Suomalainen politiikka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DayOne
  • Aloitettu Aloitettu
Juurihan ohjattiin määräraha sille, ettei kunnan työntekijöitä lomauteta? Nuo valtion hommat on vähän sellaisia, että kaikki niistä vitsailee mutta kyllä se käytännön stressitön työ ilman desdlinea deadlinen perään monelle kelpaisi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
matti.jpg



Onko Matilla nyt haaremi koossa ja naiset järjestyksessä?
 
Se kuuluu tuohon teatteriin että hehkuttaa pitää, vaikka kulisseissa oltaisiin tyytymättömiä. Varmasti kaikki puolueet ovat tuohon syyllisiä.

Muistelen kun Mari Kiviniemi arvosteli oppositiosta jotain Kreikan tukipakettia, vaikka oli itse edellisessä hallituksessa hyväksymässä samankaltaista settiä. Se on välillä aika koomista miten siitä huonosta jutusta tuleekin hyvä, tai toisinpäin kun paikat vaihtuu eduskunnassa. Muutaman kerran joku hallituspuolueen edustaja on uskaltanut ajatella itse. Mieleen tulee ainakin Elina Lepomäki, joka ilmoitti ettei kannata edellisen hallituksen sote-mallia ja äänestää sitä vastaan.

Vasemmiston Mustajärvi&Yrttiaho jotka äänestivät aikoinaan hallituksen luottamusta vastaan ja saivat palkinnoksi lähteä muodostamaan omaa porukkaansa.
 

Ihan ei mene putkeen nämä työllisyystavoitteet✌

toki vihervasemmisto näkee asian toisin.
 
Ne on kato niitä laskennallisia työpaikkoja mitä tulee vuosikymmenen loppuun mennessä hitosti. Maahanmuuttajia tarvitaan varmaan se 100k lisää muuten ei selvitä, loppuu tekijät.
 


Niin, oikeassahan Antikainen tässä asiassa on ja Marin väärässä, kuten aina. Kassatyttö Marin on ilmeisesti edelleen sitä mieltä, että UPM Kaipola oli kannattava tehdas. UPM:n osavuosikatsauksesta voi jokainen tarkastaa, että communication papers segmentti teki 37 miljoonaa € tappiota. Siis Marinin mielestä tuotetta, jolle ei kansainvälisillä markkinoilla ole kysyntää, koska kysyntä on laskenut jo vuosia 4-5 % tahtia ja laskee tästä edelleenkin, tulisi silti valmistaa tappiolla vaikka varastoon, koska "yhteiskunnallinen vastuu". Melkoista neukkumeininkiä, etten sanoisi. Ja eläkeyhtiöitä varmasti kiinnostaa UPM:n suuromistajina UPM:n maksamat osingot, ja mielellään vuosittain kasvavat sellaiset.
 
Kunnallisvaalit tulossa,stadissa mielenkiintoinen tilanne.Pormestari ehdokkaita alkaa vähitellen ilmaantua,kuka pystyy korjaamaan potin ja ketkä jää jalkoihin?Tuolla Stabouiliksen ketjussa kovasti väitettiin ettei mielenosoitukset merkitse mitään.Ekokapina herättelee vihreitä äänestäjiä,vihreät on stadin toiseksi suurin puolue.Jos äänestäjät saadaan liikkeelle ja joku hyvä kärkiehdokas johtoon,voitto on heidän!

Tälläkin palstalla monet aikuiset ihmiset selittelee ihan tosissaan etteivät äänestä,sillä kuulemma ei ole mitään merkitystä.Kyllä tämmöinen käsityskyvyn puute ällistyttää!
 
Niin, onhan sillä väliä, että työntääkö valtio kansalaisten perseeseen kaktusta vai orjantappuraa. Suunnilleen tällaisista vaihtoehdoista pitää aina valita, joten keskityn muihin asioihin. Äänestämiseen menee kuitenkin aina jonkin verran aikaa ja viitseliäisyyttä, jonka voi käyttää toisinkin. Jos valintojen ero on riittävän pieni, niin vaivanpalkka jää kehnonlaiseksi. Symbolisena eleenä olen yleensä äänestänyt Liberaalipuoluetta, sillä jos joku viitsii oikeasti sosialismin ja holhousvaltion muodossa olevaa tuulimyllyä vastaan taistella, niin kai heille kuuluu osoittaa tukea, vaikka 95 % väestöstä pitänee huolen siitä, että muutosta ei tule ikinä tapahtumaan.

Henkisesti on tavallaan helpompi silti asettua koko homman ulkopuolelle. Politiikan seuraaminen nostaa vain vitutuskerrointa - aina. Jos koettaa seurata sitä mahdollisimman vähän, ei äänestä, jne., niin elämänlaatu saattaa parantua. Käyttää senkin energian siihen, että tekee jotain kehittävää. Väitän vieläpä, että maailmasta tulisi parempi paikka, mikäli entistä useammat toimisivat näin.
 
Viimeksi muokattu:
126472849_3376021552513165_3633511294324585578_o.jpg


"Korruptoituneet valtion ja kuntien virkamiehet varastavat röyhkeästi verorahojamme. Lomamatkat ympäri maailmaa naamioidaan työmatkoiksi. Kahden vuoden sisällä (ajalla 2017-2019) Helsingin pormestari Jan Vapaavuori käytti helsinkiläisten verorahoja ulkomaanmatkoihin 109.000 euroa, mutta Tampereen pormestari Lauri Lyly käytti tamperelaisten verorahoja vain 1.600 euroa. Vapaavuori on siis käyttänyt matkoihinsa lähes 70-kertaisen summan Tampereen pormestariin verrattuna. Miten Vapaavuoren jatkuvat lentomatkat kaukaisiin maihin ovat edistäneet helsinkiläisten asioiden hoitoa? https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1242995


2019: "Miksi Jan Vapaavuori (kokoomus) tapasi miljardöörin tyttären, ja miksi hän käy verorahoilla ulkomailla vähintään kerran kuussa? Vapaavuori on käynyt kahden vuoden pormestarina oloaikanaan lähes joka kuukausi vähintään yhden kerran ulkomailla. Välillä ulkomaanmatkoja on ollut useitakin kuukauden sisällä. Matkoja on yhteensä 34. Yhden matkan aikana on käyty mm. New Yorkissa, San Franciscossa ja Seattlessa. Matkoja on siis tehty yhteensä 34, mutta grafiikassa näkyy 26 kaupunkia, joissa Vapaavuori on käynyt yhteensä 40 kertaa." https://yle.fi/uutiset/3-10940496 PS. Edellinen pääministerimme Juha Sipilä (keskusta) matkusti kahden viimeisen pääministerivuotensa aikana yli puolella miljoonalla eurolla suomalaisten veronmaksajien laskuun."​

 
Back
Ylös Bottom