Tuliset safkat "laihdutuskeinona"?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja neggis
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.6.2006
Viestejä
159
Tiedän että idea on "typerä", mutta kaverini on chiliyhdistyksen pj, ja sain synttärilahjaksi Habanero hapsuja (kuivattua chiliä). Pistin seuraavan soosin kasaan;

250g broileria
1dl kevytkermaa
1prk ananaspaloja
1 iso sipuli
reippaasti sweet chili kastiketta
soijaa & suolaa hiukan
about 2-3rkl murskattuja habanero hapsuja
paprikaa ja pippuria

Sit lisäkkeeksi valtavasti haudutettua riisiä.

Syödessä tuota tuntu välillä että korvissa soi vaan, ja olin usein aiemmin syöny noita perus kaupasta saatavia tuorechilejä, jotka ovat kyllä kevyttä kamaa tähän verrattuna. Hikeä pukkas oikeen huolella, ja heti mieleen tuli et täähän vois olla loistava keino tavallaan syödä raskaampaa ruokaa lihomatta?

Muilla kokemuksia/tietoa asiasta, vai oonko aivan mettässä?

btw: täältä löytyy hardcore kastikketa yms; http://www.pepperking.de/
hyvä esimerkki ei normaalikastikkesta on; http://www.pepperking.de/shop/product_info.php?cPath=28_39&products_id=34
tässä vain esimerkki, että tiedätte minkätyyppisiä kastikkeitä jne tarkoitan (eli ei mitään perus citymarket chilikastikketa...)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllähän noita tulisia pippurilaatuja yms. mausteita käytetään yllättävän monissa kaupallisissa fatburnereissakin ihan vaikuttavina ainesosina. Itse käytin kisadieetin aikana päivittäin isoja määriä cayennepippuria ja kanelia (molempia käytetään monissa fatburnereissa) ruoan seassa ja molempien syöminen nosti selkeästi lämpöä ja lisäsi hikoilua jokin aika safkan jälkeen. Käytin tosin esimerkiksi tuota kanelia aivan tolkuttomasti kerralla, eli pienet määrät tuskin aiheuttavat mitään selkeästi havaittavaa termogeneesiä.
 
Kyllähän noita tulisia pippurilaatuja yms. mausteita käytetään yllättävän monissa kaupallisissa fatburnereissakin ihan vaikuttavina ainesosina.
Eli pitää pistää chilipensasta kasvamaan olohuoneeseen, ja tilaus sisään pepperkingiin :D

No joo, ehkä kannattaa tutkia ennenkuin hutkia. Sivuvaikutuksista sen verran että kamala polte tuli noista chileistä seuraavana päivänä vatsaan. Uskomattomin juttu oli se, kun käväisin pskalla parin päivän päästä niin tuli jumalaton polte pärsaukkoon... sitä joutu ensimmäisen kerran tutustumaan pidesuihkuun (pimppisuihkuun). Sen verran pahalle tuntui, ja tämä tarina on tosi. Eikä naureta sielä sitte :curs:
 
jOO, kyllähän ne käyttää vaikka mitä paskaa noissa pillereissä, pappabetalarjuurta, mutsisonneviskuorta, jotka todellakin polttaa rasvaa. Mutta noihan voi tosiaan testata, kuten hulkki tekee, eli sitä samaa ainetta kerra kunnolla suuhun. jos tehoo, niin lisää huomenna
 
varmaan kovinkaan radikaalia apua rasvanpolttoon ei noista tulisista mausteista saa mutta apu se on pienikin apu. Itse oon jalopenoaddikti js dieetillä niiden syönti lähti aikalailla lapasesta. Jokaiseen ateriaan tungin n.100g tulisimpia jalopenosiivuja mitä kaupoista löytyy. Oon aika karaistunut jo noihin suomesta saataviin jalopenoihin,lähinnä makealta maistuvat, mutta Kiinalaisravintoloista saatava chilitahna saa meikänläisenkin itkemään äitiä, tulee aina unohdettua miten vahvaa se on ja sit sitä vetää överit :D Noissahan jalopenoissa on erittäin vähän kaloreita ja niiden sulattaminenkin todennäköisesti kuluttaa enemmän energiaa kuin mitä niistä saadaan joten pientä hyötyä saadaan varmasti siitäkin.
 
Eli pitää pistää chilipensasta kasvamaan olohuoneeseen, ja tilaus sisään pepperkingiin :D

No joo, ehkä kannattaa tutkia ennenkuin hutkia. Sivuvaikutuksista sen verran että kamala polte tuli noista chileistä seuraavana päivänä vatsaan. Uskomattomin juttu oli se, kun käväisin pskalla parin päivän päästä niin tuli jumalaton polte pärsaukkoon... sitä joutu ensimmäisen kerran tutustumaan pidesuihkuun (pimppisuihkuun). Sen verran pahalle tuntui, ja tämä tarina on tosi. Eikä naureta sielä sitte :curs:

Vatsa tottuu kyllä jalapenoihin ja habaneroihin. Tuo "lohikäärmeen synnytys" on kyllä ikävä tunne. Mutta jos pippurin syöntiä jatkaa niin loppujen lopuksi ei edes polttele. En tiedä tottuuko tommosiin skeidoihin vai pistääkö vatsa sitten paremmin silpuksi...

Mutta nyt on pakko sanoa että teit pikkuvirheen sen suihkun kanssa :whip: Kapasiinihan on rasvaliukoista ja vesi sen vaan levittää. Voit kokeilla mitä tapahtuu kun syöt tuota habaneroa ja purskuttelet sitten vettä suussa :hyper:
 
Mutta nyt on pakko sanoa että teit pikkuvirheen sen suihkun kanssa :whip: Kapasiinihan on rasvaliukoista ja vesi sen vaan levittää. Voit kokeilla mitä tapahtuu kun syöt tuota habaneroa ja purskuttelet sitten vettä suussa :hyper:

Joo, tämä oli tiedossa, mutta olisi ollut hiukan hankalaa ottaa maitotuotetta vessaa ja huuhdella sillä sitten. Jotenkin vain tuli oikkari päähän ja hädässä rupesin suihkuttelemaan. Anyway, hauskaa ainakin kavereilla on ollut kun olen kertoillut duunissa tästä :hyper:
 
Tää on ehkä vähän :david: -kysymys mutta voiko tuota p*rseen kirvelyä mitenkään lievittää? Alkaa nimittäin jo vähän kyrsimään käydä "synnyttämässä lohikäärme" kolme kertaa päivässä, ku tuntuu että hanuri on kokoajan tulessa. Sillähän siitä varmaan pääsis kun ei maustais niitä ruokia niin paljoa mutta toisaalta sitte ne safkat ei maistus miltään:(
 
Mulla ainakin vatsa vaan tottu. Tietysti kannattaa vähän niitä määriä miettiä. Ei vedä jalapenoja pataan ku vetäs jotain pikkukarkkeja :)
 
Remember the revenge of chili ass of satan... :hyper:
 
Joo, tämä oli tiedossa, mutta olisi ollut hiukan hankalaa ottaa maitotuotetta vessaa ja huuhdella sillä sitten.

Vois näyttää aika hassulta ku maitopurkilla huuhtos peräpeiliään. Vai oisko tässä ollu taas uusi Ehrmannin hyötykäyttö? :rock:

Kuulemma leipä auttaa kans... Ainakin suun puolella. En ehkä kuitenkaan suosittele patonkiakaan kokeilemaan siellä toiletin puolella :eek:
 
Joo ei hakusessa ollutkaan ihan tämmöset niksit että patonkia ryppyreikään jne:lol2:

Lähinnä mietin että auttaisko siihen kirvelyyn ja poltteluun jos tulisen ruuan kans söis jotain tiettyjä ruokia, esim. leipää:rolleyes: Kokeilemallahan se tietenki selviäis, leipää kyllä tulee syötyä muttei lämpimän ruuan kans..
 
Ihme homma, että tässä on tullut vedeltyä tulisia safkoja vuosi jos toinenkin ja silti aina välillä tuntuu, että paskantaisi pallosalamia. Eihän ne safkat enää tulisilta maistu kun tabascokin on lähinnä vettä ja tulisia ainesosia saa etsiä kissojen ja koirien kanssa mistä lie etnisistä putiikeista ympäri Helsinkiä, mutta silti välillä iskee tuo magmauloste efekti.
 
Pitäisi varmaan tehdä puolitieteellinen koe. Jotenkin tuntuisi että runsaskuituinen safka auttaisi siihen että p00p tulee ulos kuin rasvattu pallosalama. Kun taas on kunnon kuiduton siirappi niin se "takertuu" ja jää polttelemaan...

Eiku tukkuun hakemaan 3:n kilon jalapeno pönttö :)
 
Vaikuttaa lähinnä vähentämällä nautitun ruuan määrää, mikä ei sinänsä liene kovin ihmeellistä. Kymmenen gramman pippuriannoksilla on jonkinlaista termogeneesiä havaittu, eli aika paljon niitä "burnereita" saa kiskoa (Yoshioka ym., 1995, 1998, 1999, 2001). Noin suuret annokset toisaalta taas aiheuttaa helposti epämiellyttävän polttelevaa tunnetta pakissa :).
 
Eli pitää pistää chilipensasta kasvamaan olohuoneeseen, ja tilaus sisään pepperkingiin :D

No joo, ehkä kannattaa tutkia ennenkuin hutkia. Sivuvaikutuksista sen verran että kamala polte tuli noista chileistä seuraavana päivänä vatsaan. Uskomattomin juttu oli se, kun käväisin pskalla parin päivän päästä niin tuli jumalaton polte pärsaukkoon... sitä joutu ensimmäisen kerran tutustumaan pidesuihkuun (pimppisuihkuun). Sen verran pahalle tuntui, ja tämä tarina on tosi. Eikä naureta sielä sitte :curs:

Vedin RAX:issa "vähän" pizzaslicien päälle jalopenoja ja kaikkea muuta tulista mitä löyty oikein urakalla ja kävi sama homma,tosin kärsin enkä koskenut pillupuhelimeen!(lue:sitä ei ollut prkl).Aika touhua.:eek:
 
Ikinä ei ole perseestä syntynyt lohikäärmettä, vaikka tulisia safkoja on tullut enemmän tai vähemmän reippaasti kiskottua aina. Viime vuonna varsinkin kun oli omat puskat kasvamassa ja innostui niitä kiskomaan enemmänkin. Rypsiöljy on aika tehokasta tappamaan liikaa polttelua suusta, kun tuo kapsaisiini on rasvaliukoista. Kaipa sitä perseeseenkin voi hieroa, samoin käsirasvaa. Toki pitkä huuhtelu vedelläkin lopulta auttaa, kun se huuhtoutuu veden mukanakin hiljalleen pois. Näin kannattaa tehdä jos chiliä menee esimerkiksi silmään, minne rasvaa ei välttämättä kannata tunkea. Myös kunnon rasvamaito auttaa, rasvattomasta maidosta taasen ei paljoa iloa ole. Lievittää kunnes nielet.
 
Tänään käytin tuollaisia tuntemattoman laadun pieniä punaisia pippureita (saattaisi olla thai-pippureita?) chiliconcarneen ja tottakai käsin niistä kaavin siemenet.
Nyt on sitten kolmatta tuntia polttellut käsiä aivan saatanasti ja saa muutaman minuutin välein käydä liottamassa käsiä kylmässä vedessä, joka antaa hetkellisen helpotuksen. Ja tottakai ennen polttelujen alkua tuli myös kasseja raavittua jossainvälissä, joten nyt polttelee sielläkin päässä ihan kiitettävästi.
Tällainen reaktio siitä huolimatta, että olen kokenut tulisten ruokien harrastaja ja tarvitsen aika stydiä mättöä saadakseni kunnollisia säväreitä nykyään.
Opetuksena siis ettei kannata jalopeenoja vahvempia laatuja liikaa sorkkia paljain käsin.

Mutta asiasta asialle: tulinen ruoka useiden tutkimusten perusteella nopeuttaa aineenvaihduntaa ja kaiken järjen mukaan auttaa myös rasvanpoltossa.
Omakohtaisesti olen tuon kokenut lähinnä vatsan vetelät täystyhjennyksenä erittäin tulisten aterioiden jälkeisenä päivänä. Ei tarvitse ainenkaan ummetuksesta kärsiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom