Tietoisuus - Jokaisen ihmisen rikkaus (itsensäkehittäminen ja hengellisyys)

Tässä asiassa, en pysty ymmärtämään, miten joillakin puuttuu kyky ajatella itsestään positiivisia asioita. Tuntuu, että suurin osa aina ajattelee vain negatiivisia puolia ja luo siitä kokonaisuuden. Ei osata arvostaa niitä positiivisia asioita vaan tyydytään siihen, että "ollaan muita huonompia". Pahimmassa tapauksessa tämä johtaa siihen, että x sanoo y:n olevan pohjasakkaa ja y sisäistää tämän asian ja lisää sen listaan jolloin hänen olonsa vaan huononee entisestään.

Ihmiset ovat tyhmiä.

Siihen kasvetaan ja kasvatetaan. Varmaan melko vaikeaa sitä on ite ennaltaehkäistä.

Avaisitko tuota meditointia hieman enemmän? Eli tarkoituksena on vaan olla ja käytännössä tyhjentää mieli?

Itse en tyhjennä mieltä missään muodossa vaan tarkkailen. Ollaan passiivisia. Sitä meinasinkin kun puhuin hyökkäämisestä. Kattele mitä sulle tapahtuu. Keskity ääniin. Kuvittele vaikka pääsi sisäinen monologi ulkopuolisina ääninä.


Ja hyvä posti tornad0:lta. Vastailen parhaani mukaan.

Oikeesti...? Niinhän se aina on. Minä elän oikein, muut väärin.
Mielestäni on melkoisen surkeeta elää luullen olevan jotenkin erillinen tästä maailmasta. Taistella kaikkia vastaan.

Ja kannattaa muistaa, että koko postaus on mielipidettä. Tässähän voisi vaikka mihin suuntaan alkaa vääntelemään kättä jos kirjasta katottaisiin asiat.

Enkä nyt odotakkaan että joku tästä lukemalla uskoisi, että joku voisi luulla olevansa erillinen tästä maailmasta. Siksi tietoisuus onkin niin vekkuli juttu.

Reaalimaailmasta vieroutuminen voipi tehdä hallaa mielenterveydelle.
... Reaalimaailma? Tulee hieman mieleen alla oleva standup video. Hyvä pätkä. Suosittelen katsomaan.


Tuo affirmaatio on roskaa. Ihminen ei tule miksi ajattelee. Ihminen tulee siksi mitä tekee, siihen asti mihin geenit antavat mahdollisuuden. Mutta toki tietoisella ajattelulla voi vaikuttaa omiin tekemisiin, pelkoihin, motivaation yms.
Affirmaatioissa olet jo saavuttanut kyseisen asian. Affirmaatio on tekemistä.

Kannattaa myös muistaa, että ihmisiä on erilaisia ja ihmisten aivot toimivat ja prosessoivat ympäristöä erillä tavalla. Esimerkiksi vahvasti ekstrovertit ihmisille meditointi ja yksinolo saattavat tehdä enemmän huonoa kuin hyvää. Koska ekstroverttien aivot elävät ympäristön ärsykkeistä ja toiminnasta ja vastaavasti yksinolo ja tekemättömyys syövät voimia. Ja se ei ole millään tavoin opittu tapa, vaan puhtaasti geneettistä. Enkä kehtaisi väittää, että ekstrovertit ovat sen onnettomampia kuin introvertit.
Alla oleva lainaus
Että tällästä. Jokaisella on omat jutut, eikä tämä välttämättä sovi kaikille. Nämä kirjoittamani asiat kuitenkin muuttivat oman elämäni ja jaan ne siinä toivossa, että niistä olisi apua muillekkin.


Ulkopuolinen maailma vaikuttaa vitusti ihmisen mieleen. Hyvällä ja huonolla tavalla. Usein gurutyyppisiltä ajattelijoilta unohtuu se fakta, että ihminen on satojen tuhansien vuosien aikana kehittynyt eläin, jolle jostain syystä elinkaaren tuoreimpina hetkinä on kehittynyt todella voimakkaat aivot. Mutta vaikka ihmisen aivot ovatkin voimakkaat, niillä voi vaikuttaa vain vähäisesti ihmisen luontaisiin vaistoihin ja perustarpeisiin. Jos ihminen yrittää tukahduttaa geenien tuomat luontaiset ominaisuudet, elämä alkaa mennä päin vittua.
Tää oli hyvä. Kehtaaks antaa esimerkkejä näistä ulkopuolisen maailman tavoista vaikuttaa? Nimittäin tota vartenhan sitä tietoisuutta harjoitetaan. Vähän kuin opetellaan arvostamaan klassista musiikkia ja sitten vasta kuunnellaan massapoppia. Nähdään "paskan" lävitse. Jaan tässä asiassa saman kannan kuin Emilli... jotain. Eli ulkoinen tekijä on pienemmässä roolissa.



Yllättävän hyvin sikisi postauksia aiheeseen. Luulin ettei ketään kiinnosta tämmöiset. Välillä vaan hermostuu kun ei osaa sanoilla selittää asioita. Lieköhän niitä sitten olemassakaan :rolleyes:. No ei ku menee enemmän itsensä kanssa puhumiseksi kun moni ei varmasti huomaa sitä punaista lankaa näissä oksennuksissani.


E:
Hä? Entä jos ei aidosti välitä kriitikoiden soimauksista, vaan osaa elää pientä elämäänsä hyvin ja onnellisesti. Onko sillon ihminen niinku jotenki jollain lailla surkea ja onneton ihminen?
Hyväksyy vai kieltää?


En usko, että oli tarkotuksena väittää ja kehua omaa elämäänsä paremmaksi vaan huomauttaa, että joillain ihmisillä ei ole mitään ymmärrystä maailmasta ja kaikki propaganda niellään pureskelematta.

Me muistutetaan nykyään enemmän koneita kuin koskaan. Itelle ei hirveesti iske moinen elämäntapa. Vaikka koneille on kuitenkin paikkansa elämässä.

Se joka palvoo materiaa, koska televisio sanoo niin on yhtä hukassa kuin se, joka paheksuu materiaa, koska arvostettu viisas mies on niin sanonut.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei meditaatiossa/tietoisuustaidoissa muodollista harjoittelua ole pakko tehdä tai keskittyä pelkästään siihen vaan pääajatuksena tietoisuustaidoissa on kuitenkin tietoisuus nykyhetkestä ja sitä voi harjoittaa käytännössä ihan arkielämän pyörteissäkin.

Mielestäni urheilu on meditaatiota parhaimmillaan. Kun lukee pakkislaisten kuvauksia treeneihin keskittymisestä, tulee vääjämättä mieleen, että yksi aspekti mitä haetaan on hetkeen pysähtyminen kaiken arkihälinän keskellä.
 
Mielestäni urheilu on meditaatiota parhaimmillaan. Kun lukee pakkislaisten kuvauksia treeneihin keskittymisestä, tulee vääjämättä mieleen, että yksi aspekti mitä haetaan on hetkeen pysähtyminen kaiken arkihälinän keskellä.

Jep ja se on mun mielestä yksi ydinajatus koko hommassa. Etenkin itselleni harjoittelusta on ollut hyötyä, koska oon kova analysoimaan/pohtimaan/vatvomaan/murehtimaan/ ja meditointi on auttanut tuohon taipumukseen kovasti.
 
Heti tarvitaan vähän sisäistä rauhoittumista kun kirjoitin pitkän helvetin jutun tähän ja vahingossa menin sivun taaksepäin ja kaikki katosi. :face:

Pikaversio äskeisestä

Kiitos tarpeellinen keskustelu.

Etsin kirjaa tyyliltään Tollen läsnäolon voima. Havahtuminen löytyy kaapista, vaikutti hyvältä.

Avaatko Nameless tuota että uskot universumiin?

Olen ateisti, läsnäolon voima ei ole hippikirja/uskovaisten huuhaa kirja.

nyt nukkumaan:face:
 
Viimeksi muokattu:
Avaatko Nameless tuota että uskot universumiin?
En. En osaa ollenkaan puhua sanoilla tuosta aiheesta. Uskon voimaan joka tekee meidät tällaisiksi, joka saa sydämenne hyrräämään ja aiheuttaa niin myötä- kuin vastoinkäymisiä. Nimittäkää tätä tieteeksi tai Jumalaksi tai universumiksi. Minä uskon elämään.

Joka aamu vessassa tulen tietoiseksi koko kehostani, tunteistani, aisteistani ja ympäristöstäni. Ei voi pukea sanoiksi kuinka uskomattomalta maailma näyttää. Vessa, johon on kolme vuotta taaplannut tuhansia kertoja. Huomaa, että viimein näkee kaiken edessä olevan. Ja kaikki on kuin ensimmäisellä kerralla. Lapsen silmin. Tuntuu, että se tietoisuus tulisi aivan jostain tuntemattomasta maailmasta.




Etsin kirjaa tyyliltään Tollen läsnäolon voima. Havahtuminen löytyy kaapista, vaikutti hyvältä.
Eckhartin kirja oli ensimmäinen lukemani hengellinen kirja. Tykkäsin aivan älyttömästi. Mielestäni Oshon hörinät on aika samantapaisia.

