HUOM! !!!!! Ukrainan sota 2022 !!!!!

Emmanuel Todd:lta mielenkiintoinen juttu asioista, joita ei saisi ääneen sanoa, vaikka en ihan kaikkea ostakaan, kuten esim. Naton hajoamista kun se häviää Ukrainan sodan, ainakaan välitöntä semmoista.

"Toddin mukaan Yhdysvallat on vuosikymmeniä käyttänyt Natoa pitääkseen Euroopan tiukassa otteessa, mikä esti itsenäisen päätöksenteon. Hän uskoo, että tämä ei koske vain turvallisuuspolitiikkaa, vaan se vaikuttaa myös taloudellisiin ja sosiaalisiin päätöksiin.

Jos Venäjä voittaisi Ukrainan sodan, Todd uskoo, että tämä pakottaa epäsuorasti muuttamaan voimatasapainoa Euroopassa.

Eurooppalaisia odottava psykologinen shokkitila on tajuta, että Nato ei ole olemassa suojelemaan meitä, vaan hallitsemaan meitä, hän sanoo.

Venäläinen ekspansionismi "naurettavaa vakavalle historioitsijalle"​

Historioitsija uskoo lisäksi, että Ruotsissa vallitseva ajatus, että Venäjä haluaisi laajentaa sotilaallisesti Länsi-Eurooppaan, on kaukana todellisuudesta ja että kun rajat on palautettu esikommunistiselle Venäjälle, heillä ei ole resursseja eikä kiinnostusta laajentua edelleen. .

- Lännen russofobinen hysteria, joka fantasioi Venäjän laajentumisesta Eurooppaan, on vakavalle historioitsijalle yksinkertaisesti naurettavaa , sanoo Todd.

Todd kuvailee myös, kuinka Amerikan teollinen valta on heikentynyt finanssisektorin ottaessa talouden haltuunsa, mikä vaikuttaa niiden kykyyn tuottaa Ukrainan tarvitsemia sotatarvikkeita. Samaan aikaan länsimaiset pakotteet ovat Toddin mukaan vahingoittaneet myös Euroopan taloutta enemmän kuin Venäjän.

- Venäjän talouden rakennemuutoksen on mahdollistanut se, että tämä maa tuottaa enemmän insinöörejä kuin Yhdysvallat ja se, että maat, jotka eivät ole Yhdysvaltojen liittolaisia tai alamaisia, ovat jatkaneet kauppaa Venäjän kanssa.

Todd ennustaa, että Yhdysvaltojen ja Ukrainan tappio sodassa johtaisi yhdessä Naton hajoamiseen ja Euroopan vapautumiseen Amerikan riippuvuudesta, mikä johtaisi uuteen geopoliittiseen järjestykseen mantereella."

 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eli et kyennyt vastaamaan, joten parahdus ja väistö.

Kannattaa nyt muistaa, että tässä käydään proxy sotaa, eli Nato vastaan Venäjä Ukrainalaisilla sotilailla.
Ja mitä on tapahtunut reilussa 2.5 vuodessa? Venäjä on kuluttanut valtaosan koko Naton ase ja ammusvarastoista, samalla kun sen omat varastot vain lisääntyvät. Kulutus on edelleen niin kova (ainakin Joseph Borrellin mukaan), että käytännössä kaikki Euroopassa valmistetut ammukset menevät suoraan liukuhihnoilta Ukrainaan, eikä niitä riitä täyttämään Euroopan omia tyhjiä varastoja.

Ainoa "jännitettävä" asia on, kumpi tapahtuu ensin, Ukrainalta loppuu miehet, vai Euroopan Natomailta katkeaa selkäranka, tapahtuipa kumpi tahansa, niin sota tulee erittäin todennäköisesti päätökseensä ensi vuoden aikana. Euroopan taloudellinen alamäki on tosin siinä vaiheessa vasta kunnolla pääsemässä vauhtiin ja se tarkoittaa ns. hyvinvointi Euroopan loppua.
Saksassa näkyy jo.
Vähän häiritsee ettei näitä voi lukea päämedioista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom