Terrorismi Suomessa ja muualla

Kyrde

VIP
Liittynyt
23.6.2008
Viestejä
1 755
Eiköhän tämäkin ole ählämin aikaansaannos.

Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä – useita ihmisiä loukkaantui | Yle Uutiset | yle.fi
Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä – useita ihmisiä loukkaantui
Vielä ei ole tiedossa, mistä räjähdys aiheutui, mutta tuhot rakennusten julkisivuissa ovat suuret.

Ruotsi
7.6.2019 klo 11.43

Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä.Jeppe Gustafsson / TT / Lehtikuva

Jussi Nurminen

Jaa artikkeli Facebookissa126
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Ainakin 25 ihmistä on loukkaantunut räjähdyksessä eteläisen Ruotsin Linköpingissä. Perjantaiaamuna Linköpingin keskustassa sattunut räjähdys on aiheuttanut suuria vaurioita ainakin kahdessa kerrostalossa. Esimerkiksi useat parvekkeet ovat osin tuhoutuneet.

Näytä kuva Twitterissä


Expressen

✔@Expressen


JUST NU: Flera skadade i explosionen i Linköping • Bilderna visar förödelsen • • Julia, 24: "Jag blev väldigt rädd"https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-centrala-linkoping-/ …


31

10.49 - 7. kesäk. 2019

33 ihmistä puhuu tästä

Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys


Suuri määrä ikkunoita on särkynyt lähialueilla. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä räjähdyksen aiheutti. Vaurioituneet rakennukset eivät ole kaasuverkossa. Ruotsin television SVT:n(siirryt toiseen palveluun)haastatteleman poliisin tiedottajan Björn Öbergin mukaan on vielä liian aikaista spekuloida räjähdyksen syytä.

Vielä ei ole varmuutta edes siitä, tapahtuiko räjähdys ulkona vai sisätiloissa.

Paikalle lähetettiin parikymmentä ambulanssia. Ilmeisesti loukkaantuneiden vammat ovat lieviä. Sairaala on kuitenkin asetettu katastrofivalmiuteen.

"Se jyrisi kuin ukkonen"
– Tunsin paineaallon ja ikkunaruudut menivät rikki, kuvailee Regina Järvikari Expressen-lehdessä(siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin(siirryt toiseen palveluun) haastattelema Pontus Johanssonkertoo puolestaan olleensa räjähdyksen sattuessa suihkussa.

– Koko talo tärisi. Se jyrisi kuin ukkonen, Johansson kuvailee.

Näytä kuva Twitterissä


Dagens Nyheter

✔@dagensnyheter


Bilder visar stora skador efter explosionen i Linköping • Granne: ”Min första tanke var att det var ett åsknedslag.”https://www.dn.se/nyheter/sverige/explosion-i-centrala-linkoping/ …


1

11.27 - 7. kesäk. 2019

Näytä käyttäjän Dagens Nyheter muut twiitit

Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys


– Kuulin hemmetinmoisen räjähdyksen ja näin peruutuspeilistä kuinka savupilvi nousi ilmaan, kuvailee autossa tapahtumahetkellä istunut Johan Jansson SVT:n uutisille(siirryt toiseen palveluun).

Poliisi tiedottaa(siirryt toiseen palveluun) eristäneensä useita kortteleita Linköpingin keskustassa.
 
Liittynyt
18.2.2015
Viestejä
3 126
Tunisialais-saksalainen pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin väkijoukon keskellä - oikeudenkäynti alkoi tänään

Terrorismin vastainen yksikkö pidätti Sief Allah H:n, 30, ja hänen vaimonsa Yasminin, 43, vuosi sitten Kölnissä ja teki tyhjäksi iskuaikeet. Pariskunnan asunnosta löytyi 84 grammaa myrkyllistä risiiniä.
Liittovaltion syyttäjien mukaan ”pariskunnan tiedettiin omaksuneen terroristijärjestö Isisin päämäärät ja arvot”. Pari päätti vuonna 2017, että se räjäyttäisi biologisen pommin väkijoukossa ”tappaakseen ja haavoittaakseen mahdollisimman suuren määrän ihmisiä”.
Parin väitetään perehtyneen useisiin erilaisiin räjähteisiin ja päätyneen lopulta risiiniin.
He tilasivat 3000 risiinikasvin siementä internetistä ja onnistuvat tekemään pienen määrän risiiniä, joka on 6000 voimakkaampi myrkky kuin syanidi. Pari osti jopa hamsterin testatakseen valmistamansa myrkyn toimivuutta.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan pariskunta olisi radikalisoitunut jo vuonna 2014 tutustuttuaan toisiinsa netissä.
Tunisiasta kotoisin ollut entinen katukauppias Sief Allah H. meni vuonna 2015 naimisiin työttömän lääkärin vastaanottoapulaisen ja seitsemän lapsen äidin Yasmin H:n kanssa. Yasminin lapsilla on neljä eri isää.
Sief Allah H. oli ollut yhteydessä radikaaleihin islamisteihin ja yritti vuonna 2017 kahdesti matkustaa Syyriaan Turkin kautta. Matkat eivät kuitenkaan onnistuneet.
Pariskunta voidaan tuomita kumpainenkin 15 vuoden vankeustuomioon.Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän aina elokuun loppuun....... ja ISIS-leskiä ja -kakaroitahan rahdataan kohta tänne Hölmöläämmekin .....

Kepposia odotellessa .....

"So it goes" - (Those three famous words from Slaughterhouse-Give, by Kurt Vonnegut)
 
Liittynyt
11.3.2003
Viestejä
1 170
‘Devastating’ Islamic State Comeback Within Sight, Report Warns
‘Devastating’ Islamic State Comeback Within Sight, Report Warns | Voice of America - English

Tottakai ISIS tulee nousemaan uudelleen -tai sitten jokin muu porukka eri nimellä, mutta samalla ideologialla eli Islamilla varustettuna. Tämä johtuu siitä, ettei tuota ideologiaa haluta tuhota, vaan sitä suojellaan. Näin jihad-rekrytoijat pääsevät toimimaan esteettä moskeijoissa, vankiloissa, yliopistoissa... kaikkialla maailmassa, missä muslimeja elää. Näille rekrytoijille "maltilliset" muslimit ovat valtava nukkuva solu, josta ammentaa uutta verta jihadiin ja kalifaatin rakentamiseen. Uusi sukupolvi uskonsotureita on taas valmiina marttyyriyteen, lunastamaan paikkansa Paratiisin ylimmällä tasolla tehtyään parhaan palveluksen verenhimoiselle kuujumalalleen Allahille.

Psykopaattisen sotapäällikön huuto kaikuu Koraanin sivuilta aikojen läpi tähän päivään, ja osa muslimeista vastaa siihen. Kuten ovat tehneet kautta koko Islamin historian.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.3.2003
Viestejä
1 170
Poliisi: London Bridgellä terrori-isku, epäilty kuollut – Kaksi puukotuksen uhria myös kuollut


Kolme loukkaantui puukotuksessa Haagissa


Jihadistit aktivoituneet Joulun alla?
 
Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
730
Itse pohdin että onko käsky käynyt iskeä mustan perjantain aikana, kun paljon porukkaa liikenteessä.
 
Liittynyt
11.3.2003
Viestejä
1 170
Itse pohdin että onko käsky käynyt iskeä mustan perjantain aikana, kun paljon porukkaa liikenteessä.
Hyvin todennäköistä.

Tuo London Bridge jihadisti oli tuomittu terrori-iskun suunnittelusta yhdessä al-Qaida solun kanssa 16 vuodeksi linnaan, josta siis istui puolet ja oli nyt vapaalla seurantapannan kanssa. Ei vittu. Ei näitä pitäisi päästää vapaaksi ikinä.

Oli vielä pyytänyt päästä "deradikalisaatio-ohjelmaan" oppimaan Oikeaa Rauhanuskonto Islamia :LOL:

Käyttääköhän britit noissa konsulttiapuna Saudi-Arabiaa: https://nypost.com/2016/11/28/gitmo-prisoner-reveals-that-saudi-terrorist-rehab-center-is-a-scam/

"Counterterrorism experts have long suspected Saudi Arabia’s “rehabilitation” center for terrorists does a poor job of de-radicalizing jihadists. But a Saudi detainee at Guantanamo Bay now reveals it’s actually a recruiting and training factory for jihad."
 

Kyrde

VIP
Liittynyt
23.6.2008
Viestejä
1 755
Jos tiedot toisesta uhrista pitää paikkansa niin voisi sanoa että kerrankin, mitään ei menetetty lontoon iskussa. Muualta lainattu teksti:93f02281-720.jpg


"Lontoon silta-iskussa tapettu Jack Merrit oli suvakki, joka työskenteli ohjelmassa jota kuvailtu sanoilla "programme aimed at improving prisoner rehabilitation." Hänet tappoi terrorismituomion jälkeen vankilasta pantavalvontaan päästetty terroristi.

Merritin lopputyö oli nimellä "‘A Critical analysis of over-representation of black, Asian and minority ethnic males aged 18-21 in the British Prison System"

Jack Merritin tappoi 21-vuotiaana vankilaan laitettu Usman Khan.

.....

Bonus: tapot tapahtuivat suvakkien vapautuneille vangeille suunnatussa tapahtumassa, jossa Jack oli järjestäjänä, ja murhaaja osallistujana (vapautuneena vankina).

Myös toinen kuolonuhri oli kyseisen suvakki-organisaation puolesta kyseisessä tapahtumassa, joka pidettiin Lontoon sillan toisessa päässä olleessa rakennuksessa. Sieltä tekijä pakeni siltaa pitkin.

"rampage at rehabilitation conference called Learning Together

Usman Khan, 28, attended prisoner rehabilitation event at Fishmongers' Hall run by Cambridge academics "
-------------------------------------------------------------------------

Isän mietteitä

620260a2.jpg
 

Kyrde

VIP
Liittynyt
23.6.2008
Viestejä
1 755
Johan se on nähty mitä noi matut tuppaa harrastamaan lasten kanssa. Sitten terroristeja päästetään lasten keskuuteen suvaitsevaisuuden nimissä.......

Aika pilalla on suomen poliisikin.

E, jaa olikin vähän vanhempi postaus

E2 Jari Taponen Ylikomisario Ennalta estävän toiminnon johtaja. Hohhoijaa taas

E3 toihan on ihan läpimätä jätkä kun twitteriä katsoo
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 630
Taponen on salafismi-jihadismin idelogiasta niin kuutamolla, kuin ihminen vain voi olla!
 
Liittynyt
11.3.2003
Viestejä
1 170
Joulu-ullatusta oli jälleen kerran tekeillä, poliisi kerkisi onneksi tällä kertaa väliin.

Austria Foils ISIS-Inspired Plot to Attack Vienna’s Christmas Markets
Austrian police said on Monday they have foiled a terrorist plot to attack crowded targets in Austria, Germany, France, and Luxembourg during the holiday season, including the Christmas market at St. Stephen’s Cathedral in Vienna.


Uhka on suuri ja jatkuva.
 

Kyrde

VIP
Liittynyt
23.6.2008
Viestejä
1 755
Juttujen perusteella ei ole epäselvää etteikö islam ole kuin agressiivisesti etenevä vakava mielenterveyshäiriö. Loput linkistä ↓

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006375872.html
Espoolainen lähihoitaja Antti tuli uskoon vuonna 2012, kaksi vuotta myöhemmin hän oli Isis-taistelija – tässä koko uskomaton tarina


 

Kyrde

VIP
Liittynyt
23.6.2008
Viestejä
1 755
Toivottavasti toi poliisin luoteihin kuolema-trendi jatkuu.

https://www.suomenuutiset.fi/taas-t...limimies-oli-askettain-vapautunut-vankilasta/
helmikuu 03, 20209:16
Taas terrori-isku Lontoossa – muslimimies oli äskettäin vapautunut vankilasta

Lontoossa on brexit-huuman jälkeen palattu karuun arkeen. Monikulttuurisen Lontoon uusin trendi näyttää olevan se, että äskettäin vankilasta vapautuneet muslimiterroristit iskevät heti mahdollisuuden saadessaan. Sunnuntaina iltapäivällä kahta ihmistä kadulla puukottanut mies oli vapautunut vankilasta vain viikko sitten. Poliisi ampui terroristin kuoliaaksi.

BBC kertoo, että Sudesh Amman, 20, oli vapautunut vankilasta vain noin viikko sitten istuttuaan puolet kolmen vuoden ja neljän kuukauden tuomiostaan. Amman oli tuomittu marraskuussa 2018 terroristisen materiaalin hallussapidosta ja jakelusta. Häntä pidettiin vaarallisena, mutta viranomaisilla ei ollut mahdollisuutta pitää häntä vankilassa, vaan mies vapautui automaattisesti suoritettuaan puolet rangaistuksestaan.

Aseistettujen poliisien seurannassa tekohetkellä
Poliisi suhtautui Ammanin vaarallisuuteen erittäin vakavasti. Hän oli aseistettujen poliisien tarkkailussa silläkin hetkellä, kun hän aloitti ihmisten puukottamisen kaupassa ja kadulla. Poliisit tulivat mahdollisimman nopeasti tilanteeseen, mutta tekijä oli jo ehtinyt haavoittaa kahta ohikulkijaa isokokoisella veitsellä. Lisäksi yksi henkilö sai kahakassa haavoja lasinsirpaleista.

Paikalle tulleet aseistetut poliisit ampuivat Sudesh Ammanin, jolla oli päällään itsemurhapommittajien suosima pommiliivi. Myöhemmin osoittautui, että pommiliivi ei ollut oikea, mutta poliisit eivät tietenkään ottaneet sen suhteen mitään riskejä. Vastaavia valepommiliivejä on ollut aiemmillakin veitsihyökkääjillä.

Elämän tavoite: marttyyrikuolema
Telegraph-lehden mukaan Lontoon poliisin terrorisminvastaisen yksikön päällikkö Alexis Boon oli todennut jo Ammanin oikeudenkäynnin jälkeen, että tällä on ”kiihkeä kiinnostus väkivaltaan ja marttyyrikuolemaan”. Amman oli kirjoittanut muistikirjaansa elämänsä tärkeimmiksi tavoitteiksi perhe-elämän lisäksi sen, että hän haluaa kuolla marttyyrina ja päästä muslimien paratiisiin.

Pääministeri Boris Johnson lupasi maanantaina, että hallitus ryhtyy toimiin, jotta terrorismirikoksista tuomittujen kohteluun saataisiin perinpohjainen muutos.

Edellinen terrori-isku marraskuussa
Lontoossa tapahtui hyvin samantapainen veitsihyökkäys viimeksi marraskuussa, jolloin kaksi uhria kuoli, ennen kuin poliisi ampui puukottajan London Bridge -sillalla. Tuolloin radikalisaation vastaisesta seminaarista tulossa ollut muslimimies ryhtyi puukottamaan seminaarista poistuvia ihmisiä.

Tämäkin muslimimies oli jo aiemmin saanut tuomion terrorismirikoksesta. Hänet oli tuomittu 16 vuoden vankeuteen pommi-iskun suunnittelusta Lontoon pörssiä vastaan, mutta vapautettu jo 8 vuoden istumisen jälkeen. Hänellä oli jalkapanta ja hän osallistui radikalisaation vastaiseen ohjelmaan. London Bridge -sillan lähellä tapahtui islamilainen veitsihyökkäys myös 2017.

SUOMEN UUTISET
 
Liittynyt
23.1.2013
Viestejä
1 001
Erikoinen uutisointi tästä viimeisestä ampumisesta.
Äärioikeistoa jauhetaan joka mediassa vaikka ampujalla ei mitään yhteyksiä äärioikeistoon.
Eräässä lehdessä olikohan iltalehti luki että tekijä ei edusta perinteistä äärioikeistoa vaan uudenlaista äärioikeistoa. Mitä vittua.
Ylen uutisissa oli että äärioikeistolainen ja rasistinen isku.
Ei sanaakaan että yksittäistapaus tai että hullu.
Merkel ehtiny jo vuodattaa että vihasta ja rasismista.
Mitä juttuja lukenut ampujan manifestistä niin sekasin oli, salaliittojuttua sunmuuta.
Taitavat ihan tarkoituksella jauhaa sitä äärioikeistoa.
 
Liittynyt
4.2.2003
Viestejä
7 338

Eipä ole hetkeen kepposteltu....
 
Ylös