Uusi tutkimus varoittaa (taas) limuista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mixu
  • Aloitettu Aloitettu
Minusta on typeraa, etta naita tutkimuksia ei tehda loppuun asti. Ensin todetaan aineen vaarallisuus, mutta sitten ei edes sanota sita maaraa kuinka paljon sita ainetta saa nauttia, etta se tulee vaaralliseksi. Luultavasti limua saa juoda 5 litraa paivaan muutaman vuoden ennen kuin mitaan haittoja ilmenee ja tamahan on vaikea toteuttaa jopa yrittamalla.

Ongelmana lienee se, että monien lisäaineiden tai elintarvikkeiden pitkäaikaisia vaikutuksia ihmiseen on todella vaikeaa ellei mahdotonta mitata luotettavasti.

Useinhan kuvio on se, että pumpataan rottiin joku satakertainen annos tutkittavaa kemikaalia ja katsotaan, ovatko ketarat ojossa päivän parin päästä. Jos ovat, niin julistetaan aine enemmän tai vähemmän vaaralliseksi myös ihmisille. Pitkäaikaiset vaikutukset sitten näkyvät jos näkyvät väestössä kymmenien vuosien jälkeen. Ainakin koeaineistoa riittää pitkälle tulevaisuuteen, sen verran iloisen yhdistelmän lisäaineita tuntuu tämän päivän sukupolvi ravinnossaan saavan :rolleyes:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Palaan alkuperäiseen aiheeseen. Säilöntäaineasiat tms. eivät minua ole ennen liikuttaneet, mutta nykyään liikuttavat. Syystä tai toisesta minulle on aikuisiällä kehittynyt erittäin voimakas allergia E 211:lle eli natriumbentsoaatille. Sitä löytyy todella KAIKKIALTA: on vain olemassa vain muutama limsa / siideri/ maustettu vichy/mehu /suolakurkku/hillo/valmissalaatti, jossa tota ei ole! Jos myöhemmin todetaan, että aineesta on muillekin haittaa kuin niille, jotka ovat sille allergisia, voimme olla pulassa. :eek::)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom