Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ja vituttaa retoriikka: "Tässä on kyse ihmishengistä". Eihän ole. Kyse on ainoastaan rahasta.Onhan tämä tulossa oleva hoitajien pakkolaki aivan käsittätön viritys oikeusvaltiossa!
Vaikka hoitaja olisi sanonut itsensä irti, ja olisi jo muualla töissä, niin hänet voidaan silti pakottaa hoitotyöhön!
Vituttaa myös se kuinka nyt ollaan huolissaan ihmishengistä, vaikka hoitaja/resurssipula ja huonot työolot ovat olleet läsnä alalla jo kauan nyt vasta ollaan huolissaan ihmishengistä ja hoidonsaatavuudesta.Ja vituttaa retoriikka: "Tässä on kyse ihmishengistä". Eihän ole. Kyse on ainoastaan rahasta.
Ps. Ja hoitajia on jo koko korona-aika kairattu niin vitusti perseeseen, että tämä pakkolaki kyllä on oleellinen lisäys osaksi alan veto- ja pitovoimaa
Eiköhän tollanen laki tarvita. Ilman tuollaista hallituksen/eduskunnan puuttumista loppuviimein Suomen kovapalkkaisimmat ammattikunnat olisi varmaan sairaanhoidon ammattilaiset ja pelastustoimi, niiden lakkoilu kun tarkoittaisi aina ihmishenkien menetystä. Poliisillakin olisi hyvät saumat kinuta liksaa. Ja rajavartioilla, ja...... ja......
Ne hoitajat voi ihan vapaasti irtisanoutua sitten jos palkkaneuvottelujen tulos ei miellytä, mutta palkkaneuvottelun työkaluna tollasta irtisanoutumisuhkaa ei pidäkään tietyillä aloilla sallia.
Jos ala kärsii muutenkin pulasta ja huonoista työoloista kuinka kuvittelet asian ratkeavan pakkolailla? Kovasti samaan aikaan ollaan ottamassa työntekijöitä ulkomailta, eletään velaksi ja sysätään rahaa kehitysapuun miljardeja. Tämä johtaa siihen, että sote-ala tulee kokemaan suuria leikkauksia tilanne huononee entisestään.Eiköhän tollanen laki tarvita. Ilman tuollaista hallituksen/eduskunnan puuttumista loppuviimein Suomen kovapalkkaisimmat ammattikunnat olisi varmaan sairaanhoidon ammattilaiset ja pelastustoimi, niiden lakkoilu kun tarkoittaisi aina ihmishenkien menetystä. Poliisillakin olisi hyvät saumat kinuta liksaa. Ja rajavartioilla, ja...... ja......
Ne hoitajat voi ihan vapaasti irtisanoutua sitten jos palkkaneuvottelujen tulos ei miellytä, mutta palkkaneuvottelun työkaluna tollasta irtisanoutumisuhkaa ei pidäkään tietyillä aloilla sallia.
Tuo nyt taas on mielipidekysymys vaatiiko aiheesta vai ei. Siitä nyt mitään tule, että joka kerran vatuloidaan onko ok vai ei. Stoppi heti alkuunsa. Kuten sanottu, voivat vapaasti irtisanoutua ja vaihtaa alaa mikäli palkkaneuvottelujen tulos ei miellytä. Sama koskee noita muita kriittisiä toimialoja joita luettelin. Joskus ysäreillä taisi kyllä palomiehet lakkoilla, mutta lakkoilevaan liittoon ei kuulunut kuin puolet palomiehistä, niin ei sentään pitänyt tulipaloja jättää roihuamaan tai ihmisiä kuolemaan kolareiden jälkeen autoihinsa. Voin muistaa väärinkin.Sillon siihen pitäis puuttua jos se olis loputonta vaatimista, mutta nyt ihan aiheesta vaativat parannusta. Tällä pakkolailla ne ongelmat ei ainakaan korjaannu, vaan ainoastaan pahentaa niitä.
En kuvittelekaan että ratkeaa. Eri kysymys. Suhtaudun tähän kriittisten alojen lakkoiluun puhtaasti periaatteellisesti, olisin "pakkolain" kannalla vaikka hoitsut tekisivät työtä nälkäpalkalla, samaan aikaan toki kannattaisin roimia palkankorotuksia.Jos ala kärsii muutenkin pulasta ja huonoista työoloista kuinka kuvittelet asian ratkeavan pakkolailla? Kovasti samaan aikaan ollaan ottamassa työntekijöitä ulkomailta, eletään velaksi ja sysätään rahaa kehitysapuun miljardeja. Tämä johtaa siihen, että sote-ala tulee kokemaan suuria leikkauksia tilanne huononee entisestään.
Mitä tulee poliiseihin, niin heitähän on viimevuosien aikana kairattu ahteriin irtisanomisilla, lomautuksilla. Mutta ei hoitajien lakkoilu ole mitenkään heiltä pois. Kyllä minun mielestä rajavartiosta ja poliisit ansaitsivat palkankorotuksia.
Tässä päästään siihen mistä mainitsin, kuinka kustaan omiin muroihin velkaantumalla.
Kuten sanottu, voivat vapaasti irtisanoutua ja vaihtaa alaa mikäli palkkaneuvottelujen tulos ei miellytä
Täähän on nyt menossa ja kohta vasta kusessa ollaankin. Hallituksen pitäis mun mielestä keskittyä lisäämään alan houkuttelevuutta eikä vähentämään sitä.
Ala nähdään pelkkänä kulueränä, ei nähdä toista puolta kuinka laajaan väestöön sosiaali- ja terveydenhoidolla on vaikutusta tai olisi jos pystyttäisiin paremmin laittaa resursseja sote-alaan.Henkilökohtaisesti vituttaa äärettömästi että piikki on auki aina jos puhutaan monikulttuurisuudesta, pakolaisista, ilmastonmuutoksesta jne. Velkaa vaan mutta raja vedetään siihen että terveydenhuoltoon sitä rahaa ei löydy? Mikä logiikka?
Sairaanhoitajan keskiansio on Suomessa suurempi kuin täyttä työaikaa tekevien keskiansio. Ollaanko nyt ihan varmoja, että he ovat niin epäinhimillisessä palkkakuopassa, että siitä alan ongelmat johtuvat? Se, että hoitajat huutavat jatkuvasti olevansa palkkakuopassa, ei tee siitä pakosti totta. Voisiko alan houkuttelevuuteen vaikuttaa palkkausta enemmän se hoitajien jatkuva uhriutuminen ja paskasta palkasta valittaminen? Sitten vielä kiristetään yhteiskuntaa lakoilla, joilla ihmishenget vaarantuisivat.
Alalle hakeutuessaan hoitsut tietävät palkkatason ja sen, että luvassa on kuormittavaa vuorotyötä. Ei mene minulle läpi tuo, että palkka on se ongelma. Paska johtaminen ja työilmapiiri kenties..?
Onko ne muuten mukana tässä työtaistelussa? Äiteeni teki työuransa lähihoitajana ja tuollainen käsitys mullekin jäi. Tosin hänkin puheissaan teki samaa mitä hoitsut joka ikinen kerta, eli unohti ansioistaan puhuessaan kaikki lisät En tullut palkkakuittia tarkistaneeksi. Mutta raskasta duunia oli oikeesti, ei ois minusta siihen.Minulla sellainen käsitys että lähihoitajat tekee raskaat ja likaiset työt ja he ovat oikeasti palkkakuopassa ja pysyvät siellä.
Onko ne muuten mukana tässä työtaistelussa?