- Liittynyt
- 7.4.2004
- Viestejä
- 2 166
- Ikä
- 43
Mä en tajua tätä yhtälöä: samaan aikaan vaaditaan, että suurten ikäluokkien pitää olla duunissa pidempään kuin mitä ovat aikoneet (65 vuotiaiksi tai yli). Toisaalta samaan aikaan nuorisotyöttömyys leviää käsiin eikä vastavalmistuneille löydy töitä. Juu-juu, mutta kohta tulee se kauhia työvoimapula...
Itselle ainakin tullut sellainen käsitys, että noita suuria ikäluokkia ei haluta päästää eläkkeelle koska eläkkeitä ei haluttaisi maksaa, ei niinkään siksi että heitä erityisemmin töissä tarvittaisiin. Jos keskimäärin ihmiset elävät vaikkapa 76-vuotiaaksi, niin onhan se ero todella suuri jos työura pitenee kaikilla vaikkapa 65-vuotiaasta 67:ään.
Feikkiedit: Jami näköjään jo ehtikin kommentoimaan
Lyhytnäköistähän se taitaa olla, ja voi olla että nuorten työttömyysputkittuminen maksaa sitten omalla tavallaan vielä enemmän aikanaan. Täytyy kyllä sanoa että nyt ei ole mitenkään kovin hyvä hetki valmistua (ellei ole tiedossa työpaikkaa), ja esim. dippainssejä valmistuu sopivasti tänä keväänä tutkintouudistuksen takia selvästi suurempi määrä kuin tavallisesti.
Henkilökohtaisesti vituttaa juuri nyt tässä korkeakoulutuksessa se, että kulutat ensin opiskeluihisi hitosti vuosia jolta et saa käytännössä juurikaan palkkaa, sitten ehkä pääset hommiin jossa palkka on edelleen matalahko ja ylitöistä ei välttämättä makseta, ja kun lopulta selviä hiukan paremmille palkoille (yleensä tämä tapahtuu hiukan vanhemmalla iällä), sen viekin sitten jo verottaja (kiitti vaan progeverosta). Itse suhteellisen paljon ns. haalarihommia tehneenä, täytyy kyllä sanoa että hyvä, keskimääräistä ahkerampi ja/tai fiksumpi ns. duunari on kyllä tässä maassa suhteellisen hyvässä asemassa, ja sitä mykkyäkin on aika helposti otettavissa. Toisekseen niitä duuneja ei yleensä tarvitse viedä kotiin.