Tonnikala öljyssä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kride
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.8.2003
Viestejä
9 680
Ikä
36
Onko tuossa kuinka hyviä rasvoja, vai onko kaikki tyydyttymättömiä rasvoja? Ja nyt kun tähän huusholliin ehdittiin jo ostaa öljyssä olevat tonnikalat, niin vedessä olevaan ei voi vaihtaa. Onko tuo siis kuinka hyvä välipala?

Nimim. Ensimmäisiä kertoja tonnikalaa
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Powerhousu sanoi:
Tietääkseni siinä on kasviöljyä. Eli hyviä rasvoja.

Juma tuo oli nopeaa toimintaa :thumbs:

Riippuuko se tonnikalan valmistajasta? Tässä on nyt kyseessä First Pricen tonnikalat nähtävästi.
 
Syömään vaan hyvällä omallatunnolla. :D

Ravintokoostumus / 100 g
Keskimääräiset ravintoarvot 100 grammassa elintarviketta.

Ravintotekijä Keskipitoisuus Yksikkö Tietolähde Viite no.

Peruskoostumus

Energia (kJ) 642.0 kJ SUM

Energia (kcal) 154.1 kcal SUM

Proteiinit 18.2 g SUM

Hiilihydraatti, imeytyvä 0.0 g EXPE

Kokonaisrasva 9.0 g NUTT 59

Alkoholi 0.0 g RTL

Rasvat

Rasvahapot TAG-ekv. 5.5 g SUM

Rasvahapot yhteensä 5.2 g SUM

Tyydyttyneet rasvahapot 0.9 g SUM

Yksittäistyydyttymättömät rasvahapot 1.2 g SUM

Monityydyttymättömät rasvahapot 2.9 g SUM

Linolihappo 2501.4 mg ANAL

Alfalinoleenihappo 273.1 mg ANAL

Kolesteroli (GC) 40.3 mg RECI
 
Tästä päästäänkin loistavasti uuteen kysymykseen. En ole tosiaan noita ravintoarvoja Finelillä selaillut, niin mitäs nuo TAG-ekv. rasvahapot on?

..ja nuo, joitten lopussa lukee "ANAL" on varmaan sitten huonoja rasvoja? :D
 
KäveleväRuumis sanoi:
..ja nuo, joitten lopussa lukee "ANAL" on varmaan sitten huonoja rasvoja? :D

Ei ne oo huonoja, niissä on vain ominaisuus jonka vuoksi niitä suositellaan anaaliseksiin.. :kuola:

Nettorasvalla eli rasvahappojen TAG-ekvivalentilla (TAG-ekv.) tarkoitetaan elintarvikkeen kaikkia rasvahappoja triglyserideiksi laskettuna. Nettorasva on ravitsemuksellisesti täsmällisempi määritelmä kuin kokonaisrasva, koska osa kokonaisrasvasta ei imeydy suolesta eikä toimi elimistössä energianlähteenä. Triglyseridi koostuu glyseroliosasta sekä siihen liittyvistä kolmesta rasvahaposta, jotka määräävät lähes täysin rasvan ominaisuudet. Rasvahapot jaetaan kolmeen ryhmään: tyydyttyneisiin, yksittäistyydyttymättömiin tai monityydyttymättömiin rasvahappoihin. Sellaiset rasvat, joiden rasvahapot ovat pääasiassa tyydyttyneitä, ovat huoneenlämmössä kiinteitä, kun taas paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävät rasvat ovat pehmeitä tai öljymäisiä. Eläinrasvat ovat useimmiten tyydyttyneitä, kasvirasvat tyydyttymättömiä. Lisäksi elintarvikkeissa on pieniä määriä trans-sidoksia sisältäviä rasvahappoja.
 
Tietääkös kukaan paljonko näissä on valmistajakohtaisia eroja? vai onko erot niin mitättömiä että ei tartte sen enempää välittää? Rasvojen laatua tarkoitin.
 
Timba79 sanoi:
Tietääkös kukaan paljonko näissä on valmistajakohtaisia eroja? vai onko erot niin mitättömiä että ei tartte sen enempää välittää? Rasvojen laatua tarkoitin.

No ainakin sen verran on että olen nähnyt tonnikalaa oliiviöljyssä ja rypsiöljyssä. Yleisin (ja halvin) on tietysti tuo kasvisöljy. Kasvisöljyn laadussa mennään sitten todennäköisesti juupas eipäs ja halvalla ei hyvää saa väittelyyn...
 
Täytyy nyt oikein mainostaa. Tonnikalaa (Euroshopper) oli tarjouksessa 4prk/2eur. Täydensin siinä hieman noita varastoja. Tulee jo aika halpaa proteiinia. Ostin tällä kertaa tonnikalaa vedessä ja sotken siihen itse nuo rypsärit joukkoon.

Piti tästä rasvahommasta itsekin jossain vaiheessa kysäistä, mutta unohdin. Mitenkäs muuten tonnikalan kypsentäminen vaikka kastikkeeksi vaikuttaa proteiineihin sun muihin. Suoraan purkista syön yleensä, mutta jos siitä tekisi välillä oikein ruokaakin.
 
Joona sanoi:
Täytyy nyt oikein mainostaa. Tonnikalaa (Euroshopper) oli tarjouksessa 4prk/2eur. Täydensin siinä hieman noita varastoja. Tulee jo aika halpaa proteiinia. Ostin tällä kertaa tonnikalaa vedessä ja sotken siihen itse nuo rypsärit joukkoon.

Piti tästä rasvahommasta itsekin jossain vaiheessa kysäistä, mutta unohdin. Mitenkäs muuten tonnikalan kypsentäminen vaikka kastikkeeksi vaikuttaa proteiineihin sun muihin. Suoraan purkista syön yleensä, mutta jos siitä tekisi välillä oikein ruokaakin.

Ihan hyvin sitä voi kypsentää. Perinteinen pastakastike esim toimii tosi hyvin. Kannattaa sitten huomioida semmonen että kun purkissa on muistaakseni 185g tonnikalaa niin tästä on protskua vaan sellaset 30g. Mutta kyllähän siinä on kerta annokseksi ihan rittävästi.
 
Randy Couture sanoi:
Ihan hyvin sitä voi kypsentää. Perinteinen pastakastike esim toimii tosi hyvin. Kannattaa sitten huomioida semmonen että kun purkissa on muistaakseni 185g tonnikalaa niin tästä on protskua vaan sellaset 30g. Mutta kyllähän siinä on kerta annokseksi ihan rittävästi.

Tuon mukaan minä niiitä yleensä katselen. Euroshopper purkissa on 180g painoa ja 140g on tonnikalaa. Täytyypä kokeilla tehdä jonkinlainen pastakastike.
 
Net Virgin sanoi:
Triglyseridi koostuu glyseroliosasta sekä siihen liittyvistä kolmesta rasvahaposta, jotka määräävät lähes täysin rasvan ominaisuudet.

Eikös rasva varastoidu ihmisen elimistöön triglyseridi-muodossa? Eli onko ihmisen rasvavarastoissa olevilla rasvoilla erilaisia ominaisuuksia?
 
http://www.ktl.fi/fineli/
Tuolta löytyy tietoa ruoasta ja myös niistä rasvoista.

Pwerhousulle: Ominaisuuksilla tarkoitettaneen tässä kohtaa näitä tyydyttyneisyysjuttuja....

Voin laittaa tarkemminkin, mutta taitaapi mennä sinne kuuluisan hifistelyn puolelle :lol2:
 
Net Virgin sanoi:
Pwerhousulle: Ominaisuuksilla tarkoitettaneen tässä kohtaa näitä tyydyttyneisyysjuttuja....

Juu, kyl mä sen tajusin. Ajattelin vaan että onko niin että rasvakudos ei ole joka paikasta samanlaista? Niin mä sen ajattelen jos kerran triglyseridin ominaisuuksissa on eroja. Ihan turhaa tietoa sekin, mutta alko vaan vähän häiritsemään...

Voin laittaa tarkemminkin, mutta taitaapi mennä sinne kuuluisan hifistelyn puolelle :lol2:

Niin taitaa, sanot vaan juu tai ei, niin se riittää. Oon mä lukenu kaikki mahdolliset ravintotietokirjat että en tartte tarkempaa selostusta. Tota juttua vaan ei oo tullu vastaan.
 
Joona sanoi:
Tuon mukaan minä niiitä yleensä katselen. Euroshopper purkissa on 180g painoa ja 140g on tonnikalaa. Täytyypä kokeilla tehdä jonkinlainen pastakastike.

Aivan, 140g tonnikalaa mikä ei suinkaan ole sama kuin 140g proteiinia. Jos etsit käsiisi jostain tarkemman tuoteselostuksen niin eiköhän se proteiinin osuus ole jotain luokkaa 20-25g/100g tonnikalaa. Mitä ne loput sitten on? Noh, ehkä joku muu voi selittää sen tänne... eri asia on sitten haluaako kukaan tietää :D
 
Randy Couture sanoi:
Aivan, 140g tonnikalaa mikä ei suinkaan ole sama kuin 140g proteiinia. Jos etsit käsiisi jostain tarkemman tuoteselostuksen niin eiköhän se proteiinin osuus ole jotain luokkaa 20-25g/100g tonnikalaa. Mitä ne loput sitten on? Noh, ehkä joku muu voi selittää sen tänne... eri asia on sitten haluaako kukaan tietää :D

:jahas: :eek: Älä! Eikös se olekaan pelkkää proteiinia se tonnikala?

Hehe, joo kyllä noita ravinto arvoja on katsottu. En tiedä ihan tarkkaan mitä se mystinen pimeä aine on, mikä täyttää sen puuttuvan 70g-80g, mitä siitä tonnikalasta jää, mutta eihän se kyllä niin kovin paljoa kiinnosta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom