Ne lukuisat jotka tähän kommentoivat ja missasivat pointin: kysehän ei todellakaan ole hedelmistä!! Vaan nimen omaan ruokiin LISÄTYSTÄ fruktoosista. Tämähän ei niinkään ole ongelma Suomessa, mutta USA:ssa on semmonen juttu kuin High-Fructose Corn Syrup, jota näemmä lisätään IHAN joka paikkaan ja on syytä epäillä, että tuo on yksi suuri tekijä siinä miksi nimenomaan Amerikkalaiset on niin lihavia. Pitkäaikainen HFCS:n (liian fruktoosin) käyttö mm. sekoittaa hormoonien (leptiinin) kulkua, joilloin tulee tunne, että on aina nälkä -> syö lisää -> lihoaa ja lihoaa...
Yllättäen HFCS tulo markkinoille sijottuu samaan aikaan kun porukat alko lihota:
"In the 40 years since the introduction of high-fructose corn syrup as a cost-effective sweetener in the American diet, rates of obesity in the U.S. have skyrocketed, according to the Centers for Disease Control and Prevention. In 1970, around 15 percent of the U.S. population met the definition for obesity; today, roughly one-third of the American adults are considered obese, the CDC reported. High-fructose corn syrup is found in a wide range of foods and beverages, including fruit juice, soda, cereal, bread, yogurt, ketchup and mayonnaise. On average, Americans consume 60 pounds of the sweetener per person every year."
Eipä huvittais asua USA:ssa :( Varsinki ku normiporukka ei varmastikaan kato kaupasta ostettujen ruokien sisältöluetteloa -> porukka syö HFCS:tä päivittäin tietämättään. Ja toi koko maissinkasvatusjuttuhan on ihan hirveetä bisnestä ja keinottelua USA:s...
Ja mites on tuon fruktoosin pilkkoutuminen glukoosiksi..
Aika hissua:
"Metabolinen ero fruktoosin ja glukoosin välillä on siinä, että siinä missä glukoosi imeytyy suoraan verenkiertoon ja lihakset ja aivot voivat hyödyntää sitä, fruktoosi pääsee vain ja ainoastaan maksaan jossa se on käsiteltävä. Kun maksan glykogeenivarastot on täytetty, kaikki ylijäämäfruktoosi muutetaan rasvoiksi ja varastoidaan maksaan ja sisäelinrasvoihin."