Mixu
Ei vain tajua
- Liittynyt
- 25.8.2002
- Viestejä
- 2 719
Itse tekemäni tiivistelmä, en valitettavasti osaa kääntää aineiden nimiä:
Professori Peter Pipter Sheffieldin yliopistosta on tutkinut vuodesta 1999 ainetta nimeltä "sodium benzoate", tuttavallisemmin lisäaine E211, jota käytetään mm. limuissa, kastikkeissa ja suolakurkuissa estämään homeen muodostumista.
E211:stä on tutkittu jo aiemmin, koska se yhdistettynä C-vitamiiniin (jota kanssa on monissa limuissa) tuottaa karsinogeenistä ainetta nimeltä bentseeni. Mutta nyt tutkijat ovat havainneet, että sodium benzoate voi aiheuttaa vahinkoja mitokondriolle, eli jokaisessa ihmisen solussa olevalle "toimintakeskukselle". Pahimmillaan tämä voi aiheutta jopa Parkinsonin taudin kaltaisia DNA-poikkeamia.
Kyse ei ole vain light- juomista, tutkimuksessa mainitaan jostain syystä oikein nimeltä Pepsi Maxin lisäksi Fanta.
Lähde: http://news.independent.co.uk/health/article2586652.ece
Professori Peter Pipter Sheffieldin yliopistosta on tutkinut vuodesta 1999 ainetta nimeltä "sodium benzoate", tuttavallisemmin lisäaine E211, jota käytetään mm. limuissa, kastikkeissa ja suolakurkuissa estämään homeen muodostumista.
E211:stä on tutkittu jo aiemmin, koska se yhdistettynä C-vitamiiniin (jota kanssa on monissa limuissa) tuottaa karsinogeenistä ainetta nimeltä bentseeni. Mutta nyt tutkijat ovat havainneet, että sodium benzoate voi aiheuttaa vahinkoja mitokondriolle, eli jokaisessa ihmisen solussa olevalle "toimintakeskukselle". Pahimmillaan tämä voi aiheutta jopa Parkinsonin taudin kaltaisia DNA-poikkeamia.
Kyse ei ole vain light- juomista, tutkimuksessa mainitaan jostain syystä oikein nimeltä Pepsi Maxin lisäksi Fanta.
Lähde: http://news.independent.co.uk/health/article2586652.ece


