Ilmaisin itseäni ehkä vähän kehnosti. En tarkoittanu, että Jumala suuttuis aivojen käyttämisestä, vaan siitä kun niitä aivoja käytetään mahdollisesti väärin, eli häntä vastaan. En tiedä onko kirkon hylkääminen sitten väärin. Onko sittenkin parempi vaihtoehto erota kirkosta ja olla näin lähempänä sitä todellista Jumalaa?
Mutta eikös aivojen tarkoitus ole mahdollistaa ajattelu?
Ihmisillä on luontainen taipumus suhtautua skeptisesti kaikkeen, mitä ei voi konkreettisesti varmentaa. Eihän se ole aivojen väärinkäyttämistä jos vaatii vähän todisteita. Karkea vertaus:
- Tiesitkö, että sun miehellä on suhde toiseen naiseen?
- Eikai!? Mistä tiiät? Ootko nähny? Kuka kerto?
vs.
- Tässäpä sulle kirja. Se on kokoelma pronssikautisen nomadikulttuurin tarinoita. Lue se ja usko niihin tarinoihin tai muuten joudut kuolemasi jälkeen ikuiseen kärsimykseen ja kadotukseen.
- OK, kuulostaa fiksulta.
Tuo ois liian helppoa, jos Jumala aktivoituis ja näyttäs itsensä ja voimansa ihan konkreettisesti. Sillonhan tosiaan ei ois kenelläkään enää mitään miettimistä, mutta oon kyllä samaa mieltä asiasta. Vois todellinen Jumala tehdä itsensä näkyväksi.
Toisaalta, onhan esim. luonto näyttänyt mahtinsa aika montakin kertaa. Ehkä luonto on meidän Jumala? Niinkuin jotkut uskonnon lahkot taitaa uskoakin
Niin tuossahan on enää kyse semantiikasta, eli mitä sillä jumalalla tarkoitetaan. Tuskin kukaan voi enää vakavissaan uskoa vanhaan parrakkaaseen äijään, joka istuu pilven reunalla, kuuntelee ihmisten rukouksia ja kauhistelee maailman menoa.
"Jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen, tilanne on päinvastoin" -Christopher Hitchens
Itse suhtaudun elämään niin, että näitä on tasan yksi kappale. Otan elämästä ilon irti, pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti ja eri tavoilla. Tavoitteenani on myös nähdä ja kierrellä mahdollisimman paljon maailmaa. Elämäni tarkoitukseen kuuluu myös jossain vaiheessa suvun jatkaminen ja aloilleen asettuminen
Sitten kun aika jättää niin sitten jättää, onpahan tullut elettyä.
Tämän takia näen järkevänä elää ilman sitoumuksia minkäänlaisiin kuvitteellisiin uskomusjärjestelmiin tai instituutioihin, jotka niitä tukevat.