- Liittynyt
- 1.1.2005
- Viestejä
- 3 839
Weeboom sanoi:Oli jo jotain vastauksia, mutta tulkitkoon joku minua jos tahtoo.
Molemmat jäähtyvät 5 min aikana. Kuumempi luovuttaa nopeammin lämpöenergiaa ympäristöön isomman delta T:n takia, olettaen että nesteen pinta-ala ja muut ominaisuudet ovat samoina. Kaadettaessa myös kuumempaan (skenario 1) maidot (saman lämpöistä kuin skenario2:ssa), on sen lämpötila matalampi.
v: skenario 2
En hyvällä tahdollakaan ymmärrä tuota kirjoitusta
Taisit kuitenkin hakea sitä, että se sekoitus luovuttaa lämpöä hitaammin kuin pelkkä puhdas sumppi. Mutta taaskaan ei ole otettu huomioon sitä, että seoksen lämpötila laskee välittömästi alussa kun skenaariossa 1 on laitettu maidot sekaan. Skenaariossa 2 lämpötila ei enää laske kertarysäyksellä niin paljoa koska kahvi on ehtinyt jonkin verran jäähtyä. Skenaario 2 toimii silti paremmin koska kokonaistilavuus on alussa suurempi ja lämpö "pysyy" näin pidempään.Weeboom sanoi:No kyllähän se ominaislämpökapasiteetti vaikuttaa lopun lämpöön, mutta ei lopputulokseen.
Jep, vaikkakin maidon ja kahvin ominaislämpökapasiteetit ovat molemmat hyvin lähellä toisiaan (samoja siis kuin veden).