Uutuus: Oltermanni rypsi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja KATANA
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
3.10.2006
Viestejä
58
Valiolta tulossa Oltermanni rypsi jossa juuston sisältämästä rasvasta 2/3 on rypsiöljyä. Rasvapitoisuus kaikkiaan on 24%.

Sopii hyvin sillä henkilökohtaisesti tapana kääriä toisinaan muutama kalkkunaleike muutamaan juustosiivuun :rolleyes:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu tuota voisi kokeilla.

Täälläkin samoja paheita harrastettu jo vuosia :)
 
paljonko tossa on tyydyttynyttä rasvaa?

En osaa sanoa mitään tarkkaa määrää, mutta jos tuosta 2/3 osaa on rypsiöljyä niin 1/3 osa on sitä juuston normirasvaa joka sisältää tyydyttynyttä noin puolet. Eli siis toisin sanottuna ei paljoa.

IMO(ei siis mitenkään enää liity neutraalin kysymykseen) kyllä jos korvataan lihan rasvaa rypsiöljyllä ja sitten vielä korvataan normaali juusto tällä niin rasvahappojen suhteet kääntyvät kyllä pahan kerran omega-6 painotteiseksi. Etenkin kun tarvittavan määrän omega-6:tta saa jo runsaalla leivänsyönnillä. Monesti jengi luulee että voissa, maidossa, ja juustoissa se rasva on pelkästään tyydyttynyttä. Tämän lisäksi usein unohdetaan kertatyydyttymättömät rasvahapot kokonaan.
 
En osaa sanoa mitään tarkkaa määrää, mutta jos tuosta 2/3 osaa on rypsiöljyä niin 1/3 osa on sitä juuston normirasvaa joka sisältää tyydyttynyttä noin puolet. Eli siis toisin sanottuna ei paljoa.

IMO(ei siis mitenkään enää liity neutraalin kysymykseen) kyllä jos korvataan lihan rasvaa rypsiöljyllä ja sitten vielä korvataan normaali juusto tällä niin rasvahappojen suhteet kääntyvät kyllä pahan kerran omega-6 painotteiseksi. Etenkin kun tarvittavan määrän omega-6:tta saa jo runsaalla leivänsyönnillä. Monesti jengi luulee että voissa, maidossa, ja juustoissa se rasva on pelkästään tyydyttynyttä. Tämän lisäksi usein unohdetaan kertatyydyttymättömät rasvahapot kokonaan.

siis meikällä meni nyt kyllä yli hilseen tää viesti. siis mitä tarkoitat että kertatyydyttymättömät unohdetaan kokonaan :S ? eikö niitä juuri pyritä lisäämään noilla hyvillä/pehmeillä) rasvoilla ja tyydyttynyttä välttämään. voissa on yli puolet tyydyttynyttä ja hyvin vähän(alle 20%) kertatyydyttömiä joten ei se nyt rasva suhteeltaan kovin järkevää syötävää ole.
 
siis meikällä meni nyt kyllä yli hilseen tää viesti. siis mitä tarkoitat että kertatyydyttymättömät unohdetaan kokonaan :S ? eikö niitä juuri pyritä lisäämään noilla hyvillä/pehmeillä) rasvoilla ja tyydyttynyttä välttämään. voissa on yli puolet tyydyttynyttä ja hyvin vähän(alle 20%) kertatyydyttömiä joten ei se nyt rasva suhteeltaan kovin järkevää syötävää ole.

Juu sori toi viimenen oli näköjään vähän mitä oli. Eihän niitä nyt voi kokonaan unohtaa koska rypsiöljyssäkin niitä on. Meinasin siis lähinnä sitä että käyttäisin pehmeän rasvan lisänä mielummin oliiviöljyä koska se on profiililtaan kokonaan kertatyydyttymätöntä. Ja eikä sitä voita nyt yleensä suuria määriä syödäkkään esim. leivän päällä.
Eihän sitä nyt tietenkään pelkästään eläinrasvojakaan kannata syödä mutta pointtini oli se että juuri esim. juusto olisi kuitenkin hyvä tyydyttyneen rasvan(vaikka sisältääkin sitä vain puolet) lähde koska sitäkin tarvitaan. Ja mistäs sitä sitten saa jos syö rasvatonta lihaa(kanaa) ja juo rasvatonta maitoa. Tämä siis vain yleistä pohdiskelua.

Ei varmaan mikään yksittäinen aines ole suhteiltaan järkevää kuten vaikkapa jos söisit pelkää kalaa. Onhan siinäkin rasvasuhteet vituillaan jos pelkästään sitä syö. Voi ja juusto nyt vaan on sellasia hyviä tyydyttyneen rasvan lähteitä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom