Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Reissulta tarttu pari pulloa mukaan ja vähän laseja!

IMG_2110_zpsovuubuiu.jpg


IMG_2122_zpss0hfuugs.jpg
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Viiniä ja shamppanjaakin tarttu vähän mukaan, kun hinnat oli 4-10e/pullo.. Piti korkata toinen jääkaappikin noita varten.

IMG_2128_zpseha7fyfv.jpg
IMG_2129_zpsdt6vrcue.jpg
 
Mulla on useampia erilaisia noita ns. perus viskilaseja. Täytyisi ostaa kunnon aromilasejakin mistä voisi noita vähän parempia juoda.
 
Mulla on useampia erilaisia noita ns. perus viskilaseja. Täytyisi ostaa kunnon aromilasejakin mistä voisi noita vähän parempia juoda.

Kannattaa juoda aromilaseista huonompiakin. Saattaa yllättyä. Ja etenkin sitä omaa suosikkiviskiä kannattaa maistaa tulppaanista ja tuollaisesta leveämmällä aukolla varustetusta glasarista. Ja vielä kämmenen lämmössä piilotettuna. Huh huh, on isot erot.
 
Mulla on useampia erilaisia noita ns. perus viskilaseja. Täytyisi ostaa kunnon aromilasejakin mistä voisi noita vähän parempia juoda.

Kannattaa juoda aromilaseista huonompiakin. Saattaa yllättyä. Ja etenkin sitä omaa suosikkiviskiä kannattaa maistaa tulppaanista ja tuollaisesta leveämmällä aukolla varustetusta glasarista. Ja vielä kämmenen lämmössä piilotettuna. Huh huh, on isot erot.
Kuksaa kannattaa kokeilla myös. Ympäristölläkin on toki vaikutuksensa. Joskus taisin tänne kirjoittaakin, että Lagavulin 16 yo maistui Haltin autiotuvan terassilla kuksasta nautittuna aika hyvältä.

Muissa tapauksissa viski aromilasista, vedelle kelpaa muutkin lasit :).
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kattauksessa:

Kilchoman
100 % Islay
Machir Bay
Loch Gorm
Vintage 2008
5 YO single bourbon cask CS
5 YO single sherry cask CS
raakatisle
raakatisle 1 kk


Kyrö
Juuri
raakatisle
raakatisle 7 kk
Napue


mitä nää raakatisleet on?
raakatisle=ennen tynnyriin laittamista?
raakatisle 1kk ja 7kk=sen verran tynnyrissä olleet?
ja kyrö ja juuri?
Napue?

Noi muut ymmärtää.
 
mitä nää raakatisleet on? raakatisle=ennen tynnyriin laittamista?

Jepulis, suoraan tislauspannun nokasta tulevaa tavaraa. Yksi näistä oli vieläpä laimentamaton. Tislaamot voivat myydä myös new makea (varsinkin nämä nuoret kaverit, ja saattavat tehdä giniä tms. kuten Kyrö, jotta voivat rahoittaa toimintaansa ennen kuin on viskiä myytäväksi), esim. Kilcho on myynyt 5 cl miniatyyripulloissa kuukauden, vuoden ja 2 vuotta kypsytettyä kamaa. Toi 1 kk versio on todella asiallista (noita iäkkäämpiä en ole maistanut), prossat 63,5. Jos jossain osuu näppiin, kannattaa ehdottomasti maistaa. Vinoblella on sitä varastossa, joten jos on joku tuttu ravintoloitsija, niin pyytele ihmeessä tilaamaan.

raakatisle 1kk ja 7kk=sen verran tynnyrissä olleet?

Jees, lyhyt tynnyrikypsytys. Oikeastaan termi olisi tässä new make.

ja kyrö ja juuri?

Kyrö Distillery Pohjanmaalta. Tekee 100 % ruisviskiä ja Juuri on yksi heidän tuotteensa, mutta ei ole vielä ikää viskiksi.
www.kyrodistillery.com/products


Kyrön gini. Voitti juuri jonkun kansainvälisen kisan G & T -palkinnon.

Saatiin muuten samplepullot omasta vuoden 2007 Kilcho-tynskästä. Viimeksi kun sitä maistoin, pidin sitä herkullisena. Jonain kauniina lähipäivänä maistellaan.
 
Toi 1 kk versio on todella asiallista (noita iäkkäämpiä en ole maistanut), prossat 63,5. Jos jossain osuu näppiin, kannattaa ehdottomasti maistaa. Vinoblella on sitä varastossa, joten jos on joku tuttu ravintoloitsija, niin pyytele ihmeessä tilaamaan.

Niin, siis pontikkaa oot maistellu? :D
 
Zone-sarja -42%
^No tavallaan teknisesti ajateltuna. ;) Yleensä new make ei ole kovin hyvää, haiskahtaa imelältä jne., mutta Kilchon tapauksessa on oltava toista mieltä. Tosin turvekuivatuksesta tullut nokisuus oli todella hevin tuhkaista. Maun puolesta edes nuo yli 60 prossaa ylittävät voltit eivät kummasti iske lärviin. Hyvää kamaa, suosittelen lämpimästi.
 
Lienee nuissa raakatisleissä suuriakin eroja olemassaan, kun ainakin Macallanin tastingissä oli juurikin tuollaisia juuri pannusta tipahtanutta ja sitten parisen kk kehkeytynyttä maistilla ja kyllähän ne aikasta kaameaa myrkkyä olivat molemmat. Jossain toisessa tastingissä sitten oli maistettavana savustetuista maltaista ja sitten savustamattomista tehdyt raakatisleet ja kyllähän se savu sieltä potki ja lujaa läpi, mutta yhtä kaameaa myrkkyä molemmat silti.

Jotain Kilcholla siis tehdään toisin tuon kanssa, koska eikös esim. rosentit ole kaikilla nuilla skoteilla sama ennen tynnyriin menoa? Näin ainakin muisteloin, että tuo 63.5% on vakio, ei tule ongelmia blendejä varten tehtävissä tynnyrivaihdoissa.
 
^Tynnyröintivahvuus on 63,5 % tosiaan, jotta voi helposti vaihdella pääläreitä päikseen. Jonkin verran siis lisätään vettä tynnyriin näissä pannutislatuissa. Kolonnista saattaa tulla jotain 0 % vahvuista tavaraa ja niitä blandataan sitten reilummin, hieman lainsäädännöstä riippuen (esim. USA ja straight bourbon).

Makuprofiiliin vaikuttaa tisleen alku- (n. 68-75 %) ja loppuleikkuupisteet (n. 60-65 %), joka kaikilla tislaamoilla on ns. omansa, tislauspannujen täyttöaste, tislausajossa käytetty lämpötila (tislauksen nopeus, hitaalla kevyempää, nopealla raskaampaa) ja pannujen muoto (matalasta ja leveästä tulee tanakampaa ja kapeasta ja korkeasta kepoisampaa). Toki mallas ja sen savupitoisuus antavat oman lisänsä. Ohraahan joutuvat skotitkin nykyään ostamaan muualta, tiedä sitten kuinka paljon ilmasto ja maaperä viljan makuun vaikuttavat. Viskin lopullisesta mausta tulee kuitenkin 60-80 % tynnyrikypsytyksestä.

Kilchon new make oli kärkisijoilla monissa Kilcho-tastingeissa, mikä tosin osaltaan saattaa kertoa, että ne ensimmäiset pullotteet eivät olleet ihan maailman parasta viskiä. Viidestä vuodesta ylöspäin alkaa tuote vaikuttaa varsin oivalliselta.
 
Eilen tuli maisteltua Viking Gracella

Old Pulteney 12v 40%(mukavan toffeinen)
Talisker Storm 45.8%(ok, pistin vähän vettä, mutta suosikkini on kyllä edelleen Taliskereista perus 10v)

Mukaan lähti tax freestä pari pikkupulloa, Juraa olen juonut pullollisen aikaisemmin ja tykkäsin. Highland Park ei ole niin tuttu.
tax free.jpg
 
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/uutiset/art-1442974891908.html

Lauantaina 10.10 sain kunnian maistella ensimmäisten joukossa lanseeraustilaisuudessa suomalaista Teerenpeli 10yo single malt viskiä lahdessa. Vaimo oli tehny pienen yllärin ja kuskautti mut lauantaina lahteen teerenpelin viskitislaamoon. Mulle esiteltiin viskin valmistusta ja kierroksen jälkeen naaman eteen tuotiin eri vuosilta teerenpeli viskiä. Omaan makuun oikeen maistuvaa tuo heidän kymmen vuotias single malt.
 
^Toivon mukaan en sentään :D alkoi muuten itseänikin kiinnostamaan se oman tynnyrin osto. Yritän saada porukan kasaan ja jos saan niin tynnyri hankitaan varmuudella. Meillä on duunissa muutamia "viskisieppoja" mun lisäksi. Millos ootte oman tynnyrinne hommannu?
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom