Turun Sanomien artikkeli "Pakko saada muskelit"

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Esis
  • Aloitettu Aloitettu
Joo siis en tossa vittuillut sulle vaan tolla on tarkoitus selventää sitä että "sairauksia" on enemmän kuin kliininen pystyy edes hoitamaan. Niitä voivat "aiheuttaa"(median mukaan) tietokone- tai rahapelit, alkoholi, punttisali, ruoka, kännykkä, seksi, läheiset jne. ja tuhannet muut asiat. Samaa mieltä ollaan tuossa.

Kuitenkin tänä päivänä puhutaan alttiuksista ja nämä ongelmat alkavat jo ennen kuin ihminen koskee käsipainoon tai tietokoneeseen. Väitän että näillä kaikilla ihmisillä on tietyillä itsesäätelytaitojen osa-alueilla puutteita ja nämä ilmenevät sitten edellä mainitulla tavalla. Over and out.

Mä en vaan oikeen perusta noihin "sairauksiin"
http://www.jokirannantila.com/hop_sokru.htm

Tottahan on se että toisilla ihmisillä on psyykkisiä pakkomielteitä vaikka mihinkä.. kai niitä vois ruveta kategorisoimaan vaikka minkä alalajin mukaan mutta kyllä ne mun mielestä kuuluu kaikki ihan samaan kastiin.

Ja toiset sitten voi taas jättää ihan omaan arvoonsa. Esim maailman ainut sokeririippuvuudesta vieroittava klinikka on ruotsissa. Joka jo kertoo paljon kyseisestä "sairaudesta".. :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Dopingia käyttävät myös kuntoilijat

Päivän aamulehti jatkaa samasta tutkimuksesta.(?)

Keskimääräinen dopingaineiden käyttäjä on kaupungissa asuva, alle 30-vuotias kuntosaliharrastaja. Hänellä on ammattiin valmistava koulutus ja hän ansaitsee säännöllisesti yli 2000 euroa kuukaudessa. Hän joko opiskelee tai tekee töitä vakituisesti ja ahkerasti, keskimäärin lähes 40 tuntia viikossa. Useimmiten hän elää myös vakituisessa parisuhteessa.

Kyselyn mukaan dopingaineiden kuntoilukäyttäjä elää jopa jonkin verran korostuneesti keskiluokkaisen nuoren aikuisen elämää. Myös laittomien päihteiden käyttö on yleistä dopingaineiden käyttäjien keskuudessa.

Valtaosa dopingkäyttäjistä myönsi ulkonäön muokkaamisen, kuten laihdutuksen, rasvanpolton ja lihasmassan lisäyksen tärkeimmäksi syyksi dopingkäyttöön. Tämän lisäksi fyysisen suorituskyvyn, erityisesti voiman lisääminen, vaikutti voimakkaana taustalla.

Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta ilmoitti saaneensa tavoittelemaansa hyötyä dopingaineiden käytöstä. Moni käyttäjä myönsi kokeneensa kuitenkin terveydellisiä haittoja, kuten sydän- ja verenkiertoelimistön ongelmia
 
Juu sama tutkimus on.

15.6.2006
TIEDOTE
Elämä On Parasta Huumetta ry.
Nuoret, liikunta ja doping -projekti

Suurin osa dopingaineiden käyttäjistä tavallisia nuoria kuntoilijoita - dopingaineiden käyttäjät tekevät terveyttään koskevia päätöksiä riittämättömän tiedon varassa

Elämä on Parasta Huumetta ry:n (EOPH) teettämän kyselyn mukaan keskimääräinen dopingaineiden käyttäjä on kaupungissa asuva, alle 30-vuotias kuntosaliharrastaja. Hänellä on ammattiin valmistava koulutus, ja hän ansaitsee säännöllisesti yli 2000 euroa kuukaudessa. Hän joko opiskelee tai tekee töitä vakituisesti ja ahkerasti – keskimäärin lähes 40 tuntia viikossa. Useimmiten hän elää myös vakituisessa parisuhteessa.

”Tämän kyselyn mukaan dopingaineiden kuntoilijakäyttäjä elää jopa jonkin verran korostuneesti keskiluokkaisen nuoren aikuisen elämää. Toisaalta myös laittomien päihteiden käyttö on yllättävän yleistä dopingaineiden käyttäjien keskuudessa”, sanoo Nuoret, liikunta ja doping –projektin projektipäällikkö VTM Tuuli Salospohja.

Elämä On Parasta Huumetta ry. (EOPH) käynnisti vuoden 2005 lopulla Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) rahoittaman dopingaineiden käytön selvittämis- ja kehittämisprojektin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Sen tavoitteena on selvittää, millaisen kulttuurisen ilmiön kehon manipulointi ja kehoa muokkaavien lääkeaineiden eli dopingin käyttö sen yhtenä osana muodostaa Suomessa sekä kehittää dopingaineiden käyttöä ehkäiseviä ja käytön lopettamista helpottavia toimintamalleja.

Dopingaineista tietoa pääasiassa muilta käyttäjiltä
Dopingaineiden käyttäjät hankkivat aiheeseen liittyvää tietoa pääasiassa muilta käyttäjiltä sekä internetistä. Yli 2/3 ilmoitti nämä tiedonlähteet kaikkein tärkeimmiksi itselleen. Terveydenhuollon ammattilaisten kuten lääkärien antamaan informaatioon tukeutuu vain alle ¼ vastaajista. Yhteiskunnan taholta tuotetun informaation merkitys on erittäin vähäinen. Yli 40 % vastaajista ilmoitti, että aiheesta ei ole tarjolla tarpeeksi tietoa.

”Huolestuttavaa on erityisesti se, että ammattilaisten tarjoamalla terveysneuvonnalla on näin vähäinen merkitys. Kyseessä olevat dopingaineet ovat kuitenkin reseptilääkkeitä. Tämä saattaa johtaa siihen, että käyttöannokset nousevat suuriksi. Tällä on usein erityisen haitallisia vaikutuksia käyttäjien fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Projektin tavoitteena onkin tuottaa jatkossa nimenomaan sellaista objektiivista riskitiedotusta ja terveysneuvontapalveluita, jotka ovat helposti kohderyhmän saatavilla”, sanoo Salospohja.

Tavoitteena unelmakroppa ennätysajassa – haitoista raportoi lähes 40 %
Ulkonäön muokkaamiseen liittyvät syyt kuten laihdutus, rasvanpoltto ja lihasmassan lisäys nousevat kaikkein tärkeimmiksi syiksi dopingaineiden käytön taustalla. Lisäksi fyysisen suorituskyvyn, erityisesti voiman lisääminen on tärkeä motiivi käytölle.

Lähes 90 % vastaajista ilmoitti saaneensa dopingaineiden käytöstä tavoittelemiaan hyötyjä. Hyvin moni käyttäjä koki dopingaineiden käytön aiheuttaneen heille kuitenkin myös huomattavia terveydellisiä haittoja kuten esimerkiksi sydän- ja verenkiertoelimistön ongelmia.

Salospohjan mukaan nuoret ja nuoret aikuiset elävät arkeaan elinvoimaisten ja hoikkien mainosvartaloiden ja samalla epäterveellisiä herkkuja markkinoivan mainonnan jatkuvassa ristipaineessa.

”Tehokkuus on päivän sana, jonka pitää näkyä myös ulkomuodossa. Samaan aikaan, kun moni taistelee ylipaino-ongelmien kanssa, yllättävänkin useat ovat valmiita käyttämään apunaan lääketieteen keinoja lähes mahdottomilta tuntuvien tavoitteiden saavuttamiseksi. Tässä yhteydessä terveys ei ole tärkeimpänä arvona mielessä.”

Laittomien päihteiden käyttö yllättävän yleistä dopingaineiden käyttäjien keskuudessa
Alkoholia lukuun ottamatta dopingaineiden käyttäjät käyttävät päihteitä huomattavasti enemmän kuin ns. ”puhtaat” harrastuskumppaninsa. Erityisesti nuuskan ja viihdekäyttöön usein yhdistettyjen huumeiden kuten kannabiksen ja amfetamiinijohdannaisten käyttö on yli kaksinkertaista verrattuna niihin nuoriin kuntoilijoihin, jotka eivät käytä dopingaineita.

Kuntosaliharrastukseen vahvasti linkittyvä ravintolisien käyttö on dopingaineiden käyttäjillä erittäin yleistä, yli 90 % käyttää niitä säännöllisesti.

Myös kauneuskirurgiaan käyttäjät suhtautuvat melko myönteisesti: 15.5 % käyttäjistä on harkinnut jotakin kauneusleikkausta ja 4 % on sellainen toteutettukin.
Dopingaineiden käyttäjät kuluttavat rahaa dopingaineisiin ja ravintolisiin yhteensä keskimäärin lähes 150 euroa kuukaudessa.

”Kun kehon manipuloinnissa ylitetään ”luonnollisen” raja yhdellä alueella, se on sen jälkeen helpompi ylittää myös jollain muulla tavalla. Perinteisten keinojen – ravinto, lepo ja liikunta – rinnalle ovat nousseet monet uudet keinot, joilla pyritään saavuttamaan itseä tyydyttävä kunto ja ulkomuoto.”

”Hätkähdyttävää kuitenkin on, kuinka moni dopingaineiden käyttäjä on valmis uhraamaan
terveytensä ikään kuin kahteen kertaan käyttämällä riippuvuutta aiheuttavia ja kunnon kehittymistä heikentäviä päihteitä dopingaineiden kanssa samaan aikaan”, toteaa projektipäällikkö Tuuli Salospohja.


Tutkimus toteutettiin internetkyselynä 1.11.–8.12.2006 välisenä aikana. Siihen vastasi yhteensä 1319 kuntoilijaa. Projektipäällikkö VTM Tuuli Salospohja työstää aiheesta projektin rinnalla väitöskirjaa ”Kehon manipulointi kulttuurisena ilmiönä Suomessa”. Nämä tulokset löytyvät kyselytutkimusaineistosta koostetusta väliraportista. Aineistoraportti löytyy kokonaisuudessaan Nuoret, liikunta ja doping -projektin kotisivuilta www.pumppaa.fi (aineistoraportti 5 / 2007). Raportin sivulta 3 löytyy tarkemmat tiedot aineistonkeruusta.

Yhteydenotot:
EOPH, Nuoret, liikunta ja doping -projekti, projektipäällikkö VTM Tuuli Salospohja, etunimi.sukunimi [at] eoph.fi

Elämä On Parasta Huumetta ry. (EOPH) tekee terveyttä edistävää ehkäisevää päihdekasvatus- ja lastensuojelutyötä lasten ja nuorten parissa, lapsen suojelemisen näkökulmasta. Toimimme yhdessä lasten ja nuorten, heidän vanhempiensa sekä muiden lasten kasvatustyössä mukana olevien aikuisten kanssa. EOPH:n toiminta perustuu vuorovaikutukselliseen työskentelytapaan. Yhdistys soveltaa toiminnoissaan tutkittua tietoa nuorten arkipäivään. www.eoph.fi
 
Oho, ihan asiallinen juttu aamulehdessä. Ei turhaa kiljumista.

Tosin ei jotenkin käy järkeen tuo "laittomien päihteiden käyttö on yleistä roinaajien keskuudessa". Miksi näin?
 
Niin, samassa lehdessä oli juttu myös 22v "puhelinkioskin kokoisesta podarista" joka sai ihan kunnon kakun huimausaineen lantraamisesta ja myyntipakkauksiin pistämisestä.
 
En ole kehonrakentaja vaan fanaattinen kusipääkuntoilija. Mutta esimerkiksi mua vituttaa syvästi katsoa jos joku esittelee hauistaan ja tiedän että itsellä olisi isompi mutta toisaalta olen erittäin vastahakoinen esittelemään omiani koska mua vituttaa se että en saa iskettyä omaan päähäni että se on edes sen kokoinen että sitä kehta esitellä. En tiedä onko "bigorexia" oikeasti mikään sairaus mutta mulla on ongelmana se etten ole koskaan tyytyväinen siihen mitä saan aikaiseksi. Hyvänä esimerkkinä toimii parin vuoden takainen penkkimaksimin ylösveto. Tähtäsin sataseen ja odotin sitä kuin kuuta nousevaa, sitten kun nostin sen niin ei tuntunut miltään vaan halusin lisää. Lopulta 127 kilon kohdalla tajusin ettei sekään tuntunut miltään vaan halusin nostaa saman raudan 25 kiloa kevyempänä.

Feikkiedittiä: Joo 2 vuotta sitten se penkki oli tärkeetä, nykyään reenailen kamppailulajeja varten ja penkki on jäänyt kerran viikossa tai parissa tehtäväksi liikkeeksi, tosin se 120 menee edelleen... Meni offtopikiksi puolet tästäkin mutta väsymyksen piikkiin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom