Hyvä mallasviski on kyllä suurinpiirtein parasta mitä lasiinsa voi kaataa. Innostuin viskeistä jokunen vuosi sitten, ja viime vuonna tuli käytyä Islaylla asti tislaamokierroksilla.
Yleisesti harmittaa Alkon valikoima, tilausvalikoima tuntuu junnaavan vähän paikoillaan, ja on turhan pieni. Tällä hetkellä suunnilleen puolet koko tilausvalikoimasta taitaa olla Ardbeggiä ja Glenmorangieta (ei sinänsä että niissä mitään vikaa olisi, päinvastoin), kun esim. Bruichladdichilla olisi tosi paljon hyviä viskejä, mutta Alkossa korkeintaan pari.
Henkilökohtasia suosikkeja, ainakin hinta-laatu-suhteelta, on ehkä just Laphroaig quarter cask ja Ardbeg 1990 Airigh Nam Beist. Eihän noita (yleensäkkään parempia viskejä) tosiaan baarissa kannata juomalla juoda (sillon tällön erehtyy, ja seuraavana aamuna kuitteja selatessa ahistaa). Röyhkein pyyntö mihin oon törmännyt, taisi olla Kulosaaren Casinolla, en nyt muista mikä merkki oli, mutta sen muistan, että siellä 4x4cl hinnalla sai alkosta koko lekan. Vaan eihän se ole tyhmä joka pyytää.
Toi ulkomailta tilaus kiinnostais kanssa, etenkin valikoiman takia. Ei nyt niin ratkasevaa ole meneekö kerran muutamassa kuussa kymppi tai muutama enemmän tai vähemmän, mutta vaihtelua kaipaisin enemmän.
Itse olen "elävää pulloa" syöttänyt jo muutaman vuoden. Varmaan ~30 mallasviskin jämät siinä on atm. Pullona on toiminut Aberlour a'bunadhin hylsy ison suuaukkonsa ja mukavan ulkonäkönsä takia. Sen verran vielä tuosta "projektista" että hyvää siitä vaan tulee, kunhan muistaa olla mitään blendejä sinne sekoittelematta. Antaa nopsaan terävän aromin koko pulloon.
Tää on kanssa jo pidempään houkuttanut, mutta että ton sais potkastua käyntiin, niin tuntuu, että se ehkä vaatisi jo samanaikasesti muutaman pullon jämät, ettei jäis lojumaan väljään pulloon hapen kanssa pidemmäksi ajaksi. Lisäksi nykyään tuntuu että ne pullon loput on niin herkullisia, ettei malta uhrata niitä elävään pulloon. Vähän sama kuin joskus hampurilaisen tai viinerin kanssa, se viimenen haukku on vaan niin herkullinen.