Syksy painaa päälle ja metsästyskausi pian parhaimmillaan.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Dents
  • Aloitettu Aloitettu
Porukalla saatiin kuusi sorsaa ja telkkä. Ois ollu paikkoja useampiikin, mutta höpötettiin kojuissa niin osasivat olla varuillaan. Haulikon paukkuja ei mennyt kuin kaksi ja kiväärillä sain ekalaakilla sen mitä lähdin hakemaan, eli ensimmäisen riistalinnun uudelle 5,7:lle.

Perjantaina ois taas tarkoitus lähteä yhden kaverin kanssa hyville paikoille, pitää vaan vähän toipua -tuli nimittäin semmoimen nuhayskäkuumeväsymys aloituksesta, että on pitänyt pyhittää koko viikko levolle.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jäi tuo saalis yrittämiseen nähden aika vähälle, yksi heinuri putos. Kaveri kyllä sai 3 heinuria, haapanan ja tavin. Noh, eipä oo tullu paljon ammuttua kesän aikana ja sen kyllä huomasi: repussa olisi PITÄNYT olla ainakin 3-4 heinuria ja telkkä. :curs:
Tein virheen kun jätin täyssuppean paikalleen, sorsat pomppi 5 metrin päästä ja mulla ei tietenkään pokka pitänyt odotella, ammuin puhtaita huteja aivan liian läheltä. :( Oikeasti, ei varmaan ikinä oo ollu niin tyhmänrohkeita heinäsorsia kuin tänä syssynä, paras oli kun tultiin järveltä takas venerantaan ihan äänekkäästi ja kasailtiin tavaroita niin eikö yks heinuri hypänny lentoon noin 5 metriä veneestä! Oli jotenkin niin koominen tilanne että repesin aivan täysin. Tuli jotenkin sellanen olo että vedättivät mokomat sälönokat meitä aivan kybällä.
 
Rita sanoi:
Tuotahan pitää testata. Kauanko pidit pöntössä? Entä maustaminen, ei taida kaivata kuin suolaa?
Lämpöö oli pöntössä about 90-100 astetta (kaverilla on lämpömittarilla varustettu hi-tec pönttö) ja sorsa oli siellä joku vajaa pari tuntia. Kypsyyden saa helposti selville ku tuikkaa esim hammastikulla sorsaa täkkään ja jos pistokohdasta tuleva neste on kirkasta nii sorsa on kypsä. Mausteena meil oli merisuolaa ja mustapippuria.
 
KasperiKoiranen sanoi:
Lämpöö oli pöntössä about 90-100 astetta (kaverilla on lämpömittarilla varustettu hi-tec pönttö) ja sorsa oli siellä joku vajaa pari tuntia. Kypsyyden saa helposti selville ku tuikkaa esim hammastikulla sorsaa täkkään ja jos pistokohdasta tuleva neste on kirkasta nii sorsa on kypsä. Mausteena meil oli merisuolaa ja mustapippuria.

Kuulostaa hyvältä. Pönttö löytyy onneksi pihasta, mutta lihaa siinä ei ole ikinä savustettu.. kokeilla jos ensviikonloppuna sais vaikka edes heinurin niin vois savustaa sen :).. Käytetäänkö muuten lihaa savustaessa paria sokeripalaa purujen lisäksi kuten kaloja savustaessa?
 
Puolen tunnin päästä alkaa toinen aloitus! 21 päivä sain jopa yhden tavin ammuttua iltahämärässä.. Jos nyt menis vähän paremmin.
 
Tulihan sitä alotukses pyörähdettyä, mutta ei saalista. Odottelen tuota metsäkanalintujen metsästyksen alkua, se on mielenkiintosta hommaa ja jänismetällä tulee kyllä myös käytyä. :)
 
Eipä vielä oo metille päässyt. Jänistystä tässä ootellaan ja kanalintuja kuten recklessikin. Muuten ei niin väliks oo saaliin saaminen mutta kunhan pari teertä sais tänä syksynä ja tietysti ei ois pahitteeks se elämän ensimmäinen metso. Hirvimetälle ei oo vielä tullu lähettyä mutta joskus sitten. Ois se vaan niin mukava tunne kun ois ~150kg lihaa pakkasessa. Bodarin unelma. :kuola: Äkkiä siis vaan kaikki pakkislaiset metästyskorttia hankkimaan ja hirviä kaatamaan. Halpaa lihaa se ja vielä kaiken lisäks oikein maukasta.
 
Kaikkien pitäisi ryhtyä hirvestäjiksi! Myös minun. Ensin kaikki hirvet teuraaksi ja vasta sitten menen ostamaan sen moottoripyörän!

Kaikille hirvestäjille kiitos jo valmiiksi! :thumbs:
 
Olin mökillä korppoon saaristossa aloitus päivänä. Saaliiksi vain yksi heinäsorsa. Mutta eipä siellä oikein lintuja vielä olekkaan, paitsi haahkoja, mutta noin kuukauden päästä alkaa parvia lenteleen sinne sun tänne, ja sitten sorsan kuvat veteen ja odotteleen benellin kanssa.
 
Eilen tuli oma sorsastuskausi avattua ja saaliiksi jäi yksi heinuri.
Se oli myös eka yhteinen saalis koiramme (11kk. tolleri) kanssa ja sorsan nouto sujui oikein mallikkaasti, mistä tuli kyllä tosi loistava fiilis :thumbs: .
 
Dents sanoi:
Kuulostaa hyvältä. Pönttö löytyy onneksi pihasta, mutta lihaa siinä ei ole ikinä savustettu.. kokeilla jos ensviikonloppuna sais vaikka edes heinurin niin vois savustaa sen :).. Käytetäänkö muuten lihaa savustaessa paria sokeripalaa purujen lisäksi kuten kaloja savustaessa?
En oo kokenut minkäänlaista tarvetta moiseen. Käsittääkseni sokeri on antamassa savustuksessa ainoastaan väriä, mikä kalan kanssa onkin ymärrettävää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom