Rypsiöljystä

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Jos teiltä ei mee rypsäri alas, nii kannattaa kokeilla sellast sitruunal maustettuu oliiviöljyy.. on sellais neliskulmasis lasipulloissa(250ml) ja niit saa ainaki s-marketista. Maku on ihan toista ku rypsiöljys.
 
mikä tossa kylmäpuristeisessa on parempaa ku tossa perinteisessä rypsärissä? toi kylmäpuristettu on nii kauheet etten saa sitä alas:urjo: eli kai se perinteinenki on parempi ku ei mitää?
 
and1_ sanoi:
mikä tossa kylmäpuristeisessa on parempaa ku tossa perinteisessä rypsärissä? toi kylmäpuristettu on nii kauheet etten saa sitä alas:urjo: eli kai se perinteinenki on parempi ku ei mitää?

Ei IMO mitään niin oleellista eroa että sitä kannattaisi väkisin vetää jos ei uppoa. Itsekin käytän tavallista ja just tosta makusyystä. Paljon tästä on väitelty ja mitään lopullista totuutta asiaan ei ole saatu.
 
kyllähän tässä jois vaikka ruunan k###a jos se vaan lihoja lisäis,vaan se,että sais sen pysymään sisällä vielä puolituntia juonnin jälkeenkin.
 
Paljos se yks rkl öljyä painaakaan? Alan seminaarissa olin ja sanottiin että 40g /vrk rasvoja on minimi, ja jos ei diettaa ni ihanne olis 1g/painokilo.
 
May sanoi:
Paljos se yks rkl öljyä painaakaan? Alan seminaarissa olin ja sanottiin että 40g /vrk rasvoja on minimi, ja jos ei diettaa ni ihanne olis 1g/painokilo.
noin 13g
 
Timba79 sanoi:
Ei IMO mitään niin oleellista eroa että sitä kannattaisi väkisin vetää jos ei uppoa. Itsekin käytän tavallista ja just tosta makusyystä. Paljon tästä on väitelty ja mitään lopullista totuutta asiaan ei ole saatu.

juu hienoa:D sitä skeidaa ei nimittäi saanu alas millää ku kerra iskin drinksun sekaan:urjo:
 
Puuroidea

Oisko tämmöinen idea mistään kotoisin:

Valmista pieni satsi kaurapuuroa. Kun puuro on jäähtynyt syöntilämpöiseksi, vatkaa sekaan (kylmäpuristettu) rypsiöljy niin hyvin, että erikoisempia öljylammikoita ei näy. Lusikoi puuro suoraan kattilasta suuhun tai vaikka lautasen kautta, jos siltä tuntuu. Kaurapuuron sijasta voi tietysti kokeilla muitakin puuroja.

Ilmeisesti tuota rypsiöljyä kuuluu vetää sen verran paljon päivittäin, että niitä omegarasvojakin tulee mukana vääjäämättä aika runsaasti. Tarvitseeko sitten mitään pellavansiemenöljyä tai muita kalliita öljyvalmisteita harkitakaan?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Lesetiini, kylm.purist.rypsäri ja kalaöljy tabletit, siinä pyhän rasvan kolminaisuus
 
Niriste sanoi:
Ilmeisesti tuota rypsiöljyä kuuluu vetää sen verran paljon päivittäin, että niitä omegarasvojakin tulee mukana vääjäämättä aika runsaasti. Tarvitseeko sitten mitään pellavansiemenöljyä tai muita kalliita öljyvalmisteita harkitakaan?

Siis kyllähän ne "huonotkin" rasvat kuuluvat omega-perheeseen eli omega-6.
Ne hyvät rasvahapot ovat sitten omega-3:sta. Niitä ei pysty saaman rypsäristä enemmän kuin kuutosta, joten suhteen muuttamisen 1:1 vaatii kalaa tai muuta sellaista. Kylmäpuristetussa rypsärissä ei nimittäin ole edes EPAa eikä DHA:ta (omega 3 rasvahappoja).
Kalaöljyä saa pullossa suhteellisen halvalla. Semmoista kannattaa ostaa, jos ei muuhun tunnu olevan varaa.
 
Doggoned sanoi:
Siis kyllähän ne "huonotkin" rasvat kuuluvat omega-perheeseen eli omega-6.
Ne hyvät rasvahapot ovat sitten omega-3:sta.
Jahas jahas, seison korjattuna. Pannaan korvan taakse niin että litisee.
Niitä ei pysty saaman rypsäristä enemmän kuin kuutosta, joten suhteen muuttamisen 1:1 vaatii kalaa tai muuta sellaista. Kylmäpuristetussa rypsärissä ei nimittäin ole edes EPAa eikä DHA:ta (omega 3 rasvahappoja).
Kalaöljyä saa pullossa suhteellisen halvalla. Semmoista kannattaa ostaa, jos ei muuhun tunnu olevan varaa.
Tutkistelin hiukan pellavansiemenöljypullon tuoteselostetta. Siinä luki tämmöistä eri rasvojen koostumuksista:

VOI
70% tyydyttyneitä rasvahappoja
29% öljyhappoa
1% linolihappoa
0% alfa-linoleenihappoa

OLIIVIÖLJY
15% tyydyttyneitä rasvahappoja
75% öljyhappoa
9% linolihappoa
1% alfa-linoleenihappoa

RYPSIÖLJY
5% tyydyttyneitä rasvahappoja
63% öljyhappoa
22% linolihappoa
10% alfa-linoleenihappoa

PELLAVANSIEMENÖLJY
10% tyydyttyneitä rasvahappoja
18% öljyhappoa
15% linolihappoa
57% alfa-linoleenihappoa

Eli siis jospa yhdistelisi pellavansiemenöljyä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä sopivassa suhteessa, niin saisi nuo suhteet kohdalleen. Miltäs vaikuttaa tämä idea?
 
Niriste sanoi:
Eli siis jospa yhdistelisi pellavansiemenöljyä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä sopivassa suhteessa, niin saisi nuo suhteet kohdalleen. Miltäs vaikuttaa tämä idea?

Tein pikaisen laskutoimituksen käyttäen finelin taulukoita ja tulokset:
100 g rypsäri+100 g rouhetta
20 000 mg+2500 mg=22500 mg n-6
10 000 mg+11700 mg=21700 mg n-3
Likipitäen suhde on 1:1:thumbs:
Eli kyllä idea vaikuttaa hyvältä.

EPA ja DHA jäävät tietysti edelleen saamatta, mutta ainakin EPAa keho pystyy tuottamaan alfalinoleenihaposta. Ja eihän se kala viikossa tapa:)
 
Tuo Finelin palvelu ( http://www.fineli.fi ) on varsin näppärä.

Vertailin öljyyn säilöttyä tonnikalaa ja öljyyn säilöttyä lohta keskenään.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=828&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=830&lang=fi

Ilmeisesti kalasäilykkeissä käytetään rypsiöljyä, koostumuksesta päätellen. Toinen mielenkiintoinen havainto oli, että lohi sisältää paljon enemmän DHA ja erityisesti EPA rasvahappoja, verrattuna tonnikalaan. Pelkästään purkin sisällön syömällä saisi jo aika hyvän annoksen hyviä rasvoja. Eri rasvojen tasapainoa voisi sitten vähän korjata rouhituilla pellavansiemenillä. Niistä saa myös proteiinia.

Uskoisin että lohisäilyke maksaa enemmän kuin vastaava tonnikalasäilyke.
 
May sanoi:
Paljos se yks rkl öljyä painaakaan? Alan seminaarissa olin ja sanottiin että 40g /vrk rasvoja on minimi, ja jos ei diettaa ni ihanne olis 1g/painokilo.

Mittailin elektroonisella vaa'alla ja tulokseksi näytti 9-10g
 
Niriste sanoi:
Tuo Finelin palvelu ( http://www.fineli.fi ) on varsin näppärä.

Vertailin öljyyn säilöttyä tonnikalaa ja öljyyn säilöttyä lohta keskenään.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=828&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=830&lang=fi

Ilmeisesti kalasäilykkeissä käytetään rypsiöljyä, koostumuksesta päätellen. Toinen mielenkiintoinen havainto oli, että lohi sisältää paljon enemmän DHA ja erityisesti EPA rasvahappoja, verrattuna tonnikalaan. Pelkästään purkin sisällön syömällä saisi jo aika hyvän annoksen hyviä rasvoja. Eri rasvojen tasapainoa voisi sitten vähän korjata rouhituilla pellavansiemenillä. Niistä saa myös proteiinia.

Uskoisin että lohisäilyke maksaa enemmän kuin vastaava tonnikalasäilyke.

Tonnikalan öljy ei todellakaan ole ainakaan kokonaan kalaöljyä, vaan jotain muuta. Tonnikala kannattaa ostaa vedessä ja lisätä siihen omat öljyt.
Lohi öljyssä on varmasti kalliimpaa, sillä siinä ainakin näyttäisi olevan suurin osa öljystä ihan sitä kalan omaa öljyä.
 
Nosto.

Minulla menee n. 1 dl rypsiöljyä päivässä kahteen protskudrinkkiin sekoitettuna. Syynä on se, että rypsiöljyssä on 9 kcal/1 g ja minun painollani ja treenitahdillani on vaikea saada kaloreita plussalle muilla keinoin, ilman että sortuu nopeisiin hiilareihin.

Onko tällaisen rypsiöljymäärän vetämisestä haittaa? En ole tähän mennessä saanut mitään vatsavaivoja tms.

Muita rasvoja tulee lähinnä naudanjauhelihasta ja lisäproteiinista.
 
Nosto.

Minulla menee n. 1 dl rypsiöljyä päivässä kahteen protskudrinkkiin sekoitettuna. Syynä on se, että rypsiöljyssä on 9 kcal/1 g ja minun painollani ja treenitahdillani on vaikea saada kaloreita plussalle muilla keinoin, ilman että sortuu nopeisiin hiilareihin.

Onko tällaisen rypsiöljymäärän vetämisestä haittaa? En ole tähän mennessä saanut mitään vatsavaivoja tms.

Muita rasvoja tulee lähinnä naudanjauhelihasta ja lisäproteiinista.

En tiedä, onko haittaa, mutta tietenkin voi tehdä niin, että ottaa vaikka kolmesti päivässä pienemmän määrän, luulisi että mahdolliset "yliannostuksesta" tulevat haikkavaikutukset olisivat pienemmät. Tämä on sitten täyttä mutuilua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom