Suomalainen MMA - Mikä maksaa?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Otetaan esimerkiksi Kuivanen. Hänet vietiin "häviämään" Hell Cageen, mutta jos olisi voittanut Bendyn (lähellä oli) ja sen jälkeen vielä finaalin olisi varmasti vienyt uraa enemmän eteenpäin kuin se että mies paukuttaa muutamia latvialaisia maahan täällä kotimaan kehässä.
Totta. Anton oli harmittavan lähellä voittaa Casimirin, ja voitto olisi varmasti tuonut positiivista julkisuutta isompia kehiä ajatellen ja ehkä jopa avannut ovia. "Latvialaisten paukuttelua" ei sovi kuitenkaan hirveästi väheksyä. Koska kovaa vastustajaa vastaan voitto mielessä lähdettäessä on alla oltava onnistumisia (itseluottamusta) ja ennen kaikkea ottelurutiinia. Jos kovaa otteluun mennessä alla on vain vuosi painiskelua oman salin jätkien kanssa ja saman verran ottelutaukoa, eivät menestymisen mahdollisuudet ole kovin kummoiset.
 
Makia homma, että saatiin keskustelua hieman aikaiseksi tästä, ainakin omasta mielestä, tärkeästä aiheesta.

Tosiaan pitäisikö sitä enemmän hakea ulkomailta ottelukokemusta vaikka isollakin riskillä. Leireilyä jenkkilässä on nyt harrastettu useammankin ottelijan toimesta. Taitaa se pitempiaikainen oleskelu rapakon takana olla lähinnä lompakosta kiinni. Esimerkiksi Kampmannihan meni Las Vegasiin leireilemään alunperin. Sai sitten UFC fight night matsin ja lumipallo lähti tuosta voitoista pyörimään.

Edelleen se itseäni ihmetyttää, että muiden kamppailulajien huiput ovat löytäneet niin huonosti vapaaottelun Suomessa. Painin, judon ja kehälajien sadoista huipuista vain muutamia on nähty vaparin parissa ja usein näidenkin tyyppien urheillullinen huippu on jo taaksejäänyttä elämää. Se on kuitenkin fakta, että iso osa MMA:n nykyisistä huipuista on entisiä huippuja jossain perinteisessä kamppailulajissa. Siinä mielessä tämä crossoverin puute vaikuttaa merkittävästi suomalaisen vaparin kehitykseen.
 
Jonkin verran maailmaa nähneenä voisin väittää et hyvältä training campiltä on paras mahdollisuus päästä hyviin otteluihin. Kyllä ne managerit haistaa rahan, eritoten jenkit on tässä maailman parhaita. En laittaisi paljon painoarvoa millekään suomessa käydyille otteluille, kukaan maailmalla ei edes tiedä missä suomi on, ellei ole katsonu uutta south parkia:-)
 
Jonkin verran maailmaa nähneenä voisin väittää et hyvältä training campiltä on paras mahdollisuus päästä hyviin otteluihin. Kyllä ne managerit haistaa rahan, eritoten jenkit on tässä maailman parhaita. En laittaisi paljon painoarvoa millekään suomessa käydyille otteluille, kukaan maailmalla ei edes tiedä missä suomi on, ellei ole katsonu uutta south parkia:-)
Miten näihin training camppeihin on mahdollista päässä? Jos rahalla pääsee, niin missä summissa liikutaan? Onko myös mahdollista saada kutsu eri camppeihin jos he ovat nähneet miehistä jotain näyttöä aikaisemmin?
 
Eiköhän ulkomaisille treenisaleille pääse treenaamaan ihan niinkun suomessakin. Pro-ukkojen treeneihin sitten onkin toinen juttu jos siis training campeillä näitä tarkotettiin.
 
Nii no tarkoitin näitä vähän parempia seuroja, joista pääsee helpommin ufc fight nightteihi. Eli mistä saa enemmän kokemusta, kuin Suomalaisista seuroista ja otteluista Suomessa.

En tarkoita, että Suomessa olisi huonoa, mutta jos on jo saanut paljon irti Suomesta ja tähtää isommille areenoille. Esimerkiksi Kuivanenhan oli ollut nyt American top teamissa treenaamassa.

Edit: Vai tarkoititko sitä, että pitäisi aluksi käydä paikallisessa seurassa jenkeissä treenaamassa, että pääsisi sitä kautta näihin nimekkäämpiin paikkoihin.
 
Tarkoitin että melkein kaikissa noissa jenkkienkin saleilla on myös amatööritoimintaa. Jos kyykytät kaikkia ihan 100-0 siellä luulisi että joku valmentaja kiinnittäisi edes vähän huomiota. Tietääkseni myös jossain saleilla jotkut valmentajat jotka valmentaa Pro-tyyppejä ohjaa myös noita amatöörejäkin.
 
Helpompaa se siellä jenkkilän pro-salilla on kuin Suomessa, vaikka treenaisikin vain amatöörien kanssa.

Imo ihan realistinen tilanne siellä olis, että pro-ukkojen treenit alkaa amatöörivuoron jälkeen ja valmentaja pyytää vaikka jäämään kattomaan meininkiä jos näkee, että treenaat kovaa ja talenttia löytyy.

Mutta tässä tulee taas se vastaan, että Suomesta on iso kynnys lähtee treenaamaan/ottelemaan ulkomaille. Nuorena kun ei oo vielä vakiduunia tai perhettä, on kovat paineet opiskella, koska vapaaottelulla ei Suomessa vielä elätä itseään ja muuallakin se vaatii todella kovaa työtä ja myös onnea, että menestyy ja pystyy elättämään itsensä ottelemalla. Sitten jos kova pohja on hankittu Suomessa ja on mahdollisuus menestyä ulkomailla, on korkea kynnys jättää vakituinen duuni ja kenties perhe Suomeen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kaikki Suomalaiset laitetaan lapsesta asti pelaamaan jääkiekkoa, sinne kaikki lahjakkaimmat jäävät. Eikä ihme, kyllähän NHL:ssä liksat on kohdillaan. Ellet lapsena aloita, mahdotonta menestyä maailman huipulla.
 
Olen lukenut Pertti Ukkolan kirjan jossa hän kertoi että lähti 17-vuotiaana 35 markkaa, vaatteita ja treenikamat mukana Lapista eteläisemmäksi koska halusi satsata kunnolla painiin. Aluksi teki jotain hanttihommia joita ennen aamulla lenkille, ruokataukoa vähän venytettiin että päästiin treenaamaan ja töitten jälkeen mitkä loppu 4, niin 3 eri painisalin treeneihin jotka loppui viimeiset 9. Jossain vaiheessa kun alkoi menestymään jätti työt. Painin päävalmentajana kuin oli jätti työt erimielisyyksien takia koska painijat eivät satsanneet yhtä paljon hänen mielestään harjoitteluun kuin hän. Kertoo aika paljon mikä päättäväisyys Ukkolalla on ollut. Lopuksi hyvä lainaus hänen kirjasta: Jos aikoo menestyä, ei ainakaan painissa eikä monessa muussakaan perinteisessä lajissa voi elää ns. tavallisen nuoren elämää. Se ei tule kysymykseenkään.
On katsottava tarkkaan, missä seurassa liikut ja mihin menet. Et voi lähteä tyttöystävän mummun synttäreille tai kavereiden kanssa jonnekin pitämään hauskaa. Juhannukset, joulut ja muut pyhät ovat loistavia ajankohtia keskittyä rauhassa harjoitteluun.
 
Kaikki Suomalaiset laitetaan lapsesta asti pelaamaan jääkiekkoa, sinne kaikki lahjakkaimmat jäävät. Eikä ihme, kyllähän NHL:ssä liksat on kohdillaan. Ellet lapsena aloita, mahdotonta menestyä maailman huipulla.

jääkiekolla ei ole mitään tekemistä huippu-urheilun kanssa, kun vertaa yksilölajeja esim. mma: ta maailman huipulla. Ammattiurheilijoita mukamas ja hyvä ku pääsee edes kuperkeikkaa kaikki. Tuttavani oli maajoukkuelääkäri miesten A maajoukkuejääkiekossa ja oli mukana kuntotestissä, jossa vauhditon pituus, penkki, kyykky, cooper, leuanveto lajeina. Lääkäri voitti kaikki lajit kuntotestissä. Eli älkää nyt niitä jääkiekkovetelyksiä verratko huippu kamppailu-urheilijaan. rikkaitten pentujen harrastus jossa ei tarvitse olla mikään huippufysiikan omaava yksilö kuten kamppailulajeissa pärjätäkseen maailman huipulla. Kiprusokin taisi saada penkistä 70 kiloa ja oli MM tason pakki. Ja kroppa sen näkönen ettei metriäkään juossut. Sellasissa lajeissa toki suomalaiset pärjäävät, jotka marginaalilajeja joukkuelajeissa.
 
ukkola vielä lisää, että jääkiekkoilijat eivät osaa edes juosta ja esim. salibandy ei ole huippu-urheilua vaan puuhastelua. toki on hyvä että liikutaan mutta huippu-urheilulla sen kanssa ei ole mitään tekemistä. ukkola kuitenkin edelleen seuraa liikunnaohjaajana tampereen nuorison urheilua päivittäin ja asiasta varmasti ymmärtää.
 
Kyllä lätkänpelaajistakin varmasti kovakuntosia ja vahvoja kavereita löyty...

Kohta tänne tulee joku lätkänpelaaja sanomaan, että lätkä on ainoa varteenotettava urheilulaji mitä on olemassa, ainahan se oma laji on jokaisen mielestä kaikkein rankin jne. Henkiseltä kantilta yksilölajit on imo rankempia kuin joukkuelajit, niissä kilpaillaan, voitetaan ja hävitään yksin, mutta fyysiseltä kantilta tarkasteltuna myös joukkuelajit voi vaatia paljon. Mikä tahansa laji on vaativa jos sitä huipulla tehdään, eikä lajit ole toinen toistaan parempia tai huonompia, vain erilaisia, lässyn lässyn lää :)
 
Niin kauan kuin MMA tuo suomessa rahaa vain marginaalisesti ei sinne tunkua ole. Suomi on pärjännyt kamppailulajeissa yllättävänkin hyvin vuosien saatossa huomioiden harastajien määrän ja olemattomat ammattilaisten tilit.
Aikoinani olin samalla luokalla yläasteella todella lahjakkaan kiekkoilijan kanssa. Hän harrasti sekä jääpalloa että lätkää. Edessä oli kuitenkin valinnan paikka ja kaveri valitsi lätkän, kun siinä oli mahdolisuus elättää itsensä ja ehkä tehdä oikein rahaakin. Jääpalloa hän kuitenkin sanoi hauskemmaksi lajiksi noista kahdesta.
Noh, hän varmaan teki oikean päätöksen, koska pääsi pelaamaan viimeisinä lätkävuosinaan euroopan rahakaukaloihin.
 
Kaikki Suomalaiset laitetaan lapsesta asti pelaamaan jääkiekkoa, sinne kaikki lahjakkaimmat jäävät. Eikä ihme, kyllähän NHL:ssä liksat on kohdillaan. Ellet lapsena aloita, mahdotonta menestyä maailman huipulla.

Vaikeampaa kyllä, mahdotonta ei. On kammppailulajien historiassa aika montakin huipulla ollutta ketkä eivät ole aloittaneet lapsena.
 
Hei se voi olla vaikea nähdä alanharrastajien, mutta kyllä koko MMA touhu on vielä niin huonosti tunnettua Suomessa, että siinä ehkä suurin syy.

Suomalaiset tulee vielä tässäkin lajissa, siihen vain menee vielä pari-viisi vuotta ja siihen tarvitaan media näkyvyyttä.

Tietoisuushan on koko ajan kasvamassa hirveästi, mutta tavallinen kadun tallaaja tiedä mitään mistää MMA:sta ja mikä se semmonen UFC lajikin on, onks sillä jotain tekemistä sen urheilukaupan kanssa?!

Mutta sitten taas kun katsotaan perinteisiä lajeja niin ne kyllä tunnetaan.
Pari vuotta siinä vielä menee ja pari juttua NYT-liitteessä ja Pirkka lehdessä :)

Nythän kurssit on täynnä joten lupaavalta näyttää. Ainahan täällä ihmetellään miksi Suomalaiset ei pärjää siinä ja siinä lajissa. Sitten yks kaks tulee joku Kalle Palander, Jarkko Nieminen tai Mikko Ilonen..
 
Vaikeampaa kyllä, mahdotonta ei. On kammppailulajien historiassa aika montakin huipulla ollutta ketkä eivät ole aloittaneet lapsena.
Muista kamppailulajeista en niin paljoa tiedä, mutta kyllä painissa ainakin on todella harvinaista, että noustaan huipulle aikuisena (jos huippulla olemiseen vaaditaan esim. kansainvälistä menestymistä) jos ei ole jo nuorena aloittanut. Tottakai asia on hieman eri jos esim. painija vaihtaa judoon tai tosinpäin.
 
Ei varmaan olisi pahitteeksi tehdä Suomen MMA skenelle Team Londonin tyylinen "treeniporukka" jossa Suomen huiput pääsisivät sparraamaan tasoistensa kanssa.

Enään kun managerointi ja mainonta hoidettaisiin kunnianhimoisesti niin vain taivas on rajana.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom