- Liittynyt
- 16.8.2004
- Viestejä
- 477
- Ikä
- 40
Esim. Lihaa ja keitettyä parsaa, tomaattia ja kurkkua ..vai??
Miksei tärk+prot samaan aikaan? Ja Miksi hedelmät aina tyhjään mahaan aikä esim jälkiruuaksi?
Siis millaisia r.sulatusentsyymejä, mistä saa - apteekista?
- Joo liharuokien kanssa kannattaa syödä tärkkelyksettömiä hiilareita esim. parsakaali, kukkakaali, pinaatti, kurkku, tomaatti, paprika.
Perunassa, bataatissa ja porkkanassa on valitettavasti tärkkelystä. Jos näitä syö lihan kanssa kannattaa ottaa lisäksi entsyymejä. Entsyymejä saa luontaistuote ja terveyskaupoista. Apteekeista en tiedä kun en niitä kannata. :D
- hedelmät kannattaa syödä sen takia tyhjään mahaan koska ne imeytyy nopeammin kun vatsa on tyhjä ja hedelmäsokerit menee nätisti läpi, sulavat vajaassa puolessa tunnissa. Jos erehtyy ruoan päälle syömään jotain hedelmää niin ne ei imeydy vaan jää käymään mahaan ja siitäkös vasta kivat oireet tuleekin. Joten aina kannattaa katsoa että edellisestä ruokailusta on se 2-3 tuntia ja seuraavaan ruokailuun se puoli tuntia. Näin hedelmät sulaa parhaiten ja niistä saa parhaimman hyödyn irti.
- tärkkelykselle ja proteiineille on omat ruoansulatusentsyyminsä mahalaukussa ja jos molempia ruoka-aineita menee mahaan samaan aikaan mahan entsyymit ns. neutraloi toisensa ja ruoka ei sula kovin tehokkaasti ja saattaa jäädä mätänemään mahaan todella moneksi tunniksi. Seurauksena turvonnut olo, närästystä ym. ikävää.
Kannattaa kokeilla omakohtaisesti niin huomaa eron.
Kun ruoka sulaa hyvin niin vitamiinit ja mineraalitkin imeytyy paremmin suolistosta. Pilkkoontumattomasta ruoasta suolistossa ei ole kauheesti hyötyä.