Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Oli sellainen mielikuva että urheilulääketieteen materiaalissa olisi jotain myös soijaprotesta ja muistin oikein... lisää plussaa soijaprotelle!
Jatkan edelleen soijaprote 90:sen sekoittamista heraproten sekaan, lisään myös krean samaan pönttöön. Tuo kaseiini oli ihan uutta, ihan heti en kyllä lähde siihen mukaan :D
Kasea minulla olo yöprotessa, mutta kun mielestäni nukun huonommin sitä illalla nautittuani, niin otan mieluimmin sitä omaa coktailia myös yöksi. Vaimo kyllä vetää sitä yöprotea
Duodecimissä on hyvä artikkeli, joka tätäkin aihetta käsittelee. Kirjoittajakaartikin on melko vakuuttava ja vakuuttaa sidonnaisuudettomuuttaan. Ko. tekstissä käsiteltiin erästä meta-analyysiä, jossa eroa heran ja soijan välillä oli havaittu (heran eduksi ja siis lihaskasvussa). Eikös tuo 70-vuotiailla miehillä tehty tutkimuskin havainnut siis etuja heran hyväksi, jos soijalla vastetta ei saaatu ja heralla se oli vain heikentynyt?
Tässä vielä linkki mainitsemaani juttuun, jos ginostaa:
http://www.duodecimlehti.fi/web/gue..._Article_WAR_DL6_Articleportlet_hakusana=hera
Osittain tuo biologinen arvo(+ maku, koostumus) tekee soijasta omalla arvoasteikolla melko käyttökelvotonta vs. hera. Toki jos olisin vegaani niin varmasti käyttäisin, mutta näin sekasyöjänä en näe tuossa mitään nettopositiivista vs. eläinperäiset proteiinit.
Ja nykytiedon mukaan tämä bioaktiivisuus on havaittu lähinnä syöpäriskien alenemana, miehillä erityisesti eturauhasen ja naisilla rintasyövän. Muutamia vuosia sitten vielä pelättiin, että soija voisi altistaa rintasyövälle, mutta nykyään kelkka on toisinpäin. Vai oliko jotain muuta mielessä? Maitotuotteet taas kasvattavat erityisesti eturauhassyövän riskiä.Se lisääkö soija estrogreenia... Noh ottamatta juuri tähän asiaan kantaa, niin kyllä phytoestrogeenit xenoestrogeeneina, joita soijaproteiinikin sisältää ovat bioaktiivisia ihmiskehossa.