Vähähiilihydraattinen ruokavalio?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Nicton
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
PJR sanoi:
Lauantait minulla on ns vapaapäiviä jolloin syön aika paljon vapaammin; hiilarit jossain 200-300g hujakoilla. Kokonaiskalorit about 3000-3500.

Jos ketoosissa haluat pysyä niin tuo tuskin sitä edesauttaa. Vapaata voi pitää kyllä vähillä hiilareillakin.


Ja Nicton, en tosiaan tiedä miten himopunttisikailuun soveltuu, mutta kyllä mulle riittää tämäkin tahti. Vaikka paino tippuu, tunnen itseni isommaksi kuin ennen, sillee aika kiva fiilis kun tietää että se on tullu lihana eikä läskinä se isous.

Rasvansyöntivinkki:

Tonnikalapurkki, hiutaleina vedessä. Sekaan esim. desi kavlin valkosipulimajoneesia, rasvaa 75 % :thumbs:
 
Pehvanssi sanoi:
Jaa mun mielestä ketoilu on tosi jees. Jaksaa salilla varsin hyvin peuhata ja ompa parit ennätyksetkin tehty.
Täysin :offtopic: mut pakko lesottaa. On meinaan helppo ketoilla kun sain viime viikolla eräästä jopista palkaksi 40 kg pihvejä.
Aamupala: Pihvejä
välipala: pihvejä
Lounas: pihvejä
välipala: pihvejä
iltapala: pihvejä

Ja täydellinen ruokavalio on valmis :)

MULLE-KANS :eek:

Varmaankin alan sit tekemään listaa noista tarkoitukseen sopivista ruuista ja vaihdan pikkuhiljaa...
 
No tämä nyt on sellainen oma kokeilu, jossa, kuten sanoin, pidän matalat hiilarit ja matalat rasvat. Lauantain ajattelin kuitenkin pitää sellaisena päivänä jolloin voi hiukan toteuttaa omia mielitekoja, eikä olla liian tarkkana. Esimerkiksi 100g suklaata on jo 50G hiilareita, 300g jäätelöä 72g hiilaria, niin siinä on jo 122g eikä vielä ole syöty yhtään pastaa tai pizzaa, joten kyllä se 200g hiilaria tulee aika nopeasti täyteen.
 
Juu, jokainen löytäköön itselleen sopivan linjan. Stokkalta muuten saa Lindt-merkkistä suklaata, maksaa elämellisesti (100 g:n levy melkein 3 euroa), mutta on todella taagii shittii, kovin kama on 99% pure cocoa :) Ei paljoa tarvi kahvin kanssa sitä kun on himot tyydytetty.

Sopivien raaka-aineiden hakemisessa finelin (www.fineli.fi) taulukot ovat loistavia, etenkin se ruoka-aineittain tehty eniten-vähiten hakutapa.

EDIT: tuli muuten mieleen että tuollainen low-fat low-carb yhdistelmä kuulostaa aika paljon South Beach dietiltä, tai Zonelta. Katoppa netistä, voisit löytää hyvää infoa hankkeesi tueksi, että tulee varmasti riittävästi ravinteita ynnä muita.

Ja toi proteiinipaasto näyttää kyllä houkuttelevalta, mutta pelkästään proden syöminen pistää sisäelimet koville. Eli toivottavasti ei ollut vähärasvaista se pihvi :) (ja muistetaan kuitenkin ne vitamiinit ja kuidut...)
 
Pehvanssi sanoi:
eräästä jopista palkaksi 40 kg pihvejä.
Aamupala: Pihvejä
välipala: pihvejä
Lounas: pihvejä
välipala: pihvejä
iltapala: pihvejä

Ja täydellinen ruokavalio on valmis

Vessasta kuuluu tuskan parkasuja, kun ei irtoo :kakka: :lol2:.
 
Ja sen verran vielä että käyn salilla 4x viikossa tunnin verran. Eli kolmejakoinen ohjelma ja neljäs on vatsa/aerobinen päivä.
 
Tahvo Tohveli sanoi:
Ei se ainakaan insuliinisensitiivisyydelle kovin hyvää tee.

En sen tarkemmin tuosta tiedä paljonko eroa on ja toisaalta mitä nyt muistelen että vähä hiilarinen ravinto nimenomaan parantaa insuliiniherkkyyttä.... voin olla väärässäkin.
 
Jos low-carb low-fattia vetelee ni toi aineenvaihduntapäivä todellakin tulee tarpeeseen. Mites muuten te low-carbin noudattajat vetelette vitamiineja yms.., eli mitä kaikkea käytössä
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Fatso sanoi:
En sen tarkemmin tuosta tiedä paljonko eroa on ja toisaalta mitä nyt muistelen että vähä hiilarinen ravinto nimenomaan parantaa insuliiniherkkyyttä.... voin olla väärässäkin.

Niin no, eipä sillä meille urheileville niin kauheaa merkitystä kai edes ole.
Puhutko nyt siis vähähiilarisesta (missä se hiilariraja muuten menee) painon alennusmielessä vai ihan yleisesti?
 
Cockton sanoi:
3) Tyydyttynyt rasva kun ei ole epäterveellistä.

No nämä kun on tällaisia hommia, että jos otat intervepin kauniiseen käteen ja etsit pari tuntia niin eiköhän sitä löydy miljoona tutkimusta puolesta ja vastaan. Eli tuon yhden tutkimuksen perusteellako nyt sitten vetelet vaikka 5kg tyydyttynyttä rasvaa päivässä ja kaikki on ok koska "ldlhdl-tasapaino on ainoa joka ratkaisee"?

Tossa 5 minuuttia kulutin etsiessä ja löysin sulle kolome linkkiä mistä voit lukea. Jos sä oot oikeassa ton suhteen niin sitten sekä minä että pirun moni ravintotieteilijä on käsittääkseni puhunut kakkaa ja pahasti.

yks
kaks
kolome
 
Kyllä samoissa mielipiteissä mennään ton tyydyttyneiden rasvojen kannalla kun esim. Pulla ja suurin osa ravintotutkijoista, siis vaikka kolesterolitasapaino säilyisi, niin onhan se nyt aivan väärin silti jos kokonaiskolesteroli veressä nousee liian korkeaksi, ja kyllähän nuo kovat rasvat nyt tukkivat verisuonia ja muuta ei niin mukavaa, kohtuudella käytettynä tietty ihan hyvä energianlähde tyydyttämättömien rinnalle, ja mitä tulee Cocktonin väitteeseen eläinrasvojen syömisestä, niin nämä ovat taas näitä mahdottomia todistettavia, vaikkei ihminen mitään olisi viljellytkään ei kai se nyt sitä tarkoita etteikö sitä olisi voinut syödä, ei kai luolaoliokaan kasvattanut karhuja vaan pelkästään söi niitä ja sitä paitsi ei kai kalakaan ole kasvi? Tyydyttyneillä rasvoilla on myös taipumus liiallisena nautittuna häiritä maksan normaalia toimintaa, sekä O3 ja O6 rasvahappojen normaalia toimintaa. Ja vielä PJR:lle tuosta mättöpäivästä ketolla, ihan hyvin voi harrastaa ja vetää vielä lisääkin hiilareita, itellä toimi todella loistavasti ja syvässä ketoosissa oltiin lauantain jälkeen jo taas ma su iltana/ma aamuna, osta apoteekista sellaisia "ketotikkuja" niillä joskus hyvä tehdä mätön jälkeen keholle pistokokeita.
 
Pulla sanoi:

Kiitos vaivannäöstä. Yhdestä linkistäsi löysin epämääräisen viitteen muutamiin jenkkien fitness-lehtiin, joissa kerrottiin julkaistun jokin tutkimus. No en jaksanut tsekata kuin yhden noista, ja sieltä en hakusanoilla saturated fat fatty acid, ja niiden kombiaatioilla löytänyt tuota tutkimusta. Joten summa summarum, väitteitä kyllä, tutkimuksia ei.

Jos nyt sitten puolestasi haluat lukea niitä tutkimuksia, niin tästä on hyvä aloittaa:

Ravnskov

Ja tämän keskustelun kannalta kannattaa aloittaa kohdasta #4. Numeroa klikkamalla pääsee perusteellisempaan selvitykseen, ja tadaa, sieltähän ne tutkimusviitteet löytyy. Kannattaa oikeasti varata 10 minuuttia elämästään ja lukea ainakin toi neloskohta läpi, mielenkiintoista kamaa on ne loputkin.

Ja sitten kukin voi miettiä että miksi KTL ei kerro tutkimusviitteitä.

On totta, että Interheart on vain yksi tutkimus. Se on kuitenkin siitä hyvä tutkimus, että otanta oli 15 000 ihmistä 52 maassa. Ja joka tapauksessa se ei ole ainoa tutkimus.

Jos tutkimuksia haluaa hakea himppasen laajasta tietokannasta, niin googleen hakusanaksi pubmed ja klikkaa onneasi, hakuja kannattanee viritellä esim. sanajoukosta: saturated fatty acid dietary coronary atherosclerosis cholesterol.
 
Xtreme sanoi:
ja mitä tulee Cocktonin väitteeseen eläinrasvojen syömisestä, niin nämä ovat taas näitä mahdottomia todistettavia, vaikkei ihminen mitään olisi viljellytkään ei kai se nyt sitä tarkoita etteikö sitä olisi voinut syödä, ei kai luolaoliokaan kasvattanut karhuja vaan pelkästään söi niitä ja sitä paitsi ei kai kalakaan ole kasvi?

Ne eivät suinkaan ole mahdottomia todistettavia. Vaaditaan vain tarpeeksi pitkäkestoisia seurantatutkimuksia. 10 pisteen kysymys on sitten se, että miksei näitä tutkimuksia järjestetä tai miksei niistä esim. täällä Suomessa paljoa julkisuudessa keskustella. Positiivista on ollut huomata että keskustelua on vähitellen alkanut syntyä.

Mutta kun keskusteluissa törmää siihen, että vähähiilihydraattinen = "Atkinsin rasvapaasto" niin siinä menee niin monta asiaa vituiks ettei voi kun :wall:

(Atkins suositteli rasvapaastoa yhdeksi keinoksi saada paikalleen jumahtanut paino taas laskusuhdanteeseen. Hän suositteli sitä maksimissaan kolmeksi päiväksi. Tämä perustuu siihen, ettei rasvalla ole osaa eikä arpaa insuliinin syntyyn.)
 
No jumankeuta, ei kai tässä sitten voi muuta kuin todeta jokaisen minua neuvoneen (aikalailla asiansa osaavan) voimailijan/ravintotietäjän puhuvan paskaa kun kerran Cockton niin sanoo. Täytyypä heti aamusella hakea mäkkäristä ämpärillinen paistorasvaa ja kaataa huiviin niin saa heti aamusta kalorit kohdalleen.

Toisaalta hienoa, että täällä pakkotoistolla ihmiset tekevät ravintotieteiden vallankumouksia ja mullistavat minunkin maailmaa.
 
Pulla sanoi:
No jumankeuta, ei kai tässä sitten voi muuta kuin todeta jokaisen minua neuvoneen (aikalailla asiansa osaavan) voimailijan/ravintotietäjän puhuvan paskaa kun kerran Cockton niin sanoo. Täytyypä heti aamusella hakea mäkkäristä ämpärillinen paistorasvaa ja kaataa huiviin niin saa heti aamusta kalorit kohdalleen.

Toisaalta hienoa, että täällä pakkotoistolla ihmiset tekevät ravintotieteiden vallankumouksia ja mullistavat minunkin maailmaa.


Tjoo... :jahas:

Jos tuo nyt ei ollut trolli, niin kertokaa mulle sitten kun sellainen kävelee vastaan.
 
Cockton sanoi:
1)
Ja sitten kun ajatellaan että kumpaanhan rasvaan ihminen on noin niinkuin geneettisesti tottunut? Eläinrasvaa on syöty muutama miljuuna vuotta, ja kasvisrasvoja joskus maanviljelyksen syntymisen jälkeen, eli vaikka otettaisiin se, niin 10 000 vuotta. Siinä ajassa ei geenit muutu mihinkään.
Jos esi-isiemme ruokavalio on hiukkaakaan ollut nykyisten "ihmisapinoiden", sekä luonnonkansojen tyyppistä...ei mitään eskimoruokaa...vaan siltä ajalta kun vaatteet vielä odottivat keksijäänsä...ja elettiin lämpöisellä vyöhykkeellä...tällöin ruoka tuskin koostui kovin rankasti lihasta vaan enempikin sekaravinnosta, johonka lihakin kyllä kuului.

Muutoin meidän purukalustomme ja suolistomme olisivat kehittyneet vallan toisenlaisiksi..

Toisekseen riistaeläinten rasvapitoisuudet...varsinkin lämpöisten vyöhykkeiden...ovat alhaiset...mitä taasen esim. possunlihan rasvapitoisuudet eivät ole...eli kohtuullisen pienetkin pehmeänrasvan saannit riittivät kompensoimaan kovien rasvojen haitat.

Ihmisrodut pruukkasivat leviämään kylmemmille asumisalueille vesistöjen varsia myöten ja tällöin luonollisena ravintolisänä oli kala.

Helpoiten asiat selviävät jos käyt yksinkertaisesti mittauttamassa kolesteroli...ym. rasvapitoisuudet..sekä verenpaineen...sekä veren tulehdussytokiinipitoisuudet...näin alkajaiseksi...niin tällöin saamme tuoreinta tutkimustulosta.
Ja syksyllä uudestaan...vai milloinka se vuosi ketoamista tuleekaan täyteen ?
 
Pulla, ei täällä nyt mitäään vallankumousta sentään tehdä. Cockton vain toteaa faktat faktoina, niin kuin kuuluu. Mistäs muuten päättelet noiden em.ravinotietelöiden/voimailijoiden osaavan asiansa?

Pari hajahuomiota:

1. Eläinrasvasta alle puolet on tyydyttynyttä, loput tyydyttymättömiä
2. KTL:lle ei hirveästi kannata antaa painoarvoa. Vai uskotko sinä KTL:n väittämät: "sokerilla ei ole yhteyttä lihavuuteen" tai "pähkinöiden rasva on kovaa rasvaa".
3. Mäkkärin paistorasva ei ole eläinrasvaa (suomessa), tästä johtuvat myös suuret transrasva pitoisuudet vrt esim Ranskaan, jossa käytetään paistamiseen eläinrasvaa.
 
Jep, olen testamentannut sieluni tieteelle ja suoritan ihmiskoetta itselläni :) No joo... otin, ihan uteliaisuudesta veren lipidit viime syksynä ennen tälle ruokavaliolle ryhtymistä. Ja tulen ottamaan samat testit sitten uudestaan jahka paino alkaa olla vakiintunut, eli joskus ens syksynä, toivon mukaan.

Mitä sanoit ihmisen aikaisemmasta ravinnosta, niin noin se pitkälti varmaankin meni. Sekasyöjähän ihminen on. Mielenkiintoinen tutkimuksen aihe tosin on se, että miksi todennäköisesti alkuihmisellä, ja nykyään edelleen joillakin kädellisillä esiintyy vallan riehakasta suhtautumista lihaan; kun joku tuo leiriin raadon, se on ravintoarvoonsa nähden täysin suhteettomasti tavoiteltu herkku. Nojoo... menee vähän OT:ksi.

Verenpaine toki tulee alas ihan senkin takia että paino laskee, ja oman fiiliksen perusteella tuntuu että se on vielä syksystäkin laskenut. Viime syksynä ne oli suositusten ylärajalla, kun esim. muutamaa vuotta aikaisemmin lukemat oli melko hurjia.

Mutta tuo johtopäätelmäsi
eli kohtuullisen pienetkin pehmeänrasvan saannit riittivät kompensoimaan kovien rasvojen haitat.
on kyllä hieman vaarallinen. Ei noista oletuksista suoraan voida päätellä mitään eläinrasvojen haitallisuudesta. (Samaa päättelyä tarjoaa kuvitteellinen tutkimus siitä, kuinka jäätelönsyönti aiheuttaa veneilyonnettomuuksia.)

Ja lämpöisillä vyöhykkeillä muuten syödään sitten kookosta, joka taasen saa KTL:n ravintotieteilijät pyörtymään kauhusta. TJEU (viimenen rivi kertoo oleellisimman asian.)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom