Tyhmien kysymysten kerho

Viinikonossööreillä maistatettiin "sokkona" punaista viiniä (värjättyä valkkaria). He kuvailivat juomaa punaviinin termein (äärimmäisen epäreilu koetilanne). Aivot ovat ihme kapistus.
Mikä tän testin tarkotus muuten oli, siis muukin kun yrittää saada viinisnobeille näpäytys? Kokeiltiinko myös syöttää ihmisille punaisiksi värjättyjä vihreitä viinirypäleitä ja tutkittiin luuleeko ne niitä punaisiksi viinirypäleiksi? Ymmärrän nämä sipulin ja omenan syömiset nenä tukittuna (jollon ei kuulemma maista eroa, en oo koittanut) mut tämän testin tieteellinen tarkotus on varmasti joku muu.

Pinot Gris on muuten punertavaa valkoviiniä, jota usein kuvaillaan "punaviinitermein". Jenkit valmistaa roseeta sotkemalla valkkaria punkkuun, euroopassa taas useimmiten annetaan punaisten rypäleiden kuorten lillua tarpeeksi kauan mehussa että saadaan sopivan väristä mehua. Ilman kuoriahan se ois melko väritöntä myös punaisista rypäleistä, koska ei ne ilman kuoria ole punaisia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itsellä grillatessa usein sellainen taktiikka että liha kypsäksi ilman polttamista mutta ihan loppuvaiheessa vähän aikaa niin paljon tehoja irti kuin vain lähtee. Silloin pinta tulee hieman rapeaksi ja hieman tummuu, ehkä jopa joistain kohdin aavistuksen hiiltyy.
Tämä siis riippumatta onko hiili vai kaasugrilli, uunissakin tulee tehtyä joskus sama.
Tämä on perinteisesti hiiligrillillä vähän hankalaa (tai hidasta ainakin, mutta kaasulla onnistuu helposti, kun lämpötilaa voi nostaa sekunneissa), mutta ovat tähän keksineet reverse sear -menetelmän. Ensin valmistellaan liha sopivaan sisälämpötilaan (esim. sous videssä) ja sitten raapaistaan pinta kuumassa grillissä.
Joo, oon tietoinen tuosta em. kokeesta, mutta kyllä nääkin erottanee savustetun lihan savustamattomasta :D
Luultavasti. :) Geneerisemmin kirjoitin.
Mikä tän testin tarkotus muuten oli, siis muukin kun yrittää saada viinisnobeille näpäytys? Kokeiltiinko myös syöttää ihmisille punaisiksi värjättyjä vihreitä viinirypäleitä ja tutkittiin luuleeko ne niitä punaisiksi viinirypäleiksi? Ymmärrän nämä sipulin ja omenan syömiset nenä tukittuna (jollon ei kuulemma maista eroa, en oo koittanut) mut tämän testin tieteellinen tarkotus on varmasti joku muu.

Pinot Gris on muuten punertavaa valkoviiniä, jota usein kuvaillaan "punaviinitermein". Jenkit valmistaa roseeta sotkemalla valkkaria punkkuun, euroopassa taas useimmiten annetaan punaisten rypäleiden kuorten lillua tarpeeksi kauan mehussa että saadaan sopivan väristä mehua. Ilman kuoriahan se ois melko väritöntä myös punaisista rypäleistä, koska ei ne ilman kuoria ole punaisia.
Nyt ollaan muistin varassa. Ounastelen, että kyseessä oli aivotutkimus, ja siihen liittyen aivojen harhaanjohtaminen. Toisena esimerkkinä oli, että ihmisille luotiin mielikuva, että he juovat erityisen kallista sampanjaa, mutta annettiin kuitenkin ihan tavallista. Aivot magneettikuvattiin, ja lopputulema oli se, että nautinnoista vastaavat aivoalueet aktivoituivat. Aivot siis olivat sitä mieltä, että juoma on parempaa kuin se oikeasti on.


Mielestäni toi somelieeri-koe oli vähän kenkku ja suoranainen huiputus, mutta itsetunnostahan se lopulta on kiinni, minkälaisen haavan tapahtuma jättää ammattilaisen sydämeen.
 
Hiiligrillissä saa kyllä lämmöt pirun nopeasti ylös, ilmaräppänät ylhäältä/alhaalta kokonaan auki niin käy sellainen puhuri ainakin omassa grillissä että saa olla tarkkana.
 
Tämä on perinteisesti hiiligrillillä vähän hankalaa (tai hidasta ainakin, mutta kaasulla onnistuu helposti, kun lämpötilaa voi nostaa sekunneissa), mutta ovat tähän keksineet reverse sear -menetelmän. Ensin valmistellaan liha sopivaan sisälämpötilaan (esim. sous videssä) ja sitten raapaistaan pinta kuumassa grillissä.
Ei oo (oikealla) hiiligrillillä yhtään sen hankalampaa, (kuten TJJ ja Sam79kin viittasi) ja juuri reverse searista doownek myös ensin kertoi.

Sous vide ei sinänsä liity reverse seariin muuten, kuin että sillä ei muita järjestyksiä kyllä voi käyttääkään, kuten grillillä.
 
Ihan hyvin voi koko prosessin tehdä hiilirillissä.
Kyllä voi, mutta mielestäni se ei ole yhtä helppoa kuin nopeammin ja tarkemmin "hallittavilla" lämmönlähteillä, kuten edellä olen yrittänyt ilmaista.

Jotta keskustelusta on enemmän hyötyä, miten sinä prosessin teet?

Hiiligrillissä saa kyllä lämmöt pirun nopeasti ylös, ilmaräppänät ylhäältä/alhaalta kokonaan auki niin käy sellainen puhuri ainakin omassa grillissä että saa olla tarkkana.
Rohkenen väittää, että kaasugrilli on nopeampi ja lämpötilan suhteen hallittavampi ja helpompi. Monesti hiiligrillin ongelma ei ole saada lisää lämpöä, vaan säätää sitä alaspäin. Polttoainekin merkitsee, esim. hiilet vs briketit, ja yllättävää kyllä polttoaineen laatu.

Miten sinä teet reverse searin hiiligrillissä? Kysyn yksityiskohtia, koska aina oppii uutta.

Ei oo (oikealla) hiiligrillillä yhtään sen hankalampaa, (kuten TJJ ja Sam79kin viittasi) ja juuri reverse searista doownek myös ensin kertoi.

Sous vide ei sinänsä liity reverse seariin muuten, kuin että sillä ei muita järjestyksiä kyllä voi käyttääkään, kuten grillillä.
Edelleen väitän, että kyllä kokonaisuus on hiiligrillillä hankalampaa. :) Miten sinä sen teet?

Sous vide oli esimerkki yhdestä kyseisen toteutuksesta, jolla tätä valmistustapaa voi toteuttaa. Pihvin voi lämmittää uunissakin haluttuun sisälämpötilaan. Ja tietenkin myös pallogrillissä, eikä ylimääräisiä vempaimia tarvita. Lämpötilan nopea, hallittu muutos hiiligrillissä on silti vaikeampaa. Tällainen tilanne voi hyvin tulla kyseeseen ruokaa valmistettaessa.

Näin lopuksikin olen edelleen sitä mieltä, että monet asiat eivät ole ihan yhtä hallittavia (=helppoja) hiilikäyttöisellä tulella toteutettuna. :) Hiiligrillissä on myös aina "riski", että lämpötila nousee liian korkeaksi, eikä siinä tarvitse kuin selkää kääntää, ja tämä on melkein aina tilanteena hankalampi kuin hetkellisesti liian alhainen lämpötila.

Ei näistä varmaan konsensukseen päästy, mutta sellaista se on, elämä.
 
Jotta keskustelusta on enemmän hyötyä, miten sinä prosessin teet?
Muna kuumaksi, ~120-130 astetta, yleensä savustaen, lähelle haluttua sisälämpöä (ehkä 5-7 astetta vajaaksi) epäsuoralla lämmöllä. Pihvit pois, muna suoran lämmön moodiin ja luukut auki, parissa minuutissa liekki on jo riittävän kova, pinnan paisto suoralla tulella minuutti-pari/puoli ja muutaman asteen lähemmäs haluttua sisälämpöä. Liha lepäämään foooolion alle missä lopullinen sisälämpö saavutetaan.

Helppo homma kun lämmittää rillin vaan sopivan hitaasti ettei lämpö karkaa liian ylös.
 
Muna kuumaksi, ~120-130 astetta, yleensä savustaen, lähelle haluttua sisälämpöä (ehkä 5-7 astetta vajaaksi) epäsuoralla lämmöllä. Pihvit pois, muna suoran lämmön moodiin ja luukut auki, parissa minuutissa liekki on jo riittävän kova, pinnan paisto suoralla tulella minuutti-pari/puoli ja muutaman asteen lähemmäs haluttua sisälämpöä. Liha lepäämään foooolion alle missä lopullinen sisälämpö saavutetaan.

Helppo homma kun lämmittää rillin vaan sopivan hitaasti ettei lämpö karkaa liian ylös.
Hiilillä, arvaan? Mikä pallo ja koko?
Minkä aikaa ottaa tuo alkupaistos esim. 47 asteeseen? Tuskin menee kovin kauan.
 
Hiilillä, Big Green Egg Larke.
En ole tuota hypistellyt, mutta ilmeisesti korkeus on osana, että lämpötilan nosto on nopeampaa.


Minkä aikaa ottaa tuo alkupaistos esim. 47 asteeseen? Tuskin menee kovin kauan (pihvin paksuudesta toki riippuen).


e: hiilissä on huomattavia eroja
Niinhän se on. Eikö egulla ole myös omat hiilet, sellaiset törkyhintaiset?
 
En ole tuota hypistellyt, mutta ilmeisesti korkeus on osana, että lämpötilan nosto on nopeampaa.
Se on käytännössä yks iso hormi, lämpö nousee kuin raketti kun hiilet palaa mukavasti ja röörit avaa. Sitten kun se on kuuma, niin +70kg keraamiikan jäähtyminen ottaa aikansa.

Minkä aikaa ottaa tuo alkupaistos esim. 47 asteeseen? Tuskin menee kovin kauan (pihvin paksuudesta toki riippuen).
En ole minuuttikellottanut, noin kilon tomahawkissa kesti kesällä koko prosessissa noin tunti (alkusavustus 50 sisälämpöön) + sytyttäminen semmosen 15-20min.

Niinhän se on. Eikö egulla ole myös omat hiilet, sellaiset törkyhintaiset?
On. Paria merkkiä kokeilin kesän aikana, yhteensä ehkä 30kg ja eggin omat hiilet on kyllä kalleimmat, mutta myös parhaat. Jollain pitmaster hiilillä tee mitään jos pitäs vaikka pitsaa paistaa ja kuumentaa muna johonki 3-400 asteeseen. Ei sitten millään. Toki niillä Pitmasterin hiilillä sitten briskettiä käristelee iloisesti sen 12h ihan minimi polttoainekulutuksella.
 
Miten sinä teet reverse searin hiiligrillissä? Kysyn yksityiskohtia, koska aina oppii uutta.


Edelleen väitän, että kyllä kokonaisuus on hiiligrillillä hankalampaa. :) Miten sinä sen teet?
Peruskäytössä tuollainen perushalpis "kaasugrillinmallinen", jota kaikenmaailman honk mannit myy. Mukana tuli parila ja ritilä. Hiilet enemmän toiselle puolen, ensin rauhassa kunnon hiillos ja lämpö aikaiseksi. Asiallinen naudanlihabiffi valurautaparilalle viileämmälle puolelle, kääntö kerran, sisälämpö sinne 47, hiilien kohennus ritilän alla kunnon hönkään ja liha ritilälle, noin minuutti per puoli riittää pinnan "käristämiseen" ja sisälämmön nostamiseen 52 tuntumaan. Siitä samantien liha folioon vetäytymään hetkeksi.

Ja juu, Muna suunnitelmissa kyllä.
 
Se on käytännössä yks iso hormi, lämpö nousee kuin raketti kun hiilet palaa mukavasti ja röörit avaa. Sitten kun se on kuuma, niin +70kg keraamiikan jäähtyminen ottaa aikansa.


En ole minuuttikellottanut, noin kilon tomahawkissa kesti kesällä koko prosessissa noin tunti (alkusavustus 50 sisälämpöön) + sytyttäminen semmosen 15-20min.
No niin, massaa vehkeessä ja massaa köntissä, niin ei ole niin sekuntipeliä! :)
 
Pitääkin muistaa laittaa ostoslistaan parila grilliin.
Monta kertaa rasvaisessa lihassa onkelma kun valuttaa sen rasvan hiilille niin lehahtaa tuleen hiilet ja sitten kärtsää vähän liikaakin.
 
Kaveri eros juuri eukostaan, ei siinä mitään eroja tapahtuu ja se ei ole nyt kysymyksen aihe.

Mutta tämä ex-emäntä oli ammatiltaan seksuaaliterapeutti.

Mitä tekee seksuaaliterapeutti?

Mitä siellä vastaannotolla tapahtuu, käykö siellä pariskuntia joista toinen haluaa sitomisleikkejä ja toinen ei, vai käykö siellä yksilöitä, siis miehiä ja naisia yksinään?
Ilmeisesti niitäkin tarvitaan kun hän sitä työkseen tekee.
 
Kaveri eros juuri eukostaan, ei siinä mitään eroja tapahtuu ja se ei ole nyt kysymyksen aihe.

Mutta tämä ex-emäntä oli ammatiltaan seksuaaliterapeutti.

Mitä tekee seksuaaliterapeutti?

Mitä siellä vastaannotolla tapahtuu, käykö siellä pariskuntia joista toinen haluaa sitomisleikkejä ja toinen ei, vai käykö siellä yksilöitä, siis miehiä ja naisia yksinään?
Ilmeisesti niitäkin tarvitaan kun hän sitä työkseen tekee.
Esimerkiksi erektio-ongelmasta kärsivä voi käydä puhumassa. Jos on jotain ongelmia oman seksuaalisuuden kanssa tai ei ole tyytyväinen seksielämäänsä jne.

Miksi nyt ihmiset yleensä menee terapiaan
 
Esimerkiksi erektio-ongelmasta kärsivä voi käydä puhumassa. Jos on jotain ongelmia oman seksuaalisuuden kanssa tai ei ole tyytyväinen seksielämäänsä jne.

Miksi nyt ihmiset yleensä menee terapiaan
Mutta luulis että erektio ongelmat hoidetaan oikealla lääkärillä, jos on esimerkiksi tullut hittiä lantionseudulle.
Ja jos on niitä erektio ongelmia niin sitten oikea lääkäri antaa vaikka viagraa.

Eikä mitään terapiassa käyviä vastaan.

Mulle tuli mieleen se, että mies haluaa jotain domina leikkejä ja nainen ei ja siitä sitten keskustellaan.
 
Mutta luulis että erektio ongelmat hoidetaan oikealla lääkärillä, jos on esimerkiksi tullut hittiä lantionseudulle.
Ja jos on niitä erektio ongelmia niin sitten oikea lääkäri antaa vaikka viagraa.

Eikä mitään terapiassa käyviä vastaan.

Mulle tuli mieleen se, että mies haluaa jotain domina leikkejä ja nainen ei ja siitä sitten keskustellaan.
Käsittääkseni valtaosa nykypäivän erektio-ongelmista on kylläkin henkisen puolen ongelmia johon ei missään tapauksessa pidä viagraa tarjota. Toki lääkäreille se on helpoin homma tarjota mutta jos vähänkään potilaasta välittää niin ohjaisi suoraan puhumaan ammattilaiselle.

Voihan tuommoinen skenaariokin olla mahdollinen kuten sun vikassa lauseessa mutta aika köyhä ajatusmaailma jos siihen jää 😁
 
Käsittääkseni valtaosa nykypäivän erektio-ongelmista on kylläkin henkisen puolen ongelmia johon ei missään tapauksessa pidä viagraa tarjota. Toki lääkäreille se on helpoin homma tarjota mutta jos vähänkään potilaasta välittää niin ohjaisi suoraan puhumaan ammattilaiselle.

Voihan tuommoinen skenaariokin olla mahdollinen kuten sun vikassa lauseessa mutta aika köyhä ajatusmaailma jos siihen jää 😁
okei, mutta miten köyhä ajatusmaailma, päinvastoin jos ajattelee domina hommia, uuh, olen ollut tuhma poika:LOL:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom