UHT-maito

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Crusader
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
7.4.2004
Viestejä
2 166
Ikä
43
Tuli tuossa kaverin kanssa lyötyä vetoa aiheesta Lidlin UHT-maito (eli se litrainen suljettava purnukka). Loppuviimein vedon aiheeksi muodostui se, että onko ko. tuote laktoositonta vai ei.

Laktoosittomuudesta ei varsinaisesti lue mitään purkin kyljessä, eikä vähälaktoosisuudesta, joten olemme jonkinlaisella harmaalla alueella siitä mikä yhteys itse UHT-käsittelyllä on laktoosin määrään.

Kenelläkään tietoa aiheesta?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei kai sillä laktoosin/laktoosittomuuden kanssa ole mitään tekemistä.
Eikö se ole vain säilyvyyden takia tehty iskukuumennus..?
En nyt takakiveksiäni pantiksi pistä, mutta tämmöisessä käsityksessä olen elänyt.
 
UHT on nimenomaan säilyvyyden kannalta tehty, ei laktoosin poistamiseksi.

"Kun pastöroinnissa maito kuumennetaan 75-asteiseksi, nostetaan UHT-prosessissa lämpötila hetkellisesti 140 asteeseen, jolloin maidon bakteerit ja itiöt kuolevat. Sen jälkeen maidolle tehdään shokkijäähdytys, jolloin maitoon ei jää palaneen makua, yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Halonen kertoo.
UHT-pakkausta suositaan pastöripakkauksen sijasta erityisesti niissä maissa, joissa hygieniaolot ovat kehittymättömät, eikä kylmäketju ole katkeamaton. Silloin pastörointi ei riitä maidon säilyvyyden varmistamiseen." Lähde: http://www.tammistoknuutila.fi/kauppakamarilehti/Lehtiarkisto/2002/7-02/elecster.html
 
Valiolla ei taida olla UHT-käsiteltyä maitoa kuin Hylana ja Arla Ingmanilla ainoastaan Intona, siitä varmaan mielleyhtymä UHT = vähälaktoosinen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom