HUOM! !!!!! Ukrainan sota 2022 !!!!!

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl

”Venäjä on paljon heikompi kuin monet eurooppalaiset luulevat”​

  • Ilkka Ahtokivi
  • Julkaistu 07.01.2025 | 07:09
  • Päivitetty 07.01.2025 | 07:12
Puolan ulkoministerin mukaan Euroopan on tehtävä kaikkensa parantaakseen Kiovan asemaa neuvotteluissa Moskovan kanssa.

– Pian Eurooppa voi kohdata voimakkaita paineita päästä sopimukseen Moskovan kanssa. Eurooppa voisi tehdä sopimukseen, joka ei anna Venäjälle lisää valtaa eikä Ukrainan antautua, koska Kiova ansaitsee oikeudenmukaisen rauhan, totesi Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski maanantaina puheessaan suurlähettiläiden konferenssissa Pariisissa Ukrinform raportoi.

– Pian saatamme kohdata voimakkaita paineita neuvotella Moskovan kanssa. Mutta minkälaisen sopimuksen Eurooppa voisi tehdä? Tietenkään ei tavallista sopimusta, joka antaisi Moskovalle lisää voimaa. Eurooppa on paljon vahvempi kuin Venäjän johtajat luulevat. Venäjä on paljon heikompi kuin monet eurooppalaiset luulevat, Sikorski totesi.


Hän korosti, että Ukraina ansaitsee ja tarvitsee rauhan.

– Mutta sen pitäisi olla rauha oikeudenmukaisin ehdoin, ei antautuminen.

Sikorskin mukaan Euroopan ei pitäisi asettaa tiukkoja määräaikoja Ukrainan tukemiselle, sillä se rohkaisisi Venäjää jatkamaan sotaa.

– Sen sijaan meidän tulee tehdä kaikkemme parantaaksemme Kiovan asemaa tulevissa neuvotteluissa, ulkoministeri painotti.

Puolan EU-puheenjohtajuuskysymykseen liittyen Sikorski totesi, että Eurooppa on tällä hetkellä menettämässä vauhtiaan, innovatiivisuuttaan ja kilpailuetuaan. Hän huomautti, että vuonna 1992 EU:n osuus maailman BKT:sta oli 29 prosenttia, ja on sittemmin laskenut 17 prosenttiin.

Sikorskin mukaan koronapandemia on syventänyt taloudellisia ongelmia, Ukrainan sota on paljastanut eurooppalaisen puolustuksen puutteet ja siirtolaispaineet pakottavat Euroopan etsimään pitkän aikavälin ratkaisuja.

– Kasvataan Euroopan strategista vastuuta ja puolustuskykyä ei vastakkain Yhdysvaltoja vastaan, vaan strategisessa sopusoinnussa Washingtonin kanssa. Tämä edellyttää ymmärrystä ja kompromisseja molemmin puolin Atlanttia, Sikorski painotti.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%

Kansainvälisissä suhteissa se, että ei tee mitään, vaan tyytyy seuraamaan sivusta, on tavallaan teko sekin, Viron Helsingin-suurlähettiläs Sven Sakkov kirjoittaa Postimees-lehden julkaisemassa artikkelissa.

– Esimerkiksi presidentti Barack Obama päätti elokuussa 2013 olla tekemättä mitään Syyriassa, vaikka hän oli luvannut puuttua tilanteeseen, jos Bashar al-Assadin hallinto käyttäisi kemiallisia aseita. Tuon toimimattomuuden seuraukset ovat edelleen nähtävissä, Sakkov toteaa.

Hän arvioi tämän heikkouden osoituksen todennäköisesti rohkaisseen Vladimir Putinia hyökkäämään Krimille ja Donbasiin ja sekaantumaan Syyrian sisällissotaan sekä käynnistämään kahdeksan vuotta myöhemmin täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaa vastaan.

Sodan siemenet kylvettiin hänen mukaansa jo 1990-luvun alkuun, jolloin lännessä elettiin kylmän sodan jälkeisen optimismin vallassa, mutta Venäjä onnistui luomaan kolme niin sanottua jäätynyttä konfliktia Transnistriaan, Etelä-Ossetiaan ja Abhasiaan pitääkseen Moldovan ja Georgian omassa vaikutuspiirissään.

– Mitä länsi teki vastauksena tähän räikeään valtion suvereniteetin ja kansainvälisen oikeuden loukkaukseen? Ei mitään, Sakkov sanoo.

Vuonna 1995 alkoi ensimmäinen Tšetšenian sota, joka osoitti Venäjän sodankäyntitavan raakuuden ja häikäilemättömyyden. Sama kaava on sittemmin toistunut muun muassa Groznyissa, Aleppossa ja Bahmutissa lännen seuratessa toimettomana sivusta. Vuonna 2008 Venäjä hyökkäsi Georgiaan ja miehitti viidenneksen sen alueesta.

– Ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen eurooppalainen valtio hyökkäsi sotilaallisesti naapurinsa kimppuun ja liitti itseensä osan sen alueesta. Kyseessä oli ennennäkemätön kansainvälisen oikeuden rikkomus. Mitä länsi teki? Ei mitään, Sakkov toteaa.

Vain seitsemän kuukautta Georgian sodan jälkeen Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton viestitti venäläiselle virkaveljelleen Sergei Lavroville Genevessä, että episodi voidaan unohtaa ja suhteita jatkaa puhtaalta pöydältä. Eurooppa puolestaan palkitsi Venäjän Nord Stream -kaasuputkella sitoen itsensä tietoisesti venäläiseen energiaan, Sakkov muistuttaa.

Vuonna 2014 Venäjä käytti sotilaallista voimaa kaapatakseen Ukrainalle kuuluvan Krimin ja aloitti sodan Donbasissa. Edelleenkään länsi ei hänen mukaansa tehnyt vähäisiä pakotteita lukuun ottamatta mitään Venäjän rankaisemiseksi.

Kourallinen tuskin havaittavia pakotteita ja suhteiden lyhyt viileneminen. Samaan aikaan Venäjä palkittiin jälleen Nord Stream 2 -kaasuputkella. Viesti Moskovalle oli selvä: tehkää mitä haluatte – hyökätkää, liittäkää – länsi ei tee mitään.

– Vuonna 2015 Venäjä puuttui Syyrian sisällissotaan Assadin hallinnon kutsusta. Jälleen kerran näimme Venäjän sodankäyntitavan: siviiliuhrit eivät ole valitettava oheisseuraus vaan tavoite sinänsä, Sakkov jatkaa.

Venäjän yhä räikeämmistä ja laajamittaisemmista sotarikoksista huolimatta länsi ei edelleenkään tehnyt mitään.

Ennen nimitystään suurlähettilääksi Helsinkiin vuonna 2020 Sakkov on työskennellyt pitkään turvallisuus- ja puolustuskysymysten parissa ensin Viron presidentin neuvonantajana, sittemmin muun muassa puolustusministeriön osastopäällikkönä ja Naton kyberpuolustuskeskuksen (NATO Cyber CoE) johtajana.

Jos Venäjä voittaisi​

Jos Ukraina lopulta häviäisi Vladimir Putinin aloittaman sodan ja Venäjä sen voittaisi, se olisi Sakkovin mukaan merkki länsimaisten demokratioiden heikkoudesta koko maailmalle.

– Toisen maailmansodan päättymisen jälkeen luotu kansainvälinen järjestys, joka on tarjonnut pienillekin kansakunnille yhtäläiset mahdollisuudet menestyä, korvautuisi jollakin muulla. Emme tiedä tarkalleen, mitä se olisi, mutta se olisi epäilemättä paljon nykyistä epäedullisempi pienille maille, kuten Virolle. Rohkaistunut imperiumi puolestaan jatkaisi pyrkimyksiään palauttaa vuoden 1914 rajat, Sakkov sanoo.

Hän muistuttaa Naton pääsihteeri Mark Rutten äskettäin todenneen, että jos länsi ei nyt löydä miljardeja Ukrainan auttamiseksi, sen on löydettävä tulevaisuudessa biljoonia selviytyäkseen itse sodasta. Samaan aikaan Euroopan olisi kamppailtava 10–20 miljoonan ukrainalaispakolaisen muodostaman taakan alla.

Joulukuussa 2024 tapahtunut Bashar al-Assadin hallinnon äkillinen romahdus Syyriassa kertoo kuitenkin siitä, että vaikka diktatuurit saattavat vaikuttaa äärimmäisen vahvoilta ja murtumattomilta, ne ovat todellisuudessa haavoittuvaisia ja hauraita.

– Ne 95 prosenttia venäläisistä, joiden väitetään äänestäneen Putinia kerta toisensa jälkeen, tanssivat vielä jonakin päivänä hänen kaadettujen patsaidensa päällä, Sakkov toteaa.

Hän katsoo Syyrian salamannopean vallanvaihdoksen osoittavan, miten vaikeaa tällaisia tapahtumia on ennakoida, ja sen, että Venäjä on tarpeen tullen valmis uhraamaan uskollisimmatkin liittolaisensa.

– Demokratia voi olla hidasta ja täynnä epäröintiä, mutta sen luonteeseen kuuluu sisäänrakennettu itsekorjausprosessi – vapaat vaalit. Kansa voi äänestää typerän hallituksen pois. Hölmö diktaattori voi sen sijaan pysyä vallassa vuosikymmeniä ja jopa siirtää asemansa vielä hölmömmälle pojalleen, Sakkov huomauttaa.

Hän kertoo olevansa vakuuttunut siitä, että demokratiat voittavat aina pitkällä aikavälillä. Viron kaltaisen maan kannalta kyse on kuitenkin siitä, kuinka pitkä tuo aikaväli on. Tosiasiaksi joka tapauksessa jää, että olipa se kuinka pitkä tahansa, sen läpi on sinnikkäästi kestettävä.


Historiankirjoituksen tehtäväksi jää hänen mukaansa joskus tulevaisuudessa selvittää, miten oikein tai väärin kukin meistä on omana aikanamme toiminut.

– Palattuaan Münchenistä Neville Chamberlainia tervehdittiin strategisena nerona ja maailman pelastajana. Historia ei ole kuitenkaan ollut Chamberlainille suopea aiemmin eikä ole sitä nytkään. Winston Churchill uskoi vakaasti, että hyökkääjä voidaan pysäyttää vain voimalla. Se oli totta silloin, ja se on totta tänäkin päivänä, Sakkov kiteyttää.
 
Hyvin menee!

''Z-propaganda bloggeri Thirteenth raportoi kentältä.''

"Niille, jotka pitävät sitä erittäin hauskana, voin sanoa, naurakaa, Venäjän kansalaiset, mutta tämä tapaus maksaa meille kavereiden hengen. vittu, olette pahempia kuin hoholit, vitun kusipäät, toivon, että tulisitte kaikki tänne, kerron teille kuinka asiat täällä ovat, vitun h*holit ja venäläiset kusipäät."


View: https://x.com/NAFORaccoon/status/1876430141787881644?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1876430141787881644%7Ctwgr%5E2f8c4b7bccc080973afd7c42905f6cef2cab70fd%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fmaanpuolustus.net%2Fthreads%2Fukrainan-konflikti-sota.2939%2Fpage-12148
 
Ukraina tökkii pohjoisessa ja ryssä painaa etelämpänä. Kyllä aikamoiset keltasinilasit päässä saa olla jos meinaa ukrainan olevan niskanpäällä.
Chasiv yar alkaa jäädä myös jalkoihin
Kursk on varmaan yritys saada huomiota sekä joukkoja pois donetskilta, mutta ryssällä selvästi suunnitelma tälle alueelle.
1736243930805.webp
 
Varmaan vanha juttu mut mitenköhän on mahdollista että suomessa on 10000 armeijaikäistä ukrainalaista miestä joille maksetaan sosiaalietuudet?
Samaan aikaan tuetaan ukrainaa miljoonilla euroilla.
Samasta syystä kuin Suomeen muuttaa joka päivä täysi autollinen venäläisiä pysyvästi asumaan, vaikka propagandakoneiston mukaan raja on kiinni.


Sodat on yhdessä sovittua teatteria ja demokratia/raha/internet huolellisesti luotuja illuusioita.
 

”Venäjä on paljon heikompi kuin monet eurooppalaiset luulevat”​

  • Ilkka Ahtokivi
  • Julkaistu 07.01.2025 | 07:09
  • Päivitetty 07.01.2025 | 07:12
Puolan ulkoministerin mukaan Euroopan on tehtävä kaikkensa parantaakseen Kiovan asemaa neuvotteluissa Moskovan kanssa.

– Pian Eurooppa voi kohdata voimakkaita paineita päästä sopimukseen Moskovan kanssa. Eurooppa voisi tehdä sopimukseen, joka ei anna Venäjälle lisää valtaa eikä Ukrainan antautua, koska Kiova ansaitsee oikeudenmukaisen rauhan, totesi Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski maanantaina puheessaan suurlähettiläiden konferenssissa Pariisissa Ukrinform raportoi.

– Pian saatamme kohdata voimakkaita paineita neuvotella Moskovan kanssa. Mutta minkälaisen sopimuksen Eurooppa voisi tehdä? Tietenkään ei tavallista sopimusta, joka antaisi Moskovalle lisää voimaa. Eurooppa on paljon vahvempi kuin Venäjän johtajat luulevat. Venäjä on paljon heikompi kuin monet eurooppalaiset luulevat, Sikorski totesi.


Hän korosti, että Ukraina ansaitsee ja tarvitsee rauhan.

– Mutta sen pitäisi olla rauha oikeudenmukaisin ehdoin, ei antautuminen.

Sikorskin mukaan Euroopan ei pitäisi asettaa tiukkoja määräaikoja Ukrainan tukemiselle, sillä se rohkaisisi Venäjää jatkamaan sotaa.

– Sen sijaan meidän tulee tehdä kaikkemme parantaaksemme Kiovan asemaa tulevissa neuvotteluissa, ulkoministeri painotti.

Puolan EU-puheenjohtajuuskysymykseen liittyen Sikorski totesi, että Eurooppa on tällä hetkellä menettämässä vauhtiaan, innovatiivisuuttaan ja kilpailuetuaan. Hän huomautti, että vuonna 1992 EU:n osuus maailman BKT:sta oli 29 prosenttia, ja on sittemmin laskenut 17 prosenttiin.

Sikorskin mukaan koronapandemia on syventänyt taloudellisia ongelmia, Ukrainan sota on paljastanut eurooppalaisen puolustuksen puutteet ja siirtolaispaineet pakottavat Euroopan etsimään pitkän aikavälin ratkaisuja.

– Kasvataan Euroopan strategista vastuuta ja puolustuskykyä ei vastakkain Yhdysvaltoja vastaan, vaan strategisessa sopusoinnussa Washingtonin kanssa. Tämä edellyttää ymmärrystä ja kompromisseja molemmin puolin Atlanttia, Sikorski painotti.

”Venäjä on paljon heikompi kuin monet eurooppalaiset luulevat”​


Ja silti Venäjä on Ukrainan lisäksi voittamassa yli neljäkymmentä valtiota jotka aseistavat ja rahoittavat Ukrainan sotaa sitä vastaan ja vielä huolimatta siitä, että Venäjälle on samaan aikaan isketty valtavat pakotteet. Juu heikko on, todellisuudessa heikkoa on lähinnä propagandaan alttiiden ihmisten mieli.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Onhan siellä tankkejakin ja onhan siellä virityksiäkin.
Oletko huomannut miten olet koko sodan nauranut vaikka mille asioille ryssiltä. Cope caget, dragons toothit, turtle tankit jne jne.
Twitter sota nauraa kuin naakkalauma ja sitten hetken päästä huomataan, että kappas ukraina käyttää aivan samoja vehkeitä ja virityksiä itsekin. Sitten onkin taas heinäsirkat kedolla.

Pitkittyneessä kulutussodassa käytetään kaikki resurssit mitä voidaan ja millä saa aikaan jotain.

Sodassa ihmisistä tulee kekseliäitä, kun he yrittävät selvitä siitä hengissä. Hetki sitten naureskeltiin, kun oli kuvia missä Venäjän sotilaita kulki sähköpotkulaudoilla. Naureskeltiin kuinka taas on ryssällä kaikki loppu. Tosi asiassa, Venäjän sotilaat käyttävät näitä esim. piirityksissä, kun vaihtavat joukkoja, moottoripyöriä, skoottereita ja kyllä myös sähköisiä potkulautoja käytetään, syy ei ole kalustopulassa (noh moottoripyöriä on varmaan toistaiseksi liian vähän, ne kun ovat osoittautuneet erittäin käteviksi drooneja vastaan), vaan siinä, että panssaroidut ajoneuvot ovat erittäin helppoja kohteita drooneille, ja yhdellä droonilla saisi tuhottua koko vaihdettavan joukkueen.
 
Mitäs kotiryssät tästä mieltä? Onko ihan normaalia katkoa naapurin kaapeleita vai mitä vittua? Saatanan ryssät.
Tutkitaan nyt rauhassa ensin. Saattoi olla vahinkokin, tai ehkei Eagle S liittynyt tapaukseen, vaan kaapelit katkoi jenkkien ydinsukellusvene. Saattoi olla myös delffiinit asialla. Putin on sanonut, ettei niillä ole asian kanssa mitään tekemistä. t.neutraalit
 
Zone-sarja -42%
Aika mahdoton yritys tuo olikin Venäjän kohtuu täydellisen ilmaherruuden vallitessa todennäköisesti alivoimaisilla joukoilla.

Niin mitä tuolla oli tavoitteet? Suoristaa linjat, että saadaan pidettyä alue paremmin siihen asti että Trumppi tulee valtaa? Tuskin tarkoitus olis edetä niin pitkälle kuin mahdollista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom