ruuan punnituksesta.....

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Rocco78
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
8.4.2006
Viestejä
11
Pitäisikö esim. jauheliha mitata raakana vai kypsänä.. eli onko vaikka 150 grammassa jauhelihaa/broilerii raakana saman verran kaloreita kuin kypsänä mitattuna. Ravintoaineiden määrä ei tietenkään voi muuttua...??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Riippuu kypsennystavasta tietty. Jos lorottelet turkasesti öljyä pannulle niin kyllähän siinä kalorit pompsahtaa aika nasakasti.

Ei se kyllä mulla ole koskaan ollut niin tarkkaa, että mitään punnailua edes tarvitsisi, läimäyttää vaan koko jauhelihapaketin 400g pannulle. Kerralla se menee kuitenkin :D 150 g:sta ei tule kuin vaan vihaiseksi.
 
Mittaa raakana. Kypsentämisen aikana noista häviää nestettä, joten esim. 100g broileria ei paina enää 100g sen jälkeen (vaan about 60-70g ainakin oman kypsentämiseni kuivuusasteella).
 
Mittaan itsekin aina raakana, ja esim. hunajamarinoidut lihat eivät tarvitse enää öljyäkään mukaansa, joten kalorit eivät ainakaan lisäänny. Menee läträämiseksi, jos aina pitäisi kokkailun jälkeen ootella, että nesteet haihtuu ja laskea matemaattisia kaavoja, että paljonkos tässä nyt on yhteispainoa ja kaloreita kun on nuo vihanneksetkin lisätty paistaessa mukaan ja loraus jotain ruokakermaa. :D
 

Suositut

Back
Ylös Bottom