The Game Changers (kasvisruokavalio)

Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%

Ben 111vee ruokavalio. Vaikka persesyöpään olisikin varmaan pitänyt kuolla jo ainakin 50 vuotta sitten, niin silti lihaa joka päivä.
Tupakointi ei aiheuta syöpää koska 50 vuotta polttanut x ei saanu koskaan syöpää.

The secret to living to 110? Bad record-keeping, researcher says​

Paris (AFP) – Most of what we know about humans living to very old age is based on faulty data, including the science behind the "blue zones" famous for having a high proportion of people over 100, according to one researcher.

The desire to live as long as possible has driven a booming lifestyle industry selling supplements, books, tech and tips to those wanting to learn the secrets of the world's oldest people.

But Saul Justin Newman, a researcher at University College London's Centre for Longitudinal Studies, told AFP that most extreme old age data "is junk to a really shocking degree".

Newman's research, which is currently being peer-reviewed, looked at data about centenarians and supercentenarians -- people who live to 100 and 110 -- in the United States, Italy, England, France and Japan.

Contrary to what one might expect, he found that supercentenarians tended to come from areas with poor health, high levels of poverty -- and bad record-keeping.

The true secret to extreme longevity seems to be to "move where birth certificates are rare, teach your kids pension fraud and start lying", Newman said as he accepted an Ig Nobel prize, a humorous version of the Nobel, in September.

Just one of many examples is Sogen Kato, who was thought to be Japan's oldest living person until his mummified remains were discovered in 2010.


Ps. edes viralliset suositukset ei kiellä lihansyöntiä.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Viralliset suositukset ei tosiaan kiellä lihan syöntiä, mutta sen rajoittaminen 50 grammaan päivässä ei ole mitään terveydellisiä perusteita. Samojen suositusten mukaan 50 grammaa puhdasta sokeria päivässä on sitten ok. Jos suomalaisten kasvavaan ylipaino-ongelmaan haluaisi oikeasti kiinnittää huomiota, niin sokerin saantisuositus tulisi olla luokkaa "niin vähän kuin mahdollista". Lihalla on kuitenkin terveyshyötyjä, toisin kuin sokerilla niitä on tasan nolla.
 
Samojen suositusten mukaan 50 grammaa puhdasta sokeria päivässä on sitten ok.
Millä sivulla näin lukee?
Tos on koko lappu:

sivulla 9. lukee näin:

''Overall, we recommend apredominantly plant-based dietrich in vegetables, fruits, berries,pulses, potatoes and wholegrains, ample amounts of fishand nuts, moderate intake of lowfat dairy products, limited intakeof red meat and poultry, andminimal intake of processedmeat, alcohol, and processedfoods containing high amounts ofadded fats, salt and sugar.''

Mutta missä lukee: syö max 50g pöytäsokeria joka päivä?

edit. sivulla 44.
''Plantbased diets also contain animal-protein sources such as ish from sustainablymanaged stocks, limited to moderate amounts of low-fat dairy and eggs, anda limited amount of meat, particularly limited in ruminant and processedmeats. In addition, the content of discretionary food and drinks, (e.g., sugarsweetened beverages and alcoholic beverages) should be limited.

sivulla 33

''Overconsumption of food and energy is not only associated with increased riskof chronic diseases, it also has a negative environmental impact (Trolle et al.,2023). For example, as discussed in this report, high consumption ofdiscretionary foods, such as sugar, sweets, beverages and animal fatcontribute to GHG emissions, deforestation and decreased biodiversity.''

sivulla 29

''The integration of environmental sustainability in NNR2023 may open formore country-speciic DRVs for alcohol and added and free sugars, both ofwhich are unnecessary and not required for a healthy diet.
 
Viimeksi muokattu:
Millä sivulla näin lukee?
Tos on koko lappu:

sivulla 9. lukee näin:

''Overall, we recommend apredominantly plant-based dietrich in vegetables, fruits, berries,pulses, potatoes and wholegrains, ample amounts of fishand nuts, moderate intake of lowfat dairy products, limited intakeof red meat and poultry, andminimal intake of processedmeat, alcohol, and processedfoods containing high amounts ofadded fats, salt and sugar.''

Mutta missä lukee: syö max 50g pöytäsokeria joka päivä?

edit. sivulla 44.
''Plantbased diets also contain animal-protein sources such as ish from sustainablymanaged stocks, limited to moderate amounts of low-fat dairy and eggs, anda limited amount of meat, particularly limited in ruminant and processedmeats. In addition, the content of discretionary food and drinks, (e.g., sugarsweetened beverages and alcoholic beverages) should be limited.

sivulla 33

''Overconsumption of food and energy is not only associated with increased riskof chronic diseases, it also has a negative environmental impact (Trolle et al.,2023). For example, as discussed in this report, high consumption ofdiscretionary foods, such as sugar, sweets, beverages and animal fatcontribute to GHG emissions, deforestation and decreased biodiversity.''

sivulla 29

''The integration of environmental sustainability in NNR2023 may open formore country-speciic DRVs for alcohol and added and free sugars, both ofwhich are unnecessary and not required for a healthy diet.
Niin no eikös siellä sanota, että max 10% energiasta saisi tulla lisätystä sokerista? Normaalilla energiansaannilla se on noin 50g. Mun mielestä pitäisi siis selkeämmin kertoa ihmisille, että sokeria mahdollisimman vähän, kun ylipaino-ongelma on karannut käsistä jo ajat sitten ja kakkostyypin diabeettus on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Jengi lukee tuon ohjeistuksen juuri niin kuin sanoin, eli 50g sokeria on ok. Ei porukka lue tuota nippua ekaa sivua pidemmälle, ei edes sivulle 9.

Niin ja tuolle 50g lihaa päivässä rajoitukselle ei ole mitään terveydellisiä perusteita, mutta se on offtopicci ketjun aiheesta.
 
Zone-sarja -42%
Niin no eikös siellä sanota, että max 10% energiasta saisi tulla lisätystä sokerista? Normaalilla energiansaannilla se on noin 50g. Mun mielestä pitäisi siis selkeämmin kertoa ihmisille, että sokeria mahdollisimman vähän, kun ylipaino-ongelma on karannut käsistä jo ajat sitten ja kakkostyypin diabeettus on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Jengi lukee tuon ohjeistuksen juuri niin kuin sanoin, eli 50g sokeria on ok. Ei porukka lue tuota nippua ekaa sivua pidemmälle, ei edes sivulle 9.

Niin ja tuolle 50g lihaa päivässä rajoitukselle ei ole mitään terveydellisiä perusteita, mutta se on offtopicci ketjun aiheesta.
''Added sugars: Reined sugars such as sucrose, fructose, glucose, starchhydrolysates (glucose syrup, high-fructose syrup), and other isolated sugarpreparations used as such or added during food preparation and manufacturing.''

On määritelmänä. Eli käytännössä siirapit, karkit, keksit, jopa murot. Kahvin sekaan sokerit jne.

Mielummin sokeria kun kovaa rasvaa tai suolaa. Tosin sokeri nyt ei hyväks oikein ole. Tosin sokerillekkin ois perusteita käyttää kuten reenin aikanen...

Tää koko viralliset suositukset hommat on vähän väärästä päästä lähetty purkaa. Ekaks lähtisin poistelemaan ja painottaa proffana tupakkaa, alkoholia ja liikuntaa, sen jälkeen niitä nakkeja lihapiirakoita ja saunamakkaroita. Keksit karkit sipsit seuraavana. Sit rehuja lisäisin pikkusen pikkuhiljaa varsinkin jos isoilla määrillä pun lihalla on haittoja, rehuilla marjoilla hedelmillä saa alennettua riskejä ja haittoja- ja sit jos tarve on puuttuisin vähärasvasiiin pun lihaan.

edit ja tietysti kuitu.
 

View: https://youtu.be/xSC34Mtvcbo?si=633pfEHcO2P-9mwy
wo friends, four studies, and endless insights. In Episode #347, I sit down with my good friend Drew Harrisberg to explore the latest research in nutrition, fitness, and longevity. From smartphone habits to protein sources and exercise science, we unpack groundbreaking studies and share practical takeaways to help you make more informed decisions about your health.👇 Visit The Proof website for the full show notes and supporting studies. 👇 https://theproof.com/podcast/Drew Harrisberg is an exercise physiologist, sports scientist, and diabetes educator with a unique blend of professional expertise and personal experience. Diagnosed with type 1 diabetes at 22, Drew has built a thriving life by embracing a holistic approach to health, inspiring thousands through his platform, Drew’s Daily Dose. As an ambassador for Diabetes NSW and a TEDx speaker, Drew shares a powerful message of resilience and informed health choices, empowering others to take control of their well-being.We cover:Introduction (00:00)Catching Up with Drew Harrisberg (01:05)Upcoming Studies and Research (27:04)Meat vs Plants Debate Frustrations (39:58)Keto Diet and Metabolic Health (57:54)New Study: Smartphone Use and Workout Performance (01:04:47)\New Study: High-Dose Creatine and Cognitive Performance (01:15:42)New Study: Energy Expenditure in Resistance Training (01:32:03)New Study: Plant vs Animal Protein and Cardiovascular Health (01:44:30)Living Proof Challenge Overview (02:02:45)Outro (02:12:23)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom