Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
:dance:
Jos selaat ketjua taaksepäin, huomaat, että joku Valion edustajan kanssa jutellut kertoi, että mikäli plussa saavuttaa tarpeeksi suuren suosion, tulee siitä tod.näk laktoositon versio. Eli ken tietää, mitä tuleman pitää.
En tiiä kuvittelenko vaan, mutta se myös maistuu paremmalta kuin normi!
Parempaa tää on, kuin normi rasvaton.
Normaalisti juon kevytmaitoa, rasvatonta en voi sietää. Nyt juon kevytmaitoa litran ja tätä litran päivässä. Hyvää on.
Itselleni perustelen hinnan sillä, että tulee proteiinit halvemmaksi kuin rahkassa.
Kaksi erhamia = 1.30 - 1.60 euroa = 40 grammaa prodea
liitra tätä 1.40 euroa = 50 grammaa prodea ja tän huitasee huikalla naamariin.
Tämmöstähän ois hyvä vetästä litra reenin jälkeen. Mikäli oon oikeen ymmärtäny kuitenki 20 % noist proteiineist on heraa ja loput kaseiinii, joten siinähän tulee ihan kattava setti proteiinin puolesta.
Wanha mikä wanha, mutta kuvittelet. Se maistuu ihan kamalalta. Tosin en sitä maun takia juokaan.En tiiä kuvittelenko vaan, mutta se myös maistuu paremmalta kuin normi!
Vähän vanha ketju, mutta tulipa nyt vastaan kun otsikon mukaisia maitomainoksia on tullut viime aikoina kuultua melkoisen paljon radiosta. Ensimmäisen kerran kuulin koko tuotteesta pari kuukautta sitten, kun maatalousalalla oleva tuttava tästä varoitteli. Olikin näköjään jo reilusti yli pari vuotta vanha keksintö kuitenkin.
Samasta asiastahan tässä on kyse kuin kaiken maailman Activia jogurteissa yms. Saadaan kauppojen kilometrin pituisille hyllyille vaan lisää näennäisesti uusia ja tarpeellisia tuotteita sekä kuluttajat innostumaan. Kauppa käy kun viranomaisten suostumuksella saa lätkiä purkin kylkeen hehkutusta kuvitelluista terveysvaikutuksista. Valion sivuilla näitä tuotetta kuvataan luonnollisiksi rasvattomiksi juomiksi. Minun käsitykseni mukaan luonnollinen maito tulee lehmästä ja pastöroidut, homogenisoidut, separoidut ja värjätyt kemistin litkut tulevat sitten tehtaista.
Kalsium tarvitsee D-vitamiinia ja D-vitamiini rasvaa imeytyäkseen. Kalsiumia ihmiset kai saavat helposti tarpeeksi normaalista ravinnosta ilman tätä Plussaakin(?). D-vitamiinien saantisuositukset ovat joka tapauksessa reilusti alakanttiin asetettu. Juodaankohan muuten missään muussa maassa yhtä paljon (rasvatonta) maitoa kuin Suomessa ja silti osteoporoosia sairastaa yli 400 000 ihmistä (Lähde: Suomen Reumaliitto Ry:n sivut). Jonkin sortin ennätys kai sekin. Proteiinia saa jokainen haluamansa määrän varmasti halvemmallakin.
Tämä nyt oli sinänsä täysin turha purnaus, ja ne ostavat tämmöisiä tuotteita jotka sen hyväksi näkevät. Mutta itse uskoisin että ihmisten hyvinvointi kohenisi huomattavasti, jos siirryttäisiin tämmöisistä superhyper-terveystuotteista luonnollisimpiin tuotteisiin ja kaupat saisivat myydä ihan oikeaa maitoa. Mitään oikeita terveydellisiä perusteita maidon prosessoinnille ei pitäisi olla. Pastörointi tehdään hyllyiän pidentämiseksi (nykyisen teknologian myötä kylmäketju varmasti on riittävän luotettava, jotta maito säilyisi sopivan kylmänä tilalta myyntihyllylle), homogenointi auttaa vain tuotteen käsittelyssä tehtaalla (ihmiselle ainoa vaiva on, että joutuu kerran ravistamaan ettei tule kaikki rasvat pintaan) ja rasva-/kolesterolikammo nyt on ihan oma lukunsa.
Jos on mahdollisuus jutella asiasta jonkun lypsykarjan kanssa tekemisissä olevan ihmisen kanssa, kannattaa toki kysellä mielipidettä näistä tuotteista. Tässä vielä aiheeseen liittyvä blogi:
http://www.eatandjoy.fi/artikkelit/maidoilla-eroa-osa-1
Onneks ei oo vaikeeta lorauttaa rypsiöljyä sekaan :D näyttää ja tuntuu kuvottavalta mutta maku vaan paranee...
Homogenisointi tehdään vain ja ainoastaan kuluttajan takia, maidon käsittelylle tehtaalla sillä ei ole merkitystä. Kuluttaja vain nyt sattuu haluamaan maitoa, jonka pinnalle ei tule rasva kerrosta. Kylmäketju ei todellakaan ole tarpeeksi hyvä, sekin johtuu kuluttajasta, kun se kuluttaja kantaa sen maitolastin autoon kaupasta, on se jo katki (puhumattakaan monista, jotka saattavat joutua kantamaan ne maidot kesälläkin 10-15min matkan päästä kävellen). Tälläisessä tilanteessa jos maidosta ei ole tapettu bakteereja, on maito todella nopeasti pilalla, bakteerit ihan oikeasti kasvavat eksponentiaalisesti.