Tyhmien kysymysten kerho

mInkälaisella pumpulla tälläseen venttiiliin/renkaaseen saa ilmaa? Mulla meinaa menee lapa jumiin ihan just. 2 päivää sit hajos eturengas ja matkaa oli 15 km kotio. joutu kävelee käytännössä koko matkan. Tänää samalla reissulla hajos takarengas... 10km kävelyä...


vai rikoinko mä ton venttiilin jo kun vähän kiero? vtu et tulee kalliiks nää pyörät..
IMG-4574.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mInkälaisella pumpulla tälläseen venttiiliin/renkaaseen saa ilmaa? Mulla meinaa menee lapa jumiin ihan just. 2 päivää sit hajos eturengas ja matkaa oli 15 km kotio. joutu kävelee käytännössä koko matkan. Tänää samalla reissulla hajos takarengas... 10km kävelyä...


vai rikoinko mä ton venttiilin jo kun vähän kiero? vtu et tulee kalliiks nää pyörät..
katso liitettä 225798
Haa, sainpas, vähän juutubetin niin johan lykästi. Presto venttiili ja toi pää piti kierittää auki.
 
Kertokaa viisaat, kertokaa, miksi kaasugrilliin laitetaan hiiliä.

katso liitettä 225809
Vastaushan oli siinä kuvan vasemmalla puolella, mikä nyt on leikattuna pois. Eli "Valurautaisella hiilikaukalolla teet Napoleon-kaasugrillistäsi täydellisen hiiligrillin ja lisäät ruokiisi maittavan savuaromin. Voit käyttää sekä kaasua että hiiltä yhtä aikaa."
 
Ostaa kaasugrillin ja käyttää sitä hiilillä. Näppärää.

Mutta pakko tulla hyvää, koska ruoka sisältää aromit:
- Kaasusta
- Hiilistä
- Puusta
 
Ostaa kaasugrillin ja käyttää sitä hiilillä. Näppärää.

Mutta pakko tulla hyvää, koska ruoka sisältää aromit:
- Kaasusta
- Hiilistä
- Puusta
Mutta eihän tuossa ole oikeastaan mitään ihmeellistä, kun vähän pidemmälle miettii. Voi grillata kaasulla nopeasti makkarat tai mitä nyt vähän nopeammin haluaa, tai ruoat mitkä ei hiiligrillauksesta niin hyödy. Hiilillä sitten, kun haluaa hifistellä vähän enemmän.

Katsoin muuten taannoin yhden Youtube-videon, missä sokkotestattiin erilaisia ruokia hiilillä vs. kaasulla. Esim. burgerpihvit ei saaneet hiilistä makua niin että sitä olisi huomannut. Kasvispihvi taas sai.
 
Katsoin muuten taannoin yhden Youtube-videon, missä sokkotestattiin erilaisia ruokia hiilillä vs. kaasulla. Esim. burgerpihvit ei saaneet hiilistä makua niin että sitä olisi huomannut. Kasvispihvi taas sai.
En tiedä millä koronapotilailla nuo pihvit oli maistatettu, mutta pidän varsin erikoisena, jos ei maistais eroa hiilellä grillatun burgeripihvin ja kaasulla grillatun vastaavan välillä :D Eihän kaasulla saa vastaavaa hiilen / savun makua pihviin mitenkään ja se aromi on aika ilmeinen.
 
Mun veikkaus sille maun lähteelle on se hiilien palamisessa syntyvä savu, vaikkei se nyt mitään savustusta olekaan. Palokaasuja ja jos sun muuta kemikaalia mitä sieltä nyt irtoakaan. Siihenhän savustuksessakin savun maku perustuu. Tai siis savun hajuun kai teknisesti ottaen, kaikki mauthan perusmakuja lukuunottamatta tulee hajuista.

Väittäisin maistamalla erottavani hiiligrillatun ja kaasugrillatun, mutten oo joutunu sokkona testaamaan tätä teoriaa. Ainakin kaasugrillin oston jälkeen ruuista katos se mitä nimitin grillauksen hajuksi. Mutta ei oo kyllä tuollaista lisähärpäkettä grillissä.
 
Niin.. nyt kun tuota miettii, niin jos grillataan läskiä jossain perinteisessä mökkigrillissä (eli jossain avoimessa tulisijassa ritilällä), niin en oo varma maistaisinko eroa. Mutta mitä tuossa ite ajattelin kirjoittaessani, oli nää umpinaiset Weberin mollukat ja vastaavat, joissa poltellaan brikettiä ja laitetaan sen jälkeen pihvit paistumaan, kun on saatu sopiva lämpötila. Tuollaisessahan ne pyörii umpinaisessa tilassa hiilestä ja ruoan rasvasta irtoavassa savussa, joka tarttuu aika voimakkaasti valmistettavaan ruokaan. Ja kyllä se tosiaan minustakin on aika olennainen osa sitä hiiligrillin makua.
 
Arvostan aktiivisista vastauksista!

Olisko niin että samaa grilliä voi käyttää halutessaan myös hiiligrillinä?

Hyvä vastaus. Vastaan kysymykseesi, että sitä voi käyttää rajallisesti hiiligrillinomaisesti. Halutessaan, mutten silti ymmärrä miksi, sillä hiiligrilli luultavasti maksaa vähemmän kuin tuo härpäke. Tai oikeammin en ymmärrä, että joku vaivautuu tällaista ratkaisua myymään, koska tuo ei bisnesideana kuulosta dollaripinolta.

Vastaushan oli siinä kuvan vasemmalla puolella, mikä nyt on leikattuna pois. Eli "Valurautaisella hiilikaukalolla teet Napoleon-kaasugrillistäsi täydellisen hiiligrillin ja lisäät ruokiisi maittavan savuaromin. Voit käyttää sekä kaasua että hiiltä yhtä aikaa."

Kaasugrillistä ei tule edes hyvää hiiligrilliä pelkästään sillä, että siinä poltetaan hiiliä tai brikettejä. Valurautainen alusta, kiss my ass. :) Valurauta sopii paistamiseen erinomaisen hyvin, mutta se ei hiilien paloalustana anna mitään lisäarvoa. Valurautainen kaukalo ei lisää maittavaa savuaromia. Ja miksi käyttää kaasua ja hiiltä yhtäaikaa? Tässä kombossa (käyttöohjeen mukaan) käytetään kaasua, jotta hiilet syttyvät, sitten kaasu sammutetaan. (En leikannut kuvan vasemmalta puolelta mitään selittävää tekijää, ne ovat jostain muusta mainoksesta.)

Mutta eihän tuossa ole oikeastaan mitään ihmeellistä, kun vähän pidemmälle miettii. Voi grillata kaasulla nopeasti makkarat tai mitä nyt vähän nopeammin haluaa, tai ruoat mitkä ei hiiligrillauksesta niin hyödy. Hiilillä sitten, kun haluaa hifistellä vähän enemmän.
Toi on vähän sama kuin sanoisi, että jos pidemmälle miettii, niin iso parveke kerrostaloasunnossa luo rivitalomaisen atmosfäärin. :)

Kumpikaan ei ole ihan totta. :)

Katsoin muuten taannoin yhden Youtube-videon, missä sokkotestattiin erilaisia ruokia hiilillä vs. kaasulla. Esim. burgerpihvit ei saaneet hiilistä makua niin että sitä olisi huomannut. Kasvispihvi taas sai.

Sokkotestaaminen on äärimmäisen hankala laji. Olen sellaiseen osallistunut ja monesti yllättynyt, kuten melkein kaikki muutkin.

En tiedä millä koronapotilailla nuo pihvit oli maistatettu, mutta pidän varsin erikoisena, jos ei maistais eroa hiilellä grillatun burgeripihvin ja kaasulla grillatun vastaavan välillä :D Eihän kaasulla saa vastaavaa hiilen / savun makua pihviin mitenkään ja se aromi on aika ilmeinen.

Viinikonossööreillä maistatettiin "sokkona" punaista viiniä (värjättyä valkkaria). He kuvailivat juomaa punaviinin termein (äärimmäisen epäreilu koetilanne). Aivot ovat ihme kapistus.

Väittäisin maistamalla erottavani hiiligrillatun ja kaasugrillatun, mutten oo joutunu sokkona testaamaan tätä teoriaa. Ainakin kaasugrillin oston jälkeen ruuista katos se mitä nimitin grillauksen hajuksi. Mutta ei oo kyllä tuollaista lisähärpäkettä grillissä.

Uskon samaa, mutta edellä esitetyin kommentein.

Aijai, alkoipa tehdä mieli.:kuola:

Tekee perkeleesti mieli ja huomenna sitä taas saa.

Mikäli ollaan luettu tänne asti, Vieraissa kiittää, kumartaa ja arvostaa!!!

Puhuttiin mausta. Rasvaa valuu ja rasvaa palaa. Kaasugrillissä rasva pääosin valuu parilalle tms. (antaa hyvää aromia), hiiligrillissä (suoralla kypsennyksellä) hiilille eli "tuleen", epäsuoralla kypsennyksellä rasva valuu keräysastiaan eikä anna suoraa makua lainkaan.

Varsinainen pääpointti tulee tässä:
Minua enemmänkin ihmetytti toinen asia eli palomekamismi. Kaasugrillissä putkesta tulee kaasua ja se kipinän saatuaan palaa. Hiiligrillissä polttoaine vaatii jonkin verran enemmän pelaamista ilman ja ilmavirtauksen kanssa, ja siksi ihmettelin tyhmän kysymyksen veroisesti, että kaasugrillistä tehdään "hiiligrilli" ilman hiiligrillin edellytyksiä. Tuolla mekaniikalla ei "voi" grillata suoralla lämmöllä, koska lämpö ei puutteellisen ilmankierron suhteen onnistu. Periaatteellisesti epäsuora hiiligrillaus onnistuu paremmin, mutta lämpötilan hallinta on melko hankalaa.

Savustaminen: Yes, onnistuu savustuskolmiolla tuossa hässäkässä, sitä en ihmettele lainkaan.

Jos olisi "myyty" savustusratkaisuna, olisin kompannut. Hiiligrillilisänä - No way Jose!
 
Viimeksi muokattu:
Itsellä grillatessa usein sellainen taktiikka että liha kypsäksi ilman polttamista mutta ihan loppuvaiheessa vähän aikaa niin paljon tehoja irti kuin vain lähtee. Silloin pinta tulee hieman rapeaksi ja hieman tummuu, ehkä jopa joistain kohdin aavistuksen hiiltyy.
Tämä siis riippumatta onko hiili vai kaasugrilli, uunissakin tulee tehtyä joskus sama.
 
Viinikonossööreillä maistatettiin "sokkona" punaista viiniä (värjättyä valkkaria). He kuvailivat juomaa punaviinin termein (äärimmäisen epäreilu koetilanne). Aivot ovat ihme kapistus.
Joo, oon tietoinen tuosta em. kokeesta, mutta kyllä nääkin erottanee savustetun lihan savustamattomasta :D
 
^ no huono sanavalinta, mutta joku burgeripihvin grillaaminen mediumiksi umpinaisessa hiiligrillissä antaa kyllä sen verran savun makua pihviin, että ei kannata sommelieriksi hakeutua, jos ei sitä erota.
 
Aikanaan kyypparihommissa duunissa oli vähän tämän mallinen (puuhiili)uuni, jossa paisteltiin burgeripihvit:

4149936.jpg


Tuolla siis polteltiin hiiltä pohjalla ja kama oli tuossa ritilällä päällä. Ihan selvä hiilen / savun makuhan tuolla tuli verrattuna ainakin parilalla paistettuun ja sen takiahan noita käytetään, että antavat oman makunsa safkaan. Kaasuvehkeitä ei tuolla ollut, että olis voinu verrata.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom