Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Niin, siis jos intermediate-tasolle jämähtäminen on seurausta epäoptimaalisesta treenistä, pidemmälle voi kyllä kehittyä kunhan fiksaa treenaamisen paremmalle tasolle.olet itsekin sanonut, että joku 99% salilla treenaavista on ns. intermediate tasolla, mikä tarkoittaisi, että periaatteessa potentiaalia olisi vielä käyttämättä, korkeista määrällisistä treenivuosista huolimatta. Funtsin vaan, miten nämä 2 konseptia sopivat yhteen: 5v treeniä = 90% gainzzeista saavutettu, vs 90% salitreenaajista keskitason treenaajia, tämähän tarkoittaisi käytännössä, että suurella osalla ns. tavis-treenaajista olisi vielä paljon varaa kehittyä ( joo aika yksilökohtaista ). Tietty yksi esimerkki mahdollisesta kehittymisestä korkeista treenivuosista huolimatta, on heikosti hermottuneet yksittäiset lihasryhmät, esim. itsellä rinta ja ojentajat.
Juurikin näin. Eli treenivuodet yleensä myös kuluttavat kehoa, esim. ohentaen nivelten rustopintoja tai aiheuttaen lihaksiin/jänteisiin vammoja/vaivoja. Ja näiden ongelmien laajuudesta/vakavuudesta sitten riippuu, estävätkö ne oleellisesti pidemmälle kehittymistä.Nämä vammat ja kulumat alkavat toden teolla rajoittaa kehitystä usein vasta vuosia sen jälkeen, kun ensimmäiset "hälytyssignaalit" kropassa ovat ilmenneet ( eikä niitä ole luonnollisesti noteerattu, koska no pain, no gain ). Tietty tämä on pelkästään omaan kokemukseen pohjaavaa "analyysiä", eikä välttämättä päde kenenkään toisen kohdalla. Mutta niinhän se aina on, kukaan ei koskaan voi varmuudella tietää, mitä jonkun toisen ihmisen subjektiivinen kokemus ja sen pohjana oleva historia, pitävät sisällään. Näistä ei myöskään voi oikein päästä eroon ( ellei satu olemaan joku velho tai itämainen guru ), vaan niitä kuljettaa aina mukanaan.
On eri asia, mutta kyllä myös vuosikausien paskalla ruokavaliolla voi merkittävästi heikentää omaa kehityspotentiaaliaan. Esimerkiksi jatkuva ylipaino --> vähintäänkin huonontunut insuliiniherkkyys ja leptiiniherkkyys, mahdollisesti jopa kohonnut setpointti. Kaikki nämä hankaloittavat jopa lihasmassan kasvatusta joko universaalisti (insuliiniherkkyys) tai vähintäänkin rasvaprosenttiin suhteutettuna (leptiiniherkkyys ja setpointti).Se että ollaan 10 vuotta syöty miten sattuu on ihan eri asia kuin se että kroppa on paskottu väärällä treenaamisella
Tiedän, että sohaisen nyt pahasti muurahaispesään suututtaen varmasti lähes jokaisen, mutta teen sen silti. On tullut seurattua Utin cbb-uraa sivusilmällä melkolailla alusta asti. Nyt on alkanut herätä mieleen kysymys, että onko Utti saanut, sanotaanko nyt vaikka viimeiseen 5 vuoteen, mitattavissa olevaan kehitystä aikaan ollenkaan? Ainakin ulkopuolisen silmään näyttää siltä, että eipä juurikaan. Onko se ns. paljon puhuttu natumaksimi jo saavutettu aikoja sitten? Olisiko elämässä kenties aika tehdä jotain muutakin, kuin nostella pakonomaisesti painoja ja laskea kaloreita? Samalla tarmolla kuin mitä lihaksen kasvatukseen ja kaikkeen sen ympärillä liittyvään Utti on perehtynyt, voisi jossakin muussa asiassa tulla myös todella vakuuttavaa jälkeä.
Terveisin läski
Mistä?Mystoriesista löytyy videotakin. Utti on kunnossa!
Mistä?
Siltä varalta, että Utson ei vastaa.
https://lihastohtori.wordpress.com/2012/10/15/ravintolisat-iii/
http://podbay.fm/show/885246231/e/1444062698?autostart=1
Jos asia stressaa, niin syö illalla reilu iltapala (dieetin niin salliessa..) ja aamulla herätessä aminoita huiviin jos ei muuta kerkiä. Sillä kyllä pärjää ihan hyvin. Sen olen myös itse huomannut, että jonninjoutavuuksista stressaaminen helposti tuo enemmän takapakkia, kuin mitä kyseisen asian optimoimisella voidaan edes saavuttaa. Eli ihan kaikkea ei edes kannata stressata.Alempi linkki ei aukea ja lihastohtorin tekstit on yleensä niin ylimalkaisesti kirjoitettuja ja suunnattu tavalliselle sali markulle, että niiden sisällöstä ei paljoa uutta tule. Niinkuin ei tuostakaan. Kai nyt tajuan, että ihminen on rakennettu niin että selviää yön yli. Ja eipä siitä "todennäköisesti" ole apua ressata yöproteiinista, niinkuin tohtorikin hyvin arvasi o_O MUTTA jossain vaiheessa keho kääntyy kataboliseen tilaan ja veikkaan että 10-11 tunnin paastojakso ei ole lihaskasvulle optimaalista, vaikka leusiini tasoja piikattaisiinkin päivän mittaan tasaisesti. Tiedän, että asia on periaatteessa tyhjänpäiväinen, mutta itseäni kiinnostaisi yrittää optimoida asioita ja tätä olen monesti miettinyt vaikka en nyt aivan murehtimiseen asti :D