Rautalankamalli epätäydellisten proteiinien yhdistämisestä:
Oletetaan , että ihminen tarvitsee kolmea eri aminohappoa: A,B ja C kaikkia saman verran. Nyt eläinperäisissä proteiineissa aminohapot ovat oikeassa suhteessa, esim. kaikkia viittä on kymmenen yksikköä. Kasviperäisessä proteiinissa x suhteet voivat olla esim: A 2 yksikköä, B 5 yksikköä, C 8 yksikköä. Jos tuota yhdistetään proteiiniin, jolla on täydellinen aminohappoprofiili, saadaan A: 10+2 = 12 yksikköä, B 10+5 = 15 yksikköä, C 10+8 = 18 yksikköä. Eli edelleenkään aminohappoprofiili ei ole täydellinen. Jos taas toisessa epätäydellisessä proteiinissa syhteet ovat A 8 yksikköä B 5 yksikköä ja C 2 yksikköä, niin yhdistämällä x ja y saadaankin kaikkia 10 yksikköä eli aminohappoprofiililtaan täydellinen tuote.
Tuo oli siis erittäin paljon yksinkertaistettu esimerkki, mutta kuten jo aikaisemmin on tässäkin threadissä todettu epätäydellinen proteiini pitää yhdistää toiseen/toisiin epätäydellisiin proteiineihin, jos halutaan yhdistelmälle mahdollisimman hyvä aminohappoprofiili.
Lisäksi pitää ottaa huomioon määrät, esim sekoitussuhde voikin olla x:y = 1:2, ja se että keho osaa valmistaa joitain aminohappoja itse, mutta ei kaikkia.
Eli jos ei ei ole kuin mutu-tietoa kannattaa laskea proteiinit eläinperäisistä lähteistä, niin ei tarvitse kikkailla.