Eipä ole tässä aamusella muutakaan tekemistä, niin rustaillaanpas vastaus oikein pitkän kaavan mukaan..
Erilaisia ruoka-aineita voi vertailla keskenään, mutta kuten edellä mainittiin on proteiineilla suuri ero keskenään. Kannattaa perehtyä ravitsemukseen jonkinverran, jotta proteiinipitoisen/vähärasvaisen dieetin osaa muodostaa oikein.. Se ei ole vaikeaa, kuitenkin omasta kropasta kannattaa huolehtia sen verran, että näkee tämän vaivan.
Tässä alla listaa erilaisista ruoka-aineista ja proteiini/rasvasisällöstä.
Tuote:........................Proteiinit/100g...............Rasvat/100g
Seiti, pakaste:.....................17.56 g..........................0.70 g
Broileri, rintafilee, nahaton:.....27.75 g..........................5.52 g
Lipeäkala:...........................19.17 g..........................0.78 g
Kananmunan valkuainen:.........9.81 g..........................0.10 g
Maitojauhe, rasvaton:...........32.44 g..........................1.00 g
Raejuusto, rasvaton:............18.00 g...........................0.30 g
Maitorahka, < 0,5% rasvaa:.....9.81 g..........................0.40 g
Keittokinkku:.......................16.44 g..........................4.50 g
Suolapähkinä:..................... 30.63 g........................49.80 g
Kaurahiutale........................14.50 g..........................7.30 g
Soijajauho, vähärasvainen......49.63 g..........................7.20 g
Soijapapu, kuivattu...............35.88 g........................17.70 g
Papu, ruskea/valkoinen......... 22.19 g..........................1.50 g
Kirjolohifilee, uunissa.............20.24 g........................16.71 g
Eläinkunnan proteiini on ihmiselle hyödyllisintä, kasvikunnasta taasen soijan sisältämät aminohapot.
(Noita suolapähkinöitä tuskin kannattaa alkaa mutustelemaan lihasmassan kasvu mielessään.. :D )