"Mutta oletko pannut merkille, että jos olet todella spontaani, sinua pidetään hulluna. Jos menet puun luokse ja alat puhua sille, tai menet kukan tai ruusun luo, sinua pidetään hulluna. Mutta jos menet kirkkoon ja puhut ristille tai jollekin kuvalle, kukaan ei pidä sinua hulluna, sinua pidetään uskonnollisena. Kun puhut kirkossa jollekin kivelle, kaikki pitävät sinua uskonnollisena, koska se, mitä teet, on hyväksytty tapa.
Jos puhut ruusulle, joka on elävämpi kuin mikään kiveen kaiverrettu kuva, jumalallisempi kuin mikään kiveen kaiverrettu kuva... Jos puhut puulle, joka on juurtuneempi Jumalaan kuin mikään risti - sillä ristillä ei ole juuria, se on kuollutta puuta; sen vuoksi risti onkin kuoleman puu... Puu on elävä, sen juuret ovat syvällä maassa ja oksat tavoittelevat taivaita, se on yhteydessä kaikkeuteen, auringon säteisiin, tähtiin..."



Mun mielestä yksi tietoisuuden merkki on se, että huomaa kuinka päin vittua sää oot. Itse olin ainakin aivan härski tapaolento. Ja olen vieläkin. Toiset ihmiset elivät minun kauttani. Kaikki läheiseni elivät kaikessa tekemässäni. Sanoissa, päätöksissä sekä arvostelussani. Sitten ihmettelin miksi olo tuntuu nii tyhjältä. Kaikkea oli, mutta olo oli kuin kotilon kuorella, josta lapsuuden asukas oli lähtenyt. Media sanoi, että tuollainen ja tämmöinen on menestyvä sekä onnellinen, mutta ei ne sellaiset asiat minulle elämäniloa tuonut.

Kannattaa muutenkin miettiä millä itsensä aivopesee. Minkä musiikin, tv-ohjelman, uutisen, internet foorumin, kaverin tai perheenjäsenen annat vaikuttaa itseesi. Noihin kun uppoutuu helposti täysin sieluin sen sijaan, että tietoisesti analysoisi jokaista vastaanottamaa asiaa. Miten se menikään... Muistutat viittä lähimpääsi ihmistä? Vietä suurin osa aikaasi ihmisten kanssa, joita tai joiden tiettyä ominaisuutta arvostat.

Se voi olla perhe tai työpaikka, joka vaikuttaa suhun. Olin kerran muutaman kuukauden töissä kaupan varastopuolella. Asiakkaista puhuttiin tauotta paskaa. Suurin osa ajasta voivoteltiin kuinka perseestä tämä ja tuo on ja kuinka päin vittua kaikki menee. Mukavia työkavereita siellä oli, mutta kyllä sen huomasi kuinka alkoi itteenkin hiljalleen tarttumaan tuollaiset asiat.


17.10.2013 – Kultainen keskitie

Musiikissa, vapaa-ajassa, treenaamisessa, elämässä, terveydessä. Noissa kaikissa olen huomannut, että ylisuorittaminen ei todellakaan ole hyväksi. Esimerkiksi kokoajan treenaaminen tai tekeminen ei toimi. Ei. Pitää levätä. Pitää tasapainotella tekemisen ja ”tekemättömyyden” välillä. Uskon, että kaikkeen pätee dualismi. Jokaisella on vastakohtansa. Mielestäni tulisi olla samaan aikaan kova ja pehmeä. Ei pidä painottaa vain siihen näkyvään tai seksikkääseen asiaan. Mieli ja sydän. Toistensa vastakohdat ovat lopulta yhtä samaa asiaa. (tähän kohtaan olisi hyvä varmaan siteerata jotain auktoriteettiä tästä aiheesta, jotta ajamani asia saisi uskottavuutta). Ei ole tervettä olla kokoajan terve, menestyvä, aktiivinen, passiivinen, sosiaalinen tai yksinäinen. Kun kuljet liikaa pelkästään yhteen suuntaan, tulet lopulta sairaaksi.

Televisio ja muu media näyttää katsojilleen vain sitä aktiivista puolta. ”Hyviä asioita” keskittymättä ”negatiiviseen”. Ruudun takana on aina hyvännäköisiä ihmisiä, rikkaita ihmisiä. Elämässä ”menestyviä” ihmisiä. Ja koska valtaosa ihmisistä viettää vähintään tunnin päivästä ruudun edessä, alkavat he hiljalleen omaksua ja ehdollistaa näkemäänsä onnellisuudeksi. Positiivisiksi arvoiksi.

He ovat nyt hamstereiden tapaan juoksupyörässä, mutta ero on siinä, että hamsteri juoksee omasta tahdostaan.

Ja nää päiväkirjamerkinnät on päätöntä ajatusten purkamista, joten älkää ottako liian vakavasti.


Ja koko aihetta koskien:

"TOTUUS ON OMAKOHTAINEN KOKEMUS, EI USKOMUS. Totuus ei koskaan voi avautua kirjaviisauden kautta; totuus on koettava omakohtaisesti, suoraan. Ihminen, joka lukee rakkaudesta kirjoista, on kuin se, joka tutkii Himalajan vuoristoa kartalta. Kartta ei ole vuoristo! Jos alat uskoa karttaan, et koskaan pääse vuorille. Jos jäät kiinni karttalehtiin, vuoret saattavat olla aivan nenäsi edessä, mutta et silti kykene näkemään niitä.

Näin asia on. Vuoret ovat edessäsi, mutta silmissäsi vilisevät vain karttalehdet - eri tekijöiden laatimat kartat samoista vuorista. Joku on kiivennyt vuorten pohjoisrinnettä pitkin, joku toinen itäistä rinnettä pitkin. He ovat laatineet erilaisia karttoja: koraaneita, raamattuja, bhagavad-gitoja - erilaisia karttoja samasta totuudesta. Ja pääsi on liian täynnä karttoja, vajoat niiden painojen alle etkä pysty liikahtamaankaan. Et pysty näkemään edessäsi kohoavia vuoria, niiden aamuauringon kultaamia valkoisia huippuja. Silmäsi eivät ole auki, niin että voisit nähdä."

Osho - Rohkeus
 
Ok. Nyt tulee kyllä väistämättä mieleen, että oletko mahdollisesti pajauttanut vähän liikaa? Pajapäät näkee kanssa kaikessa jotain ihmeellistä ja kaikella on jokin syvällisenpi merkitys ymym..Tuo Läsnäolon voima on erittäin avaava kirja ja ilmeisesti voi avata mieltä hiukan liikaakin, jos kaikki ajatukset (ei ajatukset, koska olet läsnä niin et ajattele vaan olet) pyörivät vain tämän ympärillä. Jotenkin tulee jutuistasi mieleen, että oikeita fyysisiä kontakteja ei taida hirveästi löytyä?
 
Niin. Tokihan pitää olla aineissa, sekaisin, hippi, tai aineista sekaisin oleva hippi, jos ajattelee muutakin kuin rahaa ja mihin sitä tuhlaisi. :thumbs:
 
Lisäisin mielenkiintoisiin teoksiin ehdottomasti James. H. Austinin teokset, varsinkin mikäli filosofisen tason lisäksi kiinnostaa tiede asioiden taustalla. Austin on siis koulutukseltaan neurologi ja harjoittanut zen-buddhalaisuutta useamman vuosikymmenen. Teos Zen and the Brain: Toward an Understanding of Meditation and Consciousness lienee edelleen yksi yksityiskohtaisimmista teoksista mitä aiheesta on kirjoitettu.

Mutta kuten jo sanottu, elääkseen tasapainoista elämää, tässä hetkessä, ei välttämättä tarvitse lukea tuollaisia kirjoja. :)
 
147.gif
 
Ok. Nyt tulee kyllä väistämättä mieleen, että oletko mahdollisesti pajauttanut vähän liikaa? Pajapäät näkee kanssa kaikessa jotain ihmeellistä ja kaikella on jokin syvällisenpi merkitys ymym..
Osoitatko kohdan, jossa olen maininnut jostain syvemmästä merkityksestä?

Tuo Läsnäolon voima on erittäin avaava kirja ja ilmeisesti voi avata mieltä hiukan liikaakin, jos kaikki ajatukset (ei ajatukset, koska olet läsnä niin et ajattele vaan olet) pyörivät vain tämän ympärillä.
Tämäkin oli ilmeisesti minulle osoitettu. Minkä ympärillä? Läsnäolon Voima -teoksen? Tietoisuudenko? Satuin vain aloittamaan aiheen sillä ja käsittelin sitä yhden sivun verran. Minulla on lista 14 asiasta, joita haluaisin käsitellä tässä aiheessa. Tietoisuus sattuu vain olemaan se suosikkini ja sillä oli suurin vaikutus elämääni. Vittu, aiheen pääotsikonakin on tietoisuus.

Mielestäni kaikki lähtee itsetietoisuudesta. Asiat näkee. Ei ole enää itsestäänselvyyksiä. Asioita arvostaa enemmän. Ja olet oikeassa. Mitä järkeä on nähdä, jos ei aio toimia, tutkia tai oppia? Vähän niin kuin nuoret, jotka katsovat vinkkejä naisten iskemiseen, mutta eivät laita niitä käytäntöön.

Lisäksi tietoisuushan vaikuttaa koko elämääsi, joten kaippa se elämä tietyssä mielessä pyörii tämänkin ympärillä. Jos ihminen on pelkkää tietoisuutta, niin ainakin oman taulukon mukaan menee sairaalloiseksi moinen.

Jos tätä tekee sen takia, että tässä jotenkin valaistuisi, tai muutenkin jonkin päämäärän takia, on aivan hukassa. Elämä on loputon matka ilman päämäärää. Ideat, ajatukset ja ihmiset kyllä muuttuu ja uskallan väittää, ettei kukaan ole täysin sama ihminen kuin viime vuonna oli.

Ymmärrän kyllä tällaiset kommentit :). Tottakai jokainen hieman erilaista tai "uutta" asiaa ajava vaikuttaa omituiselta ja sitä vastustetaan. Jotkut jopa tuomitseva heidän päässään luomaa kuvaansa tästä henkilöstä. Tätähän on todistettu koko ihmishistorian ajan. Halovaikutuksen alaiset sekopäät puhuu olemattomista asioista.


Ja mitä meinaat fyysisillä kontakteilla? Ihmissuhteita? Käytännön tekemistä? Kehollisuutta? Kontaktia maailmaan? ....reaalimaailmaa?


Niin. Tokihan pitää olla aineissa, sekaisin, hippi, tai aineista sekaisin oleva hippi, jos ajattelee muutakin kuin rahaa ja mihin sitä tuhlaisi. :thumbs:

Mielipiteitä on aivan mahtava lukea ja samalla saada lisää sekä haastaa omia näkemyksiä. Pelkät piilovittuilut ja -naljailut ei kuitenkaan vie aihetta mihinkään. Ei ole kyse siitä, kuka todistaa toisen väitteen vääräksi tai keksii nokkelan letkautuksen siitä. Nämä ovat niitä, jotka sitten kyselevät, "Miksi luet raamattua, jos et usko siihen? Tuhlaat aikaasi". He tarttuvat siihen pinnalla kelluvaan paskapuheeseen ja tuomitsevat sen mukaan. Kaikista näkemyksistä ja viisauksista tulee arvottomia.

Kerrotaan niistä omista kokemuksista uskomusten ja oletusten sijaan. Kokemus->mielipide. Ei toisinpäin. Tietoisuus tuo ainakin minulle sen kokemuksen vasta aidosti esiin.

Lisäksi en ymmärrä noita puheita sienistä tai kukista. Onko ayahuascan kokeneen mielipide jotenkin arvottomampi tai virheellisempi kuin jonkun auktoriteetin? Vai onko nämä niitä yhteiskunnalta oppimia totuuksia näistä luonnottomuuksista? Ymmärrän täysin kaiken tällaisen vastustamisen ja oletuksen. Jopa Nameless-, tämä kiistattoman totuuden sanansaattaja, pelastuksen tuoja, Danten oikea käsi, Jumalan vasen pottuvarvas ja Buddhan persekarva, voi samaistua näihin tunteisiin. Yrittäkääpä kuitenkin unohtaa kaikki opittu ja vastaanottaa tietoa puhtaana sellaisenaan turmelematta sitä. Näen jo melkein silmissäni seuraavan kommentin. "AHA, nyt kekkasin! Kehotat siis käyttämään psykedeelejä!".


Ja kiitos kirjasuosituksista.


http://www.demellospirituality.com/awareness/30.html

Itellä on ollut tapana sanoa. "On olemassa kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka ovat typeryksiä, ja niitä jotka eivät tiedä olevansa".

:)
 
Niin. Tokihan pitää olla aineissa, sekaisin, hippi, tai aineista sekaisin oleva hippi, jos ajattelee muutakin kuin rahaa ja mihin sitä tuhlaisi. :thumbs:

Hyviä pointteja OP:lta, mutta kyllähän toi nyt menee vähän ylianalysoivaksi ja sekopäiseksi.. :D

Omat itsensäkehittämisohjeet teille pakkiksen munanlutkuttajille:

Dont be a cunt.

Vaatikaa itteltänne enemmän vitun pullamössöpaskahousut ! :)
 
Ketjuntappotrollismi - mielestäni alidiagnosoitu sairaus Pakkiksella. Taudinkulku ilmenee tyypillisesti siten, että joku avaa ei-niin-valtavirta-aiheen, ja peikot ilmaantuvat paikalle tanssimaan ympyrää, tökkimään haarukalla ja ehkä myös röllittelemään vakavasti keskusteluun osallistumista yrittäviä. Peikot näkevät "yleisen linjan laumasta" erottautuvat (asiallisetkin keskustelijat) helppoina "koulutettavina". Pian kukaan ei viitsikään enää tuottaa ketjuun mitään vähänkään rakentavampaa, ja niin ketju kuolee seisaalleen ja mahdollisesti suljetaan "epäonnistuneena". Se on sitä möykkäpilkkademokratiaa, eivätkä moderaattorit ole koulutettuja tai motivoituneita mellakanhallintaan.

Jeff Fosterin 'Ihmeellinen poissaolo - vapautuminen keskellä hyvin tavallista elämää' voisi olla lukemisen arvoinen teos osalle porukasta. Sen ydinpointin voisi kiteyttää seuraavasti: "Tämä on tarpeeksi."
 
Itse olen ihminen joka nauttii itsensäkehittämisestä. En kyllä näe itseäni niinkään hengellisenä, vaan paremminkin tiedettä ja faktuaalisia asioita opiskelevana yksilönä. Olen ehkä hieman poikkeava yksilö tästä massasta erottuen ainakin erilaisella ajattelulla. Asioihin ja elämään löytyy monenlaisia asioita ja aspekteja, ja mikään ei ole niin musta-valkoista, kuin miltä näyttää, paitsi muste paperilla ja kirjoitukset koneella/luurilla. :D
 
Viisautta on opetella istumaan pöntöllä niin että paskan pudotessa vesi ei räisky, vaan pala sujahtaa äänettä kynttilänä syvyyksiin. Tuon saavuttaakseen joutuu ensinnäkin syödä oikein!
Ihan vaan jotta sen paskan koostumus mahdollistaisi sen haetun kynttilätyyliin. Nyt pullaa syövät ei edes tiedä mistä puhun, ku paska tunnetaan palan sijaan nauhana. Sali-ihmisille tää ensimmäinen kohta on vääjämättä helpompaa kun usein ollaan jo opiskeltu niitä makroainejakaumia, ruoan määriä, ruokailuaikoja ja niin edelleen.

Toinen tärkeä asia täydellisen suorituksen saavuttamisen kannalta on tuon lantion alueen lihaksiston kunto. Ne pitää pysyä paikallansa kun vääntää! Sulla voi olla oikea asento aina sinne viimeisen rutistuksen kohdalle, mutta sitten kun se pala onkin hintsusti sitä normaalia tuuman vahvuusta paksumpaa, niin aletaan auttamaan sitä ulostusta liikuttamalla juurikin niitä kohdistukseen varattuja lihaksia ympäriinsä, eikä malteta odottaa rauhas ja kuinkas sitte käytiinkään? No se luiskahti ulos äkkiempää ku osasit odottaa, ei jäänyt aikaa uudelleen kohdistaa aukkoa ylimääräisen liikehdinnän jälkeen, ja paska laskeutui kyljelleen ottaen kontaktia laajalle alalle vesipinnan kans siihen malliin että kusen sekaasta vettä on nyt ympäri perseenreikään. Koita siinä nyt sitten taputella itteäs selkään kun edes paskominen ei onnistu poikkeuksetta vaikka ollaan jo pitkällä aikuis-iäs. Onko muilla tähän jotain näkökulmaa?
 
Viisautta on opetella istumaan pöntöllä niin että paskan pudotessa vesi ei räisky, vaan pala sujahtaa äänettä kynttilänä syvyyksiin. Tuon saavuttaakseen joutuu ensinnäkin syödä oikein!
Ihan vaan jotta sen paskan koostumus mahdollistaisi sen haetun kynttilätyyliin. Nyt pullaa syövät ei edes tiedä mistä puhun, ku paska tunnetaan palan sijaan nauhana. Sali-ihmisille tää ensimmäinen kohta on vääjämättä helpompaa kun usein ollaan jo opiskeltu niitä makroainejakaumia, ruoan määriä, ruokailuaikoja ja niin edelleen.

Toinen tärkeä asia täydellisen suorituksen saavuttamisen kannalta on tuon lantion alueen lihaksiston kunto. Ne pitää pysyä paikallansa kun vääntää! Sulla voi olla oikea asento aina sinne viimeisen rutistuksen kohdalle, mutta sitten kun se pala onkin hintsusti sitä normaalia tuuman vahvuusta paksumpaa, niin aletaan auttamaan sitä ulostusta liikuttamalla juurikin niitä kohdistukseen varattuja lihaksia ympäriinsä, eikä malteta odottaa rauhas ja kuinkas sitte käytiinkään? No se luiskahti ulos äkkiempää ku osasit odottaa, ei jäänyt aikaa uudelleen kohdistaa aukkoa ylimääräisen liikehdinnän jälkeen, ja paska laskeutui kyljelleen ottaen kontaktia laajalle alalle vesipinnan kans siihen malliin että kusen sekaasta vettä on nyt ympäri perseenreikään. Koita siinä nyt sitten taputella itteäs selkään kun edes paskominen ei onnistu poikkeuksetta vaikka ollaan jo pitkällä aikuis-iäs. Onko muilla tähän jotain näkökulmaa?

Pitäsköhän jonkun moderaattorin antaa tälle trollille vähän banaania. Kertoo jo aika paljon koko käyttäjästä jos eka postaus on kirjaimellisesti skeidaa.
 
Pitäsköhän jonkun moderaattorin antaa tälle trollille vähän banaania. Kertoo jo aika paljon koko käyttäjästä jos eka postaus on kirjaimellisesti skeidaa.

viisautta on opetella puhumaan sitä ja siten mitä ja miten myöhemmin ei katua ole tarvis. Jos puhut asioista kuten erilaisista henkisistä realmeista, tulee sinun ottaa huomioon että mitä niissä näet tänään ei niissä ole enään huomenna. Niiden tarkastelu ja miettiminen muuttaa ymmärryksen karttumisen myötä perspektiiviäsi niitä kohtaan, ja kuten täällä moni uskoo, ne ovat muuttuvia entiteettejä, esittäneekö sitten itsensä kullekin kullakin tavalla.
Jos henkilö a on huomannut asiat x ja y ja hän on tilanteessa b, hänen ei välttämättä kannata puhua asioista x ja y sillä tilanteen muututtua b:stä c:hen, asiat x ja y ovat hänelle menneitä asioita. Jos henkilö a nyt kuitenkin puhuu näkemyksensä julki asioista x ja y tilanteessa b ja kihlautuu keskusteluun niistä asioista, usein se silloin vaikeuttaa henkilön b:n etenemistä tilanne c:ssä, sillä osa hänen mielestään on mukana julkisessa keskustelussa tilanne b:n asioista x ja y.
Henkisillä realmeilla en tarkoita psykedeelisiä hallusinaatioita, vaan sitä tilannetta kokonaisuudessaan missä esimerkiksi henkilö a on tutkaillessaan ja tuodessaa elämäänsä asiat x ja y mitkä muuttavat hänen elämäänsä perustavanlaatuisesti. Yksinkertaistettuna sitä voisi ajatella vaikka halorenkaana pään ympärillä mikä luo erilaisia ajatuksia käyttäjäänsä, kunnes sitten on aika heittää vanha kiertoon ottaa uusi haastavampi realmi, tai halorengas käsittelyyn.

Asiat x ja y voivat itsessään olla samoja kaikille ja niistä voisi teoriassa keskustella kanssaihmisten kanssa, kuitenkin muuttuja eli henkilö on uniikki ja täten asia x ja y esiintyvät henkilölle a erilailla tilanteessa b kuin ne samat asiat x ja y esiintyvät henkilölle c tilanteessa b.
Täten näistä puhuminen on ihan paskaa vaan, liekö tarkoitettu jokaiselle itsekseen pohdittavaksi?
Mutta puhukaa vaan tuota new age bullshittii jos haluatte, paljon korrektimpaa on puhua jonkun kaikille yhteisen asian kuten vessatoiminnan kehittämisestä.

Pahoittelen vierasperäisten ja hihhulisanaston käyttämistä. Realmi on lähinnä niinkuin nippu kysymyksiä mihin voi sitten vastailla ja kehittää ajatuksia.
Pääpointti on se että tietoisuuden lisäämisen mekanismit ovat kullekin erilaisia johtuen kokemuksiemme ja kokemuksiemme tulkintojemme erilaisuudesta.

Ensimmäisenä askeleena henkisyyden tutkimiseen käyttäisin vanhimpia kirjoja aiheesta kuten Raamattua, sen ympärille on kuitenkin aikoinaan rakennettu tämän hetken vaurain maanosa:rock: Hyvä johtolanka sinänsä... Kun taas buddhistit ynnä muut gurut ja senseit vannoo ajatuksiin mitkä eivät ole varmaan vieläkään luoneet maata jonka taloissa on pääsääntöisesti vedettävä vessa.
 
viisautta on opetella puhumaan sitä ja siten mitä ja miten myöhemmin ei katua ole tarvis. Jos puhut asioista kuten erilaisista henkisistä realmeista, tulee sinun ottaa huomioon että mitä niissä näet tänään ei niissä ole enään huomenna. Niiden tarkastelu ja miettiminen muuttaa ymmärryksen karttumisen myötä perspektiiviäsi niitä kohtaan, ja kuten täällä moni uskoo, ne ovat muuttuvia entiteettejä, esittäneekö sitten itsensä kullekin kullakin tavalla.
Jos henkilö a on huomannut asiat x ja y ja hän on tilanteessa b, hänen ei välttämättä kannata puhua asioista x ja y sillä tilanteen muututtua b:stä c:hen, asiat x ja y ovat hänelle menneitä asioita. Jos henkilö a nyt kuitenkin puhuu näkemyksensä julki asioista x ja y tilanteessa b ja kihlautuu keskusteluun niistä asioista, usein se silloin vaikeuttaa henkilön b:n etenemistä tilanne c:ssä, sillä osa hänen mielestään on mukana julkisessa keskustelussa tilanne b:n asioista x ja y.
Henkisillä realmeilla en tarkoita psykedeelisiä hallusinaatioita, vaan sitä tilannetta kokonaisuudessaan missä esimerkiksi henkilö a on tutkaillessaan ja tuodessaa elämäänsä asiat x ja y mitkä muuttavat hänen elämäänsä perustavanlaatuisesti. Yksinkertaistettuna sitä voisi ajatella vaikka halorenkaana pään ympärillä mikä luo erilaisia ajatuksia käyttäjäänsä, kunnes sitten on aika heittää vanha kiertoon ottaa uusi haastavampi realmi, tai halorengas käsittelyyn.

Asiat x ja y voivat itsessään olla samoja kaikille ja niistä voisi teoriassa keskustella kanssaihmisten kanssa, kuitenkin muuttuja eli henkilö on uniikki ja täten asia x ja y esiintyvät henkilölle a erilailla tilanteessa b kuin ne samat asiat x ja y esiintyvät henkilölle c tilanteessa b.
Täten näistä puhuminen on ihan paskaa vaan, liekö tarkoitettu jokaiselle itsekseen pohdittavaksi?
Mutta puhukaa vaan tuota new age bullshittii jos haluatte, paljon korrektimpaa on puhua jonkun kaikille yhteisen asian kuten vessatoiminnan kehittämisestä.

Pahoittelen vierasperäisten ja hihhulisanaston käyttämistä. Realmi on lähinnä niinkuin nippu kysymyksiä mihin voi sitten vastailla ja kehittää ajatuksia.
Pääpointti on se että tietoisuuden lisäämisen mekanismit ovat kullekin erilaisia johtuen kokemuksiemme ja kokemuksiemme tulkintojemme erilaisuudesta.

Ensimmäisenä askeleena henkisyyden tutkimiseen käyttäisin vanhimpia kirjoja aiheesta kuten Raamattua, sen ympärille on kuitenkin aikoinaan rakennettu tämän hetken vaurain maanosa:rock: Hyvä johtolanka sinänsä... Kun taas buddhistit ynnä muut gurut ja senseit vannoo ajatuksiin mitkä eivät ole varmaan vieläkään luoneet maata jonka taloissa on pääsääntöisesti vedettävä vessa.

En ole tähän ketjuun kunnolla ehtinyt perehtymään. Mutta vähintään osa täälläkin keskustelluista asioista on sellaisia, joilla (ja joiden käytännön toimivuudella) on ihan tieteellistäkin tukea. Otetaanpa esimerkiksi tämä mindfulness, joka siis liittyy keskeisesti buddhalaisuuteen. Kolmisenkymmentä vuotta sitten kehitetty, ja nykyäänkin ihan käytössä oleva psykoterapian yksi hoitomuoto, hyväksymis- ja omistautumisterapia (acceptance and committment therapy), on osittain keskeisesti mindfulnessia muistuttava ja mindfulnessia hyväksi käyttävä metodi. Sopii sekä ns. sairaiden potilaiden hoitamiseen, että mieleltään terveiden ihmisten kehittämiseen. Hoitovastetutkimuksissa ko. terapiamuoto on saanut pääsosin positiviisia tuloksia. Se siis toimii ihan oikeasti.

Oxfordiin ovat sikäläiset yliopistoihmiset jopa perustanee mindfulnessille oman tutkimusyksikkönsä.

Lisäksi mindfulness taidetaan ottaa ihan vakavasti myös jenkkiläisessä yrityskulttuurissa ja vaikkapa armeijassa, oli se sitten bullshittiä tai ei. Niin ja... eipä ne jenkit sitä maataan ole Raamatulla rakentaneet...

Musta näyttää siis siltä, että leikit nokkelaa ja yrität ihan vain pätemisen ilosta trivialisoida koko topikin. Trollaamiseksikin sitä voidaan kutsua.
 
Hyvää tekstiä, ei älyttömyyksiä kiitos, puhutaan asiaa..

Aloitusposti kuvaa hyvin omia mietteitäni, joita olen päässäni pyöritellyt jo 12 -vuotiaasta asti, jolloin pähkäilin ettei Jumalaa ole olemassa..
Olen ollut vetäytyjä, tarkkailija, joka mieluummin seuraa porukan mietteitä, kuin on (aina) äänessä. Harvassa vain on sellaiset ihmiset, joiden kanssa näitä asioita voi jakaa. Yllättävää kyllä, anopit (nykyinen ja jotkut entiset) ovat olleet sellaisia, joiden kanssa olen eniten näistä keskustellut. Viimeksi sunnuntaina referoimme anopilta lainaamani Kaiken käsikirjaa, Esko Valtaoja, ja miten koemme todellisuuden ym. Hyvä kirja tieteellisestä näkökulmasta kiinnostuneelle ajattelijalle.

Meditointia en ole harrastanut muutamaa kokeilua lukuunottamatta, mutta koen saavanani vastaavanlaisen olotilan useasti, esim. auton ratissa tai vain omalla nurmikolla seisoskellessa ja puiden heiluntaa katsellen..
 
Ensimmäisenä askeleena henkisyyden tutkimiseen käyttäisin vanhimpia kirjoja aiheesta kuten Raamattua, sen ympärille on kuitenkin aikoinaan rakennettu tämän hetken vaurain maanosa:rock: Hyvä johtolanka sinänsä... Kun taas buddhistit ynnä muut gurut ja senseit vannoo ajatuksiin mitkä eivät ole varmaan vieläkään luoneet maata jonka taloissa on pääsääntöisesti vedettävä vessa.

Tässä sorrut nähdäkseni samaan ansaan mistä keskustelua ensin kritisoit. Jos Paskominen on sinun uskontosi niin vedettävä vessa on synkronissa sinun uskontosi kanssa. Näin ei välttämättä ole muille yksilöille, joten relativistinen näkemyksesi eri kulttuureista ei ole osa jaettua todellisuuttamme. Minä esimerkiksi paskon mieluiten metsässä, kuten shamaani Siperiassa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom