- Liittynyt
- 16.4.2003
- Viestejä
- 106
Olen ihan varma että samaa tietoa ja enemmänkin löytyy manitsemasta "Modern Nutrition in health and disease". Eli meillä on sama mielipide aminohappopoolista ja epätäydellisitä proteiineista. :kippis1:
Kysyt miksi proteiinia tulisi ottaa porkkanasta ja selleristä? Kumpikaan meistä ei sitä suosittele. Mitä minä olen yrittänyt viestittää on se, että jos syö joka aterialla täydellisen proteiinilähteen sekä epätäydellisen, niin molempia voi ottaa mukaan laskelmiin. Ei sen kummempaa. Taas kerran, sen vehnäesimerkin toin esille vain siksi, että saisin näytettyä että proteiinipuoli ei ehkä ole niin monimutkainen kuin moni uskoo/haluaa(lisäravinnemyyjät) sen olevan, vaan kehon oma kyky hoitaa sitä on todellakin merkittävä tekijä.
Minun mielestä taas ihmiset mutkistelee ja palvoo proteiinit aivan liikaa. Suomalainen perusruoka yhdistettynä muutamalla bodauskikalla ,esim. rahkaa, raejuustoa, tonnikalaa välipaloilla niin että "kunnon" proteiinia tulee joka aterialla, hoitaa proteiinitarpeen useimmilla vallan mainiosti, mikäli syödään tarpeeksi. MUTTA, tässä taas on se isompi ongelma monella. "Mä syön ihan sairaasti mutten kasva" kuulee aika usein asiakkailta. Sitten kun tarkastellaan ruokavalio, niin prodepuoli on kunnossa, mutta energiamäärä ei. Yksi iso syy tähän on proteiinin erittäin täyttävä vaikutus, eli tuntuu että syö hirveitä määriä ruokaa kun vatsa on täynnä, mutta energiaa ei silti tule kun 100-200kcal yli kulutuksen. Eli keskitytään ruokavalion osaalueeseen, eikä kokonaisuuteen.
Voisitko selittää sitä typpitasapainoa enemmän, jos minulla oli jotain epäselvyyksiä tai jopa vääryyksiä siinä niin suorista ihmeeksi mun mutkat
Kysyt miksi proteiinia tulisi ottaa porkkanasta ja selleristä? Kumpikaan meistä ei sitä suosittele. Mitä minä olen yrittänyt viestittää on se, että jos syö joka aterialla täydellisen proteiinilähteen sekä epätäydellisen, niin molempia voi ottaa mukaan laskelmiin. Ei sen kummempaa. Taas kerran, sen vehnäesimerkin toin esille vain siksi, että saisin näytettyä että proteiinipuoli ei ehkä ole niin monimutkainen kuin moni uskoo/haluaa(lisäravinnemyyjät) sen olevan, vaan kehon oma kyky hoitaa sitä on todellakin merkittävä tekijä.
Minun mielestä taas ihmiset mutkistelee ja palvoo proteiinit aivan liikaa. Suomalainen perusruoka yhdistettynä muutamalla bodauskikalla ,esim. rahkaa, raejuustoa, tonnikalaa välipaloilla niin että "kunnon" proteiinia tulee joka aterialla, hoitaa proteiinitarpeen useimmilla vallan mainiosti, mikäli syödään tarpeeksi. MUTTA, tässä taas on se isompi ongelma monella. "Mä syön ihan sairaasti mutten kasva" kuulee aika usein asiakkailta. Sitten kun tarkastellaan ruokavalio, niin prodepuoli on kunnossa, mutta energiamäärä ei. Yksi iso syy tähän on proteiinin erittäin täyttävä vaikutus, eli tuntuu että syö hirveitä määriä ruokaa kun vatsa on täynnä, mutta energiaa ei silti tule kun 100-200kcal yli kulutuksen. Eli keskitytään ruokavalion osaalueeseen, eikä kokonaisuuteen.
Voisitko selittää sitä typpitasapainoa enemmän, jos minulla oli jotain epäselvyyksiä tai jopa vääryyksiä siinä niin suorista ihmeeksi mun mutkat


