Rinnalleveto

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Chacal
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
14.10.2002
Viestejä
23
Tosta (raa'an)rinnallevedon ja tempauksen tekniikasta kysymys, kun salilla näkee tehtävän siten, että pompautetaan paino reisillä ylös ja toisaalta siten että vedetään kyynärpäät mahdollisimman ylös eikä tanko koske reisiin ollenkaan. Kumpi näistä tyyleistä on oikea vai onko molemmissa jotain hyvää?
Itse olen ainakin joskus kuullut, että tangon pitäisi nousta koko matka suoraan ylös? Eli jälkimmäinen tyyli olisi oikea.
 
Kyynärpäitä ei ole tarkoitus vetää mahdollisimman ylös. Tärkeintä on, että kyynärpäät pysyvät sivuilla ja veto tehdään ensin käyttäen alaselän ja jalkojen ojennusta ja epäkkäitä. Kädet menevät koukkuun vasta kun painot nousevat ja loppuvaiheessa voidaan vetää hieman käsillä, lähinnä alasmenon helpottamiseksi.

Liikkeen keskiosassa eli ennen räjähtävää 2. vetoa tanko yleensä koskettaa reisiä. Jotkut käyttävät ns. double knee bendiä eli hyödyntävät lihasten elastisen voiman tekemällä pienen koukistuksen polvilla ennen 2. vetoa.
Reidet eivät kuitenkaan mitenkään työnnä painoja ylös tai eteen, vaikka siltä näyttäisi, vaan pääasiassa kyse on todella räjähtävästä lantion eteen viennistä eli alaselän ja jalkojen ojennuksesta.

Tangon tulisi kulkea koko ajan hyvin lähellä kehoa ja siis miltei pysytysuoraan ylöspäin.

Lisätietoa ja kuvioita aiheesta:

http://www.education.ed.ac.uk/strength/papers/ms3a.html
 
Jep, tuolla sívulla oli tosi hyvät ohjeet aiheesta.
Löytyisköhän mistään videonpätkää rinnallevedosta ja tempauksesta?
 
jep... ja kun vähän ennen kisoja voimakauden päätteksi jumin ollessa pahimmillaan ottaa maastavedon tilalla "huvikseen" rinnallevetoja 90% maksimista niin saa kiertäjät hyvään kuntoon:thumbs:

nimim. vihdoin kunnossa
 
Originally posted by Chacal
Kumpi näistä tyyleistä on oikea vai onko molemmissa jotain hyvää?

Tiedä sitten, onko noista kumpikaan oikea , mutta IMHO tärkeintä ei ole tyyli, vaan se, kuinka korkealle tanko saadaan. Eli mitä pidempään ja korkeammalla se tanko siellä ilmassa leijuu, sitä paremmin sinne alle ehtii ja sitä vähemmän tarvitsee mennä kyykkyyn. Kun salilla katselee kavereita yleensä tekemässä tuota rinnallevetoa, niin jostakin ihmeen syystä juuri ennen alle menemistä hypätään:confused: ilmaan. Monesti tuntuu, että mitä kovempi jysähdys kantapäiden alla, niin sitä terävämmin ja räjähtävämmin kaveri luulee liikettä tekevänsä. Huomattavasti tehokkaampaa ja järkevämpää olisi painua kyykkyyn niin nopeasti kuin mahdollista ilman ylimääräistä matkailua yläsuuntaan.:)
 
Jos haluaa vetää rinnalle oikein isoja painoja, niin helpointa on opetella alasmeno. Mitä nopeammin ja paremmin osaat mennä alas, niin sitä vähemmän niitä painoja tarvii repiä ylöspäin. Tekniikan oppiminen on kyllä ainakin omasta mielestäni pirun vaikeaa.

Jos taas tekee enemmän kuntoilu mielessä eli tyytyy esim. power versioon ja vetelee lähinnä hangistä , niin tuo ilmaan hyppääminen ei ole mikään huono juttu. Sehän lisää vaan "tehoa" ja tekee liikkeestä kokonaisvaltaisemman. Tosin kovilla painoilla ei kyllä pitäisi enää jalkojen juurikaan irrota maasta, vaikka kuinka haluaisi.

Se että ajattelee hyppäävänsä on itseasiassa hyvä tapa oppia oikea tekniikka. Tällöin veto lähtee oikeilla lihaksilla, siis ei esim. käsillä.
Toinen hyvä vaihtoehto on tehdä pelkkää vetoa eli jättää viimeisen rinnalleoton pois kokonaan. Siinä saa alaselkä ja epäkkäät sekä pohkeet kyytiä.
 
Tunnut Släm puhuvan asiaa, mutta jos puhutaan nimenomaan raa'oista vedoista, niin miksi pitäisi panostaa alle menoon?! Tietenkin pieni niiaus (tai jopa saksaus!) kuuluu asiaan, mutta vedot kyykkyyn onkin sitten jo ihan eri asia. Kyllähän isompia painoja saa vedettyä rinnalle jos parantaa alle menoa, mutta onko siinä sitten mitään yhteyttä voiman tai räjähtävyyden määrään. Ja tarkoitan nyt nimenomaan raakaa rinnallevetoa.

Btw, tuo liike on ihan ykkönen nuorten saliapinoiden kyykyttämiseen...siis niiden jotka puhistelevat hirveillä teatteripainoilla maastavetoa!
 
Rinnallevedossa ja tempauksessa tangon kuuluu kulkea mahollisimman lähellä vartaloa (=kiinni reisissä) ja samaan aikaan suoraan ylös, eli lantiota täytyy tuoda voimakkaasti eteen sen jälkeen kun tanko ohittaa polvet ja selkä lähtee ojentumaan. Käsillä ei saisi vetää yhtään (käsien pitäs olla rennot), vaan tanko saa voimansa lantiopotkusta, rinnalevedossa potku lähtee hieman alempaa kun tempauksessa. Jos liike tehdään oikeen tanko lähtee potkun ansiosta suoraan ylös, jolloin on aikaa allemenoon. Ja sekä tempauksessa että työnnössä jalat irtoaa maasta, tosin ei niin selvästi jos vetää raakana rinnalle. Pirun vaikee asia selittää ja vielä paljo vaikeempi toteuttaa käytännössä.
 
SLÄM,olet oikeassa tuossa, että hyppäämisen ajatteleminen voi auttaa tekniikan opettelemisessa, mutta kun se on sitä, että vedetään se paino ylös ja sitten hypätään ilmaan, niin ei voi todellakaan suositella. Takareisissä pitäisi olla niin paljon voimaa ja/tai räjähtävyyttä, että jalkoja ei tarvitse siellä ilmassa vetää lonkan koukistajilla siihen allemenoasentoon, vaan paino kantapäillä mennään sinne alas takareisillä. Kummasti nuo pomput jäävät pois, kun rautaa lisätään tankoon....:D

Niin, ja sitten siitä voimasta ja räjähtävyydestä puhuttaessa mentäessä syvään kyykkyyn voi katsella painonnostajia. Kyllä siellä aika vauhdilla mennään eli nopeaa voimantuottoa tarvitaan joka tapauksessa paljon. En tiedä, onko tämä raaka rinnallevetoperinne peräisin samoista piireistä kuin nämä 15 asteen penkille kyykkäämiset sääriä eteen painaen.:) Totta on, että jollekin jokojokopallon pelaajalle on aivan liian työlästä opettaa oikea rinnallevetotekniikka, kun pitää harjoitella muutakin. Offtopicina: Kuitenkin esimerkiksi juoksulajeissa kannattaisi ainakin kahdesti miettiä, kannattaako niihin etureisiin erikoistua niin perusteellisesti, kun työ tehdään suurimmaksi osaksi aivan muilla lihaksilla.......HTH.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom