Suolapähkinä vs maapähkinä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pexi84
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.12.2004
Viestejä
1 247
Ikä
40
Huhuja on molempien puolesta. Suolapähkinät on kuulemma niin käsiteltyjä, maapähkinään lisätty suolaa ja kasvirasvaa ja poistettu kuoret. Suolaa tarvitaan ja paljon, joten mitä sitten. Maapähkinäpusseissa on usein kuoret, joita ei pidetä terveellisenä. Tässäkin iltalehden jutussa todetaan: "Pähkinät ovat täynnä hyviä rasvoja...Muistathan silti, ettei suolapähkinöitä lasketa terveysruuaksi."
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011020413125191_ru.shtml
Eli onko suolapähkinät ehdoton ei? Itse en ainakaan jaksa alkaa suolapähkinöitä vääntämään pannulla rypsärin ja suolan kanssa.
Muutenkin, aika erikoista on myös hinta. Suolapähkinät maksavat 2,80€/kg(Extra) ja maapäkinät 3,55€/kg(Meira) Prismassa, luulisi senkin olevan toisinpäin. Laatueroja ehkä.
Mitä mieltä muut?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Huhuja on molempien puolesta. Suolapähkinät on kuulemma niin käsiteltyjä, maapähkinään lisätty suolaa ja kasvirasvaa ja poistettu kuoret. Suolaa tarvitaan ja paljon, joten mitä sitten. Maapähkinäpusseissa on usein kuoret, joita ei pidetä terveellisenä. Tässäkin iltalehden jutussa todetaan: "Pähkinät ovat täynnä hyviä rasvoja...Muistathan silti, ettei suolapähkinöitä lasketa terveysruuaksi."
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011020413125191_ru.shtml
Eli onko suolapähkinät ehdoton ei? Itse en ainakaan jaksa alkaa suolapähkinöitä vääntämään pannulla rypsärin ja suolan kanssa.
Muutenkin, aika erikoista on myös hinta. Suolapähkinät maksavat 2,80€/kg(Extra) ja maapäkinät 3,55€/kg(Meira) Prismassa, luulisi senkin olevan toisinpäin. Laatueroja ehkä.
Mitä mieltä muut?

Ei suolapähkinät ole ehdoton ei. Ei sipsit eikä kaljakaan ole ehdoton ei.

Paitsi mulle.

Ok, jos et nyt oikeasti searchillä löytänyt parempaa thrediä, tai googlella parempia lähteitä kuin iltalehti, niin tiivistänpä:

- Maapähkinöissä (ja suolapähkinöissä, suolapähkinät on suolattuja maapähkinöitä fyi) olevat rasvat on aika pitkälti paskaa. Se, että ne on pähkinöitä toki voi antaa ymmärtää että niiden rasvahappokoostumus ois hyvä.
- Parempia pähkinöitä on saksan-, para-, hassel- ja pekaanipähkinät, mutta nekin kannattaa jättää kärventämättä (rasvojen säilyvyyden ja oksidaation takia) ja suolaamatta (aika no-brainer, suolaa saat todennäköisesti kaikesta muusta mitä syöt).
 
Ei suolapähkinät ole ehdoton ei. Ei sipsit eikä kaljakaan ole ehdoton ei.

Paitsi mulle.

Ok, jos et nyt oikeasti searchillä löytänyt parempaa thrediä, tai googlella parempia lähteitä kuin iltalehti, niin tiivistänpä:

- Maapähkinöissä (ja suolapähkinöissä, suolapähkinät on suolattuja maapähkinöitä fyi) olevat rasvat on aika pitkälti paskaa. Se, että ne on pähkinöitä toki voi antaa ymmärtää että niiden rasvahappokoostumus ois hyvä.
- Parempia pähkinöitä on saksan-, para-, hassel- ja pekaanipähkinät, mutta nekin kannattaa jättää kärventämättä (rasvojen säilyvyyden ja oksidaation takia) ja suolaamatta (aika no-brainer, suolaa saat todennäköisesti kaikesta muusta mitä syöt).

Tottakai muut pähkinät on parempia, mutta kaikilla ei ole varaa syödä jotain 10€ kilohinnan saksanpähkinöitä. En löytänyt näiden kahden vertailuthreadia, joten olisi kiva saada jotain perustelua, miten ne pähkinät muuttuu epäterveelliseksi kun paahdetaan ja lisätään suola sekä kasvirasva. Tosiaan suolaa en ainakaan ite saa tarpeeksi perusruuasta, joten eipä tuo todellakaan ole ongelma. Eikä sen mielestäni tarvitse olla jotain himalajansuolaa kaikki:)
 
Tottakai muut pähkinät on parempia, mutta kaikilla ei ole varaa syödä jotain 10€ kilohinnan saksanpähkinöitä. En löytänyt näiden kahden vertailuthreadia, joten olisi kiva saada jotain perustelua, miten ne pähkinät muuttuu epäterveelliseksi kun paahdetaan ja lisätään suola sekä kasvirasva. Tosiaan suolaa en ainakaan ite saa tarpeeksi perusruuasta, joten eipä tuo todellakaan ole ongelma. Eikä sen mielestäni tarvitse olla jotain himalajansuolaa kaikki:)

Ainoo mikä yksiselitteisesti suolapähkinöissä on epäterveellistä niin transrasvat, jotka syntyy tossa valmistusprosessissa. Suolan tarve taas määräytyy yksilöllisesti.
 
Tottakai muut pähkinät on parempia, mutta kaikilla ei ole varaa syödä jotain 10€ kilohinnan saksanpähkinöitä. En löytänyt näiden kahden vertailuthreadia, joten olisi kiva saada jotain perustelua, miten ne pähkinät muuttuu epäterveelliseksi kun paahdetaan ja lisätään suola sekä kasvirasva. Tosiaan suolaa en ainakaan ite saa tarpeeksi perusruuasta, joten eipä tuo todellakaan ole ongelma. Eikä sen mielestäni tarvitse olla jotain himalajansuolaa kaikki:)

Okei!

Eli Maapähkinä vs Suolattu ja Paahdettu maapähkinä: Suolaa voit syödä jos ei oo sen kans ongelmia, paahtamista en suosittele. Iteasiassa suosittelisin todella lämpimästi että ostat vaikka sitten niitä maapähkinöitä säkin ja isket satsin minigrippipussiin/pakastepussiin, sirottelet sekaan chiliä ja aromisuolaa, sekotat pähkinäsatsin perusteellisesti ja avot, sulla on niin terveellisiä suolapähkinöitä kuin voi olla.

En tosiaan tiedä, mutta mutuilen että paahtaminen ei ole koskaan rasvalle hyväksi, kuumentaminen = hapettuminen = hapettuminen pahasta, karsinogeenit pahasta jne. Parempi syödä niin raakana kuin saa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom