- Liittynyt
- 18.10.2004
- Viestejä
- 26
1. olethan tarkastanut että modeemi kykenee nykyisiin ADSL - nopeusluokkiin? Kaikki vanhat mallit ei kykene
Yleensä tehdään niin, että modeemi huolehtii yhteydestä palveluntarjoajalle eli siltaa kuson sisäverkkoon joka toimii keskenänsä natin takana. Silloin kaikki verkon laitteet ovat ikään kuin saman arvoisia keskenänsä ja bitti vilistää modeemin kautta ulos kuin sen takana olisi vain yksi laite. Ulos näkyy vain se IP jonka modeemi on arvonnassa saanut tai mikä sille on määritelty.
Paneudu sanan "vikavirtasuoja"- merkitykseen. Yleensä se on useamman pistokkeen jakorasia, jonka kautta myös puhelin ja LAN voidaan vetää. Vähentää modeemien hajoamisia exponentiaalisesti edellyttäen vain sen, että sekä laitteen sähkö että laitteelle tuleva puhelin/lan- kaapeli kytketään kulkemaan sen kautta. Maksaa halvimmillaan parisen kymppiä.
Ehdin jo laittaakin laitteet tuon "yksinkertaisemman" mallin mukaan. Wlanilla täydet palkit myös alakerrassa, joten pääsin helpolla. Annoin itsestäni tietoisesti todellisuutta tyhmemmän kuvan, jotta saisin jonkun perusteellisen vastauksen. Mutta pakko myöntää, että tuo viimeinen vikavirta kommentti oli uutta tietoa puhelinpiuhan osalta. Modeemi ja antennivahvistin ovat vikavirtasuojatussa pistorasiassa sähkökeskuksessa, mutta virtapiikit, jotka aiemmat modeemit ovat tuhonneet on varmasti tulleet puhelinpiuhoja pitkin. Puhelinkaapelit ovat asuinalueellamme ilmakaapeleja, tosin oma liittymä maakaapelina. Pienellä googlailulla löysin edullisen rj11-vikavirtasuojan. Kiitos vinkistä, ehkä modeemin elinikä kasvaa nyt.