Vehnäjauhon juominen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ViljoH
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
9.7.2020
Viestejä
2
Tuli tässä eilen iltapalalla vastaan tilanne että ensisijainen hiilarinlähde oli päässyt loppumaan. Löysin kuitenkin kaapista vehnäjauhoja (hiilaria ~70g/100g), joita sekoitin 80g veteen ja join. Tuli mieleen että kilohinnaltaanhan vehnäjauho on varmaan halvin tuote mitä Suomessa kaupasta saa, joten jos tuolla korvaisikin jatkossa maltodekstriinin niin olisi melkoinen säästö. Eihän se maku mitenkään miellyttävä ole mutta JOS sen saa alas menemään eikä ala turvottaa niin onko mitään syytä miksi tämä ei käytännössä olisi yhtä hyvä idea kuin paperilla?

Taustaa: Tällä hetkellä voimanostotreeniä joten ylläpidän nykyistä painoa. 198/100 makrojakauma: kalorit 4800 (lepopäivinä ~4700) proteiini ~230g, rasva ~96g, hiilihydraatit ~740g treenipäivänä ja ~110g lepopäivänä. Syön hiilarinlähteenä n. 500g riisiä (raakapaino) päivässä päästäkseni riittävän isoihin hiilarimääriin, lisäksi aamulla menee kaurahiutaleita 190g ja välipalalla riisimuroja 100g . Eihän tuo vehnäjauho varmaankaan paras mahdollinen hiilarin lähde ole mutta jos sitä ottaa muistakin lähteistä näin paljon niin eikö tämä ole ihan ok?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toimiihan se hiilarinlähteenä mutta älä nyt saatana raakana syö. Riisi, kaurapuuro ja vähäsokeriset(?) murot on niin harvaa tavaraa ettei ihme jos et saa kaikkea alas, syö vaikka jotain sokeriroskaa jälkiruuaksi. Tai sitten enemmän rasvaa. Tommosilla kaloreilla on jo varaa syödä vähän vapaammin.
 
Raa'assa jauhossa voi olla kaikenlaisia bakteereja mistä voi saada mahapöpön. Tosin on sitä ihmiset ennenkin syöneet raakana, kun ovat vaikka taikinaa maistelleet. Ja itse teen välillä syötävää suklaahippukeksitaikinaa mitä ei siis ole tarkoituskaan paistaa. Suosittelevat, että senkin jauhon käyttäisi ensin uunissa ennen taikinaan sekoittamista nämä pöpöt tappaakseen, mutta en ole ikinä jaksanut enkä jaksa vastaisuudessakaan. Toisekseen se vaikuttaa makuun.

Mutta sitten taas toisaalta jos raakaa jauhoa alkaa veteleen oikein työkseen, niin todennäköisyys sairastumiselle kasvaa kyllä huomattavasti. Sitä paitsi maailma on täynnä fiksumpia hiilarilähteitä, joten saa olla kyllä tosi pihi tai tosi perse auki ellei maltoa voi ostaa. Itse kyseenalaistaisin lisähiilaritarpeeni ennen kuin alkaisin käyttään vehnäjauhoja. Itse asiassa en käytä mitään nytkään.
 
Keitä se ohueksi velliksi jos ehdottomasti haluat jauhoa syödä. Saa juomalla alas, mutta kypsänä sulaa helpommin ja mahalle ystävällisempi. Vähän suolaa sekaan ja vois olla vähemmän karmean makuistakin kun pelkkä vesijauhosotku. Lähtisin ehkä kuitenkin vellikokeiluihin vaikka ruis- tai grahamjauhoilla.
 
Toimiihan se hiilarinlähteenä mutta älä nyt saatana raakana syö. Riisi, kaurapuuro ja vähäsokeriset(?) murot on niin harvaa tavaraa ettei ihme jos et saa kaikkea alas, syö vaikka jotain sokeriroskaa jälkiruuaksi. Tai sitten enemmän rasvaa. Tommosilla kaloreilla on jo varaa syödä vähän vapaammin.

Puolisen vuotta näillä kaloreilla mennyt ja joka päivä kyllä tapellut ihan oikealla ja terveellisellä perusruualla sen +700g hiilaria joten tuntuisi vähän hölmöltä alkaa tässä vaiheessa sokeripaskalla korvaamaan. Vaikka voimatreeniä nyt teenkin niin tarkoitus on pitää ruokavalio sen verran kurissa että voin syksymmällä jatkaa bodailua ilman mitään isompaa takapakkia.
 
Puolisen vuotta näillä kaloreilla mennyt ja joka päivä kyllä tapellut ihan oikealla ja terveellisellä perusruualla sen +700g hiilaria joten tuntuisi vähän hölmöltä alkaa tässä vaiheessa sokeripaskalla korvaamaan. Vaikka voimatreeniä nyt teenkin niin tarkoitus on pitää ruokavalio sen verran kurissa että voin syksymmällä jatkaa bodailua ilman mitään isompaa takapakkia.
Tuossa vaiheessa ihan yhdentekevää jos osa kaloreista on tiheää ja helposti nieltävää mättöä, ainoa haitta on ehkä hampaille. Eikä tarvii väkisin vetää mitään jauhovellejä tai tukehtua riisiin. Helpottaa vähän olemistakin jos ei ruokahalu riitä syömään kaikkea ''puhtaana''.
 
Puolisen vuotta näillä kaloreilla mennyt ja joka päivä kyllä tapellut ihan oikealla ja terveellisellä perusruualla sen +700g hiilaria joten tuntuisi vähän hölmöltä alkaa tässä vaiheessa sokeripaskalla korvaamaan. Vaikka voimatreeniä nyt teenkin niin tarkoitus on pitää ruokavalio sen verran kurissa että voin syksymmällä jatkaa bodailua ilman mitään isompaa takapakkia.


Aikoinaan kun joutu pitämään hiilareita korkeana, niin korvasin aina osan kiinteästä hiilarista eri jauhoilla, myös vehnäjauhoa välillä vaihtelun vuoksi vedin. Huomattavasti vatsaystävällisempi tuo vehnäjauho on itselle, kuin esim kaurajauho. Mitään kulinaarista makuelämystä tuosta ei saa, mutta lisäämällä siihen raakakaakaota, ja vähän dextroa makeuttamiseen, saa siitä jo ihan juotavaa.
 
protip:

lisää siihen vehnäjauhoon munaa, maitoa, sokeria ja voita (nehän on halpoja) ja tee lettuja.

tip 2

lisää vehänauhoon hiiva ja tee leipä

tip3

lisää muna ja loraus öljyä ja tee pastaa
 
Luulisi tolla hiilarimäärällä kertyvän vyötärölle hyvin rasvaa vaikka pitkä oletkin ja treenaat.

Eikö olisi fiksumpaa nostaa rasvat vaikka 150g kieppeille ja laskea noita hiilareita? Eihän tuo korkea hiilarimäärä nyt kaikki lihaksiin mene niin luulisi tosta jo terveydelle haittaa olevan..
 
Luulisi tolla hiilarimäärällä kertyvän vyötärölle hyvin rasvaa vaikka pitkä oletkin ja treenaat.

Eikö olisi fiksumpaa nostaa rasvat vaikka 150g kieppeille ja laskea noita hiilareita? Eihän tuo korkea hiilarimäärä nyt kaikki lihaksiin mene niin luulisi tosta jo terveydelle haittaa olevan..

Miksi kuvittelet, että tuo hiilarimäärä lihottaisi jos kulutus on esim samaa luokkaa syötyjen kaloreiden kanssa? Miten tämä muuttuisi jos osan hiilarista saaduista kaloreista korjaisi rasvan määrällä? Eihän hiilari lihota enempää kuin muukaan makroravinne ellet syö oikeasti liikaa yli kulutuksesi. Paremmin hiilarikin imeytyy kun ei oo turhia rasvoja seassa.
 
Miksi kuvittelet, että tuo hiilarimäärä lihottaisi jos kulutus on esim samaa luokkaa syötyjen kaloreiden kanssa? Miten tämä muuttuisi jos osan hiilarista saaduista kaloreista korjaisi rasvan määrällä? Eihän hiilari lihota enempää kuin muukaan makroravinne ellet syö oikeasti liikaa yli kulutuksesi. Paremmin hiilarikin imeytyy kun ei oo turhia rasvoja seassa.
Lähinnä mitä viime aikoina lukenut kirjoja hiilarit vs rasvat. Siis tämä pohjoismaalainen rasvakammoisuus ja tiettyjen hiilarinlähteiden suosiminen.
Mutta ei ehkä oleellista tällä foorumilla joten jätetään sittenkin vääntö välistä ja modet voi poistaa kommenttini.

Rasvojen nostoilla hain sitä että vähemmällä määrällä saa enemmän niitä haluttuja kaloreita. Treenin ympärille valtaosa hiilareista ja muilla aterioilla enemmän rasvaa.
Ihminen kuitenkin alkujaan lihansyöjä ja treenaajakin pärjää pienemmillä hiilarimäärillä, eikös tämän ole lukuisat tutkimukset maailmalla sekä käytännön esimerkit osoittaneet 😁

Ja totta kyllä tuo että mikäli kulutusta on riittävästi niin ei sitä pelastusrengasta tule vyötärölle, siinä olin väärässä.

No vittu väännöksihän se taas meni, sen verran toivoisin että kuitenkin porukka ymmärtäisi myös muita näkökantoja.

Itsekin vedän hiilaria mutta määrät on kolmas osa siitä mitä aiemmin, rasva kylläkin korkeammalla. Silti kehityn hyvin ja saan koko ajan lihasmassaa. Suurin ero siinä että kroppa toimii paljon paremmin; ei väsymystä, suoli ja vatsa toimii moitteetta, kolesterolit viitteissä, verensokerit pysyy tasaisena ynnä muuta mitä nyt pystyn nopeasti heittämään.

Mun puolesta jokainen tekee omat valintansa ja jos 100kg painon ylläpitäminen vaatii +700g hiilareita niin ei siinä mitään jos homma toimii.
Itsellä lihasmassa lisääntyy noin 200g hiilarilla kehonpainon ollessa nyt 105kg, ja treenit on kyllä kovia.

(Ja viestihistoriaa selaaville, kyllä, roinaa on pelissä mutta jos joku sen piikkiin kuittaa homman niin lähen kyllä vittuun 😁)
 
Ei tämä minun osalta väännöksi mennyt. Kunhan kysyin vain perusteluita miksi näin ja tuossahan kerroitkin. Itsellä tuntuu, että rasvat suht minimissä ja riisiä/pastaa 0.5kg kuivapainona päivässä toimii ihan hyvin. 4000kcal apaut tulee syötyä noin. Hyvät väännöt salilla paitsi jos viikon vetää pastaa putkeen niin alkaa röörit huutamaan hoosiannaa. 😅
 
Ei tämä minun osalta väännöksi mennyt. Kunhan kysyin vain perusteluita miksi näin ja tuossahan kerroitkin. Itsellä tuntuu, että rasvat suht minimissä ja riisiä/pastaa 0.5kg kuivapainona päivässä toimii ihan hyvin. 4000kcal apaut tulee syötyä noin. Hyvät väännöt salilla paitsi jos viikon vetää pastaa putkeen niin alkaa röörit huutamaan hoosiannaa. 😅
Todella monella on pakki sekaisin, aamupäivän väsymystä, sokerien heittelyä yms. ja kaikkihan on kiinni ruokavaliosta.
Monesti yritetätään korjataan siinä mielessä väärin että vaihdellaan vaan niitä hiilarin lähteitä mutta ei koskaan vähennetä niitä (ja lisätä kasviksia) ja korvata suuremmalla rasvamäärällä. Kun muutosta ei tapahdu niin asian annetaan olla ja turrutaan siihen väsymykseen ynnä muihin oireisiin.

En tuputa mitään mutta jokainen voisi kerran elämässään kuukauden koittaa vetää hiilarit minimiin mutta nostaa rasvat ylös (voita, punaista lihaa, kananmunia, oliiviöljyä, kalaa jne. reilummin). Toki kasviksia ja vihanneksia reilusti enemmän kuin aiemmin (näistäkin saa paremmin kuitua kuin vaikkapa ruisleivästä, kyllä!)

Voisin tonnin löydä kaikkien kanssa vetoa että fyysinen päivittäinen vointi olisi erinomainen tämän aikana.

Ja edelleen, kenelle ne suuret hiilarimäärät sopii niin antaa palaa vaan! Jos se toimii niin mitä sitä muuttamaan
 
Itellä ei oo sen merkittävimpiä väsymyksiä tullut tän ruokavalion noudattamisesta. Aikalailla sama vireystaso mitä oli korkearasvaisemmalla ruokavaliollakin sillä erotuksella että korkeammilla rasvoilla pakki oli aivan totaalisen tukossa. Pierettää vaan aivan jäätävästi viljatuotteilla kun suurempia määriä syö mutta muuten ei mitään vatsakipuja yms. Riisiä välillä niin hyvin menee. Samat kalorimäärät siis korkearasvaisemmallakin ruokavaliolla, mutta silloin hiilarit apaut 300g luokkaa. En tiedä paljon nyt tulee kun en ole laskenut mutta aikalailla puolet enemmän sitä hiilarinlähdettä syö kuin aiemmin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom