Voiko tonnikalaa syödä liikaa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kynis
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
18.11.2002
Viestejä
271
Tulee kolisteltua päivittäin 2-3 purkkia tonnikalaa vedessa. On se niin hyvaa.

Ajattelin vain, että tulee tuosta jotain raskasmetalleja elimistöön tai onko muuten haitallista.

Oliskohan tämä pitänyt laittaa tuonne tyhmien kysymysten ketjuun :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Just oli metallien kemiaa koulussa. Siitä ei ole terveydellisiä haittoja normaalisti. Jos jatkuvasti ostamasi purkit ovat aina vähän lommoilla niin homma onkin eri... koska säilykepurkin sisäpinta on pinnoitettu tinalla ja sen jälkeen lakalla, jos purkki taas tulee lommoille tai halkeaa niin lakka "murenee" jolloin tinaa pääsee liukenemaan nesteeseen. Pahin tapaus on ostaa kauan hyllyssä seisonutta säilykeruokaa (lähellä "parasta ennen" päiväystä), joka on pahoilla lommoilla, silloin voi oikeasti tulla mahanpuruja, paha olo, ripuli jne. Mutta kunhan purkkisi ovat 100% ehjiä, ilman lommoja tai kolhuja niin ei hätää... :D
 
Mitään eksaktia tietoa ei raskasmetalleista tai myrkyistä ole mutta tuskin nuo vedet tonnikalan pyyntialueilla sen puhtaampia ovat kuin kotimaistenkaan merikalojen joiden ylettömästä syönnistä varoitetaan, viimeksi taidettiin varoittaa rannikkohauista. Asiaan kuin asiaan pätenee kohtuus kaikessa -periaate. Monipuolinen ruokavalio kunniaan, proteiinia kannattaa ottaa päivän mittaan eri lähteistä. Kaiken lisäksi tuo tuna ei loppujen lopuksi ole kilohinnaltaan mitään edullista.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom