- Liittynyt
- 16.3.2006
- Viestejä
- 113
Vinkkejä?
Pistetääs ensin vähän pohjatietoa. Olen 160 cm ja n. 54-kiloinen nainen ja mietityttää esim. miten parhaiten jakaa päivän ruokailut. Salilla käyn tällä hetkellä 3 krt/vko 3-jakoisella, reipas aerobinen 1-2 krt/vko. Kesällä tuli aerobista vedettyä reilusti enemmän, nyt tietoisesti sitä vähentäen. Aloitin syyskuun alusta lisäämään kaloreita kun olin lähinnä kevyesti kiristellyt kesän. Aika löysää diettailua oli, koska ei mitään hillitöntä läskikertymää ollut, mutta jotain kiristymistä sentään näkyy. Hieman päälle vuosi tässä on tullut salilla aherrettua, tän vuoden puolella jo vähän fiksummin ruokailun suhteen(-kaloreita on laskeskeltu välillä) ja dokailun minimoimisella(...lopettamisella). Kropassa näkyy kyllä muutosta, mutta tähän asti olen oikeestaan halunnut vaan olla timmimpi. Nyt alkaa tuntua siltä, että eiköhän se pää jo antaisi periksi kasvattaa ensin lihaksia ja kiristellä vasta kun on kunnolla mitä paljastaa alta...! Mieluummin hitaasti mutta varmasti, ilman hillittömiä lösökertymiä, ylläri.
Peruspäivänä menee näitä...
Aamupala yleensä klo 7-8
-puurosetti 443,1kcal: 44,4pr/53,8hh/5,3r
(4dl maito, 60g nalle kaura&ruis, 1dl mehukeitto, ruokalusikall. raejuustoa, 0,5dl iso turbo 8100)
Koulussa n. klo 11-12
-aina 2dl maitoa ja 2(harvoin 3) real-leipää
-prodet lisään nyk. usein itse, eli jauhot sekaan vaan (0,5dl iso turbo 8100)...namnam ja oudot katseet
näistä tulee 310,8kcal: 30,4pr/42,8hh/2r
-reilusti salaattia+mitä sattuu olemaan ruokana, tsekkaan yleensä kcal:t ja rasvat kun ne siellä lukee, valitsen yleensä vähärasvaisemman/ravitsevamman/tms. vaihtoehdon
-itse ruoasta tulee yleensä jotain 400 kcal tai päälle, joskus vähemmänkin
Välipala klo 15-16 viim.
-usein koulussa
-omena
-rahka+bansku+o'light tai ruispala kalkkunalla+kurkulla tai joskus prodedrinkki,yöh,o'lightilla(0,5 iso turbo 8100)+bansku
-salille yleensä n. 1h välipalan jälkeen
-after training-palari 138kcal: 14,8pr/20,8hh/0,6r salin jälkeen
Ruoka n. 1 h salin jälkeen, oisko klo 18-19 aikaan viim.
-aaah,nykyään sama settiä puuroa kuin aamulla toiseen kertaan(joskus vain 45g nalle kaura&ruis, jotta vähemmän hiilareita)
-tai ainakin jotain prode- ja hiilaripitoista
(ennen kcal:n nostamista keveempi setti kuin puuro)
Välipala n. klo 21 maita
-kananmuna
-usein ruispala
-porkkanoita mahdollisesti
Sitten siihen iltaruokailun ongelmaan: Ennen söin aina ennen nukkumaan menoa(n. klo 23) rahkasetin, nykyään ei meinaa upota paitsi banskun kanssa(mitä vältän,hiilarit illalla lässynlää, vaikka sekin taitaa olla nykyään ihan höpötystä). Nykyään tulee syötyä vain toinen kananmuna iltapalaksi! Vaikea keksiä mitä söisi, varsinkin kun nirsoiluttaa ja prodea on niellyt jo vähintääkin tarpeeksi kuin itsestään... Kuitenkin prode+rasva olisi nähtävästi hyvä vetää iltapalaksi. Muutenkin prodea tulee jo hillittömästi päivällä eli mitähän kannattaisi muuttaa, että iltaankin riittäisi? Puurosetti imaisee kyllä suuren osan päivän prodeannoksesta varsinkin 2 krt/pvä syötynä... Vai voinko huoletta vedellä suuremmalla kädellä yli sen 2g/kg prodea vai olisiko syytä nipistää ja lisätä hiilareita+rasvoja? Rasvojakaan kun ei oikeastaan erityisen paljon tule. Perusidea hiilareita/prodea aamulla ja päivällä, iltaa kohti rasvoihin ja prodeen siirtyminen kai olisi hakusessa... Puuro on kuitenkin ehdoton, mieluiten 2 krt/pvässä, on se sellasta herkkua!:D
Pääpiirteissään syyskuun kalorit ovat pyörineet siellä 2000 tuntumassa, prodea on tullut ainakin sen 2g/kg maita tai enemmänkin. Hiilareita tulee jossain määrin kytättyä, ei liikaa leivänmässäystä tms., tiedä sitten missä määrin on tarpeen?Kaloreiden laskeminen on vähän jäänyt vielä kun on laiskottanut, mutta ei tässä kyllä vielä ainakaan kovin huimissa lukemissa mennä... Varsinkin kun on lueskellut yleensäkin punttimimmien kcal-määriä.
Muutenkin ideana oli aloittaa kevyesti, tarkkailla kroppaa ja periaatteessa syklitellä kalorimääriä. Ei oikein innosta monen kk:n +kausi ja mahdollinen pulskistuminen, pitkä dietti sitä seuraten, vaan tarkoitus olisi vaikka 4 vkon +:n jälkeen kiristellä tarpeen mukaan. Kaikki siis riippuen ihan fiiliksestä ja kropan muokkaantumisesta.
Vielä tuosta proteiinin määrästä, että onko syytä jättää laskematta joidenkin ruoka-aineiden prodet liian huonolaatuisina tms.?
Tulipa pitkä juttu, mutta toivottavasti joku jaksaa näihinkin vielä vastailla. Etukäteen kiittäen!:thumbs:
Pistetääs ensin vähän pohjatietoa. Olen 160 cm ja n. 54-kiloinen nainen ja mietityttää esim. miten parhaiten jakaa päivän ruokailut. Salilla käyn tällä hetkellä 3 krt/vko 3-jakoisella, reipas aerobinen 1-2 krt/vko. Kesällä tuli aerobista vedettyä reilusti enemmän, nyt tietoisesti sitä vähentäen. Aloitin syyskuun alusta lisäämään kaloreita kun olin lähinnä kevyesti kiristellyt kesän. Aika löysää diettailua oli, koska ei mitään hillitöntä läskikertymää ollut, mutta jotain kiristymistä sentään näkyy. Hieman päälle vuosi tässä on tullut salilla aherrettua, tän vuoden puolella jo vähän fiksummin ruokailun suhteen(-kaloreita on laskeskeltu välillä) ja dokailun minimoimisella(...lopettamisella). Kropassa näkyy kyllä muutosta, mutta tähän asti olen oikeestaan halunnut vaan olla timmimpi. Nyt alkaa tuntua siltä, että eiköhän se pää jo antaisi periksi kasvattaa ensin lihaksia ja kiristellä vasta kun on kunnolla mitä paljastaa alta...! Mieluummin hitaasti mutta varmasti, ilman hillittömiä lösökertymiä, ylläri.
Peruspäivänä menee näitä...
Aamupala yleensä klo 7-8
-puurosetti 443,1kcal: 44,4pr/53,8hh/5,3r
(4dl maito, 60g nalle kaura&ruis, 1dl mehukeitto, ruokalusikall. raejuustoa, 0,5dl iso turbo 8100)
Koulussa n. klo 11-12
-aina 2dl maitoa ja 2(harvoin 3) real-leipää
-prodet lisään nyk. usein itse, eli jauhot sekaan vaan (0,5dl iso turbo 8100)...namnam ja oudot katseet
näistä tulee 310,8kcal: 30,4pr/42,8hh/2r
-reilusti salaattia+mitä sattuu olemaan ruokana, tsekkaan yleensä kcal:t ja rasvat kun ne siellä lukee, valitsen yleensä vähärasvaisemman/ravitsevamman/tms. vaihtoehdon
-itse ruoasta tulee yleensä jotain 400 kcal tai päälle, joskus vähemmänkin
Välipala klo 15-16 viim.
-usein koulussa
-omena
-rahka+bansku+o'light tai ruispala kalkkunalla+kurkulla tai joskus prodedrinkki,yöh,o'lightilla(0,5 iso turbo 8100)+bansku
-salille yleensä n. 1h välipalan jälkeen
-after training-palari 138kcal: 14,8pr/20,8hh/0,6r salin jälkeen
Ruoka n. 1 h salin jälkeen, oisko klo 18-19 aikaan viim.
-aaah,nykyään sama settiä puuroa kuin aamulla toiseen kertaan(joskus vain 45g nalle kaura&ruis, jotta vähemmän hiilareita)
-tai ainakin jotain prode- ja hiilaripitoista
(ennen kcal:n nostamista keveempi setti kuin puuro)
Välipala n. klo 21 maita
-kananmuna
-usein ruispala
-porkkanoita mahdollisesti
Sitten siihen iltaruokailun ongelmaan: Ennen söin aina ennen nukkumaan menoa(n. klo 23) rahkasetin, nykyään ei meinaa upota paitsi banskun kanssa(mitä vältän,hiilarit illalla lässynlää, vaikka sekin taitaa olla nykyään ihan höpötystä). Nykyään tulee syötyä vain toinen kananmuna iltapalaksi! Vaikea keksiä mitä söisi, varsinkin kun nirsoiluttaa ja prodea on niellyt jo vähintääkin tarpeeksi kuin itsestään... Kuitenkin prode+rasva olisi nähtävästi hyvä vetää iltapalaksi. Muutenkin prodea tulee jo hillittömästi päivällä eli mitähän kannattaisi muuttaa, että iltaankin riittäisi? Puurosetti imaisee kyllä suuren osan päivän prodeannoksesta varsinkin 2 krt/pvä syötynä... Vai voinko huoletta vedellä suuremmalla kädellä yli sen 2g/kg prodea vai olisiko syytä nipistää ja lisätä hiilareita+rasvoja? Rasvojakaan kun ei oikeastaan erityisen paljon tule. Perusidea hiilareita/prodea aamulla ja päivällä, iltaa kohti rasvoihin ja prodeen siirtyminen kai olisi hakusessa... Puuro on kuitenkin ehdoton, mieluiten 2 krt/pvässä, on se sellasta herkkua!:D
Pääpiirteissään syyskuun kalorit ovat pyörineet siellä 2000 tuntumassa, prodea on tullut ainakin sen 2g/kg maita tai enemmänkin. Hiilareita tulee jossain määrin kytättyä, ei liikaa leivänmässäystä tms., tiedä sitten missä määrin on tarpeen?Kaloreiden laskeminen on vähän jäänyt vielä kun on laiskottanut, mutta ei tässä kyllä vielä ainakaan kovin huimissa lukemissa mennä... Varsinkin kun on lueskellut yleensäkin punttimimmien kcal-määriä.
Muutenkin ideana oli aloittaa kevyesti, tarkkailla kroppaa ja periaatteessa syklitellä kalorimääriä. Ei oikein innosta monen kk:n +kausi ja mahdollinen pulskistuminen, pitkä dietti sitä seuraten, vaan tarkoitus olisi vaikka 4 vkon +:n jälkeen kiristellä tarpeen mukaan. Kaikki siis riippuen ihan fiiliksestä ja kropan muokkaantumisesta.
Vielä tuosta proteiinin määrästä, että onko syytä jättää laskematta joidenkin ruoka-aineiden prodet liian huonolaatuisina tms.?
Tulipa pitkä juttu, mutta toivottavasti joku jaksaa näihinkin vielä vastailla. Etukäteen kiittäen!:thumbs: