain uusi joten voisivatko sitä paremmin ymmärtävät antaa oman näkemyksensä:

Lajissa on kyse paljolti rahasta, jolla tarkoitan sitä että tarkoitus on myydä tuotetta nimeltään vapaaottelu. Näin ollen matseja ja sopimuksia saavat mediakiinnostavat ja näyttävästi ottelevat. Toisinaan kuulee voittoputkessa olevien menettävän mahdollisuutensa edetä koska ovat "liian tylsiä".
Jos homma toimisi niin että voitto on voitto, tyylillä/myynnillä ei ole väliä ja sillä selvä, olisiko kärkikahinoissa eri miehet? Jos porukka vaihtuisi, mikä "uusia tulokkaita" yhdistäisi eli millaisia ottelijoita he olisivat todennäköisesti?

Ufc myy ufc:ta pääasiassa. Nyrkkeilyssä myydään melkein aina yksittäisiä ottelijoita eikä organisaatiota. Tappio merkitsee ufc:ssa paljon vähemmän kuin nyrkkeilyssä.

Ufc:ssa on vain muutamia megastaroja joiden nimellä myydään tapahtumia. Conor McGregor on näyttänyt, että tappiot eivät merkitse myynnin kannalta paljoa. Diaz2 matsi oli megamyynti alla olevasta tappiosta huolimatta. Cowboy matsi oli espn ajan isoin ppv kahdesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta. Tästä huolimatta ufc yrittää myydä ufc:ta eikä conoria. Ufc on oivaltanut brandin merkityksen ja sen, että ottelijoita tulee ja menee.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
On varmasti niin, että viihdyttävyys on vaikuttanut useidenkin ottelijoiden uriin. Kun siis puhutaan siitä, että mestarilla on kaksi mahdollista haastajaa A ja B, joiden meriitit ovat suunnilleen samaa luokkaa, niin luultavasti viihteellisempi näistä saa sen tittelimatsin, vaikka olisi vähän vähemmän ansioitunut urheilullisesti. Ja se toinen ei sitten ehkä koskaan saa tilaisuutta otella tittelistä myöhemmin.

Mutta ei se sillä tavalla mene, että olisit oikeasti sen tasoinen ottelija, että voisit uskottavasti haastaa UFC-mestarin, etkä pääsisi koskaan edes UFC:n tai muun ison organisaation leipiin, vaan ottelisit jossain paikallisessa Cagessa, kun et ole tarpeeksi viihdyttävä.
 
Back
Ylös Bottom