Vanhin ruoka mitä olet syönyt

Heh, ite vedin viime kesänä (aah, kesä... :() jotain maitoa pöydältä, oli varmaan aika kauan siinä ollu ku oksensin heti :D Siis aivan heti
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Viime viikonloppuna söin coctail-kirsikoita suoraan purkista. Päiväys oli mennyt umpeen toissavuoden puolella ja purkkia oli säilytetty avattuna jääkaapin perukoilla vähintään puolentoista vuoden verran. Maku oli hieman outo, eikä ollenkaan niin makea kuin olisi pitänyt. En syönyt kaikkia, eikä mahakaan reagoinut mitenkään.

Matosuklaasta on muuten kokemusta täälläkin, ja olen peräti syönyt sellaista Tobleronea, joka oli täysin matoinen. En vaan tullut katsoneeksi mitä laitoin suuhuni.

Käsitänkö nyt oikee, MATOJA suklaassa? Mitä helvettiä?

Enää en syö suklaata :urjo:
 
Isoäidin mökiltä löytyi kerran sinaappituubi 70-luvulta. Ei sieltä kyllä mitää tullut ulos. Olisi tehnyt mieli maistaa.

Mummoni kaappeja siivotessa, löysin teetä mikä oli vuodelta 1963 :) ja hienosokeria mikä oli saman kokoinen kuin tiili ja yhtä kovaa. Varmaan oli samaan aikaan ostettu teen kanssa.
Mummolla oli aina mehua tarjolla ja kerran olin juonut jo yli puoli purkkia mehua.. Huomasin yhtäkkiä että mehu maistuu hieman oudolta mutta jatkoin silti sen juomista. Viimeisen kerran kun kaadoin mukiin mehua niin purkista tuli sellaista viilimäistä mehua. mehu oli menny jo ajat sitten vanhaksi. Kyseessä oli juissi-mehu, josta tykkäsin tosi paljon. En enää sen päivän jälkeen :urjo:
 
Ihan sama, miten vanha tuote on kyseessä, jos kaapissa ei ole korvaavaa tuotetta, ja nälkä painaa päälle. En mä sen takia jaksa lähteä kauppaan, että leipä on vähän homeessa. Ei se koko kannikka kuitenkaan läpimätä ole. Siitä voi hyvinkin rapsuttaa tai leikata sen vihreän kohdan pois ja pistää poskeen. Vanhahko maitokin menee, jos ei kovin pahalta haise, siis kahvissa. Klimpitkin häviää kun vähän ravistaa purkkia, ja viimeistään kuumaan kahviin sekoittaessa, ei sattumia enää ole.

Ikinä ei ole mahatautia vanhoista tuotteista tullut, enkä mä ehdoin tahdoin pilaantunutta syö, mutta joku 8 päivää vanha maito nyt on ihan normijuttuja.
 
Siskon mies löysi kotoaan jotain 3-4 vuotta vanhan avaamattoman suklaalevyn. Se näytti ja tuoksui hyvältä, mutta mies älysi olla syömättä. Lähetti sen sitten elintarvikelabraan tutkittavaksi. Aikanaan tuli vastaus, jonka analyysissä luki mm. "Suklaan matopitoisuus on hieman kohonnut."

Sanamuoto jätti miettimään, että onko suklaassa aina matoja, kun se kerran oli näytteessä hieman kohonnut. Ja tämä tarina on tosi.

Tuo kuulostaa kyllä oudolta, ettei vaan olisi käynyt typo, jos olikin tarkoitus kirjoittaa maitopitoisuus? :D
 
Liha- ja kalaruuat tulee katottua aika tarkkaan, kerran kun on salmonellan pitänyt niin mieluummin ottaa varman päälle. Muut menee niin kauan, kun ei maistu eikä näytä omituiselta.
 
Uutenavuonna avasin kaverin kämpässä tortillapaketin ja puraisin. Kaveri huusi, että mitä mä teen, toihan on ihan homeessa. Suussa ollut palanen lensi aika nopeasti lattialle. Oli vasta pari viikkoa vanhaa.

kuva_1295.jpg
 
Eikös tää oo niitä surullisen kuuluisia nopeesti kuolevia luetteloketjuja?

Lisäyksenä aiemmin mainitsemiini, noita jauhoja on vieläkin kultaiselta 2007 vuodelta jälellä, vähä paakkuista (kosteus tehnyt) mut eipä muuta eroa ole ollut.
 
En kertakaikkiaan mitään. Ihan sairas kammo ruokaan josta on menny päiväys yli. Ihmettelen että miten porukka on täällä vedelly jotain 2 viikkoo vanhaa maitoa ja 15 vuotta vanhoja keksejä:urjo: luulis että olis jo sairaalareissu kun vetäis jotain reilusti vanhaa maitoa tai lihaa
 
Ruoka on tarkotettu syötäväksi ennenku se menee pilallle ;)

Ite en paljon päiväyksiä kattele, kun tulee syötyä kaikki ruuat mitä itelle ostan ja syön muittenki ruuat jos on vanhaksi menossa :D
Lihassa 3 päivää ei tunnu missään, maidossa 2 alkaa olemaan jo rajoilla.
 
Onhan tuosta pilaantuneiden ruokien syönnistä hyötyäkin.

Isovanhempani asuivat maalla ja söivät aina erittäin kyseenalaisessa kunnossa olevia ruokia. Joskus he sitten kävivät jossain hotellissa tällaisessa vanhusten virkistystoimikunnan järjestämässä tapaamisessa. Sattui niin, että siellä oli jotain pilaantunutta ruokaa tarjolla ja joka ikinen ihminen henkilökuntaa myöten sairastui erittäin pahaan vatsatautiin, tietysti isovanhempiani lukuunottamatta :D (ja kyllä he sitä ruokaa söivät siinä missä muutkin)

Niiden ruoansyönti oli sellaista, että jos ruisleivän päällä sattui olemaan hometta niin se vain rapsutettiin pois voiveitsellä ja johan maistui.

olihan tämä erittäin ällöttävää, mutta osoittaa kuinka sopeutuvaisia ihmiset ovat eri olosuhteisiin.
 
Eipä tota päiväystä niin tule tuijotettua, jos tuote muuten vaikuttaa vielä syötävältä. Kaupoissahan ne ei saa vissiin myydä viimeisen myyntipäivän ohittaneita tuotteita, mutta sitä lähestyviä punaisen lapun tuotteita löytää monesti hyvin alennettuina. Etenkin lihat ja kanat tulee monesti ostettua noista ja pistettyä pakkaseen.

Äidin täti kuulemma aina sanoi, että homeessa on penisilliiniä. Noh, onhan ne tavallaan samansukuisia...
 
No, 1000-vuotista munaa on tullut syötyä, ei mitään ihan kauheata:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Century_egg

Joskus löysin pakastimesta 1.5 vuotta vanhan lättypizzan, muistaakseni oli hieman pahempaa kuin perus roiskeläppäpizza. Muuten pakastimessa on jatkuvasti jotain päiväysvanhoja ruokia. Mamma on entinen kauppias joten totuin jo tuolloin. Ulkomaanreissulla ei ole vatsataudit pahemmin vaivannut.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom