Riistaruokia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Gorba
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
10.8.2004
Viestejä
10
Ikä
51
Niin, onko kokemuksia muilla foorumin käyttäjillä riistasta tehdystä ruuasta? Tulee metsästettyä sen verran että tulee lihaa silloin tällöin syksyisin pöytään. Sanonpahan vaan että esim. sepelkyyhkyn liha on verrattavissa broilerin fileeseen mutta paljon parempaa kun sen osaa laittaa. Lisäksi maistuu sorsan, metsälintujen, jäniksen ja hirven liha.:kuola:

Onhan siinä oma työnsä saada saalis pöytään asti mutta kyllä se sitten palkitsee.. Olen huomannut että nykyään alkaa olla saatavilla riistan lihaa kaupoissa aika hyvin, hinta on vaan aika korkea.

Voin kyllä lämpimästi suositella vaihtoehtona näihin tavanomaisiin lihaksen rakentamis ruokaaineisiin..

Vaihtelu virkistää. Vai? Kokemuksia muiltakin??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
riistahan on melkeinpä parasta ruokaa ku ne ei syö mitään paskaa mitä nää elukat mitä meidän lautasilta useimmiten löytyy. Voisin ostaa sulta vaikka 30 kiloa pakkaseen heti ku saat jotain isoa jyvälle :D Ja riista muutenkin.. :kuola:
 
hirven liha on kyllä parasta lihaa mitä on olemassa.. poro tulee heti perään toiseksi. vähärasvaista ja tiukkaa proteiinia. Taas syksyllä tulossa muutama kymmenen kiloa hirveen lihaa.. nami, saa siinä käristyksiä vuolla monta kertaa.
 
Hirven ja poronlihaa tulee syötyä, on nii saakelin hyvää :kuola:
Ehkä erikoisimmasta päästä mitä on tullu suuhun pistettyä on poronkieltä (en tiennyt mitä lihaa se oli ja maistoin kun porukat kehuivat). Sittenku sai tietää mistä kyseinen lihanpala oli, ei ole kyllä suuhun tullu enää pistettyä :lol2:
 
mehtäkanalinnut padassa haudutettuna aivan jumalattoman hyvää :kuola:
pyy kaikista parhaimman makunen mutta niin kovin pieni ^^
 
Pistäkääs jotain hyviä reseptejä. Pakkasessa on vielä viime vuodelta sorsaa ja jänistä. Ei ole tullu tehtyä kun edellisen jäniksen ukko teki ja maistu kamalalta.

Sorsaa olen kyllä anopin tekemänä maistanu ja tosi hyvä oli.
 
Hirvenlihaa on pakastimet täynnä aina syksyn jälkeen:). Pienessä hirviporukassa etuna on se kun jokainen äijä saa isoja määriä sitä lihaa eikä mitään pikkupaloja. Viime syksynä mun ja isän osuus 1 aikuinen naaras ja 1 vasa. Tuosta määrästä tulee jo aika paljon protskuakin vuoden mittaan:rolleyes:. Ja tosiaan on viimeisen päälle luomulihaa ja ravintoarvot aivan loistavat.
 
Hirvenlihaa on pakastimet täynnä aina syksyn jälkeen:). Pienessä hirviporukassa etuna on se kun jokainen äijä saa isoja määriä sitä lihaa eikä mitään pikkupaloja. Viime syksynä mun ja isän osuus 1 aikuinen naaras ja 1 vasa. Tuosta määrästä tulee jo aika paljon protskuakin vuoden mittaan:rolleyes:. Ja tosiaan on viimeisen päälle luomulihaa ja ravintoarvot aivan loistavat.

Sama homma täällä ku on pieni porukka ja kohtuu määrä lupia niin tulee sitä LIHAA! :D viimevuonna olikos se nyt 1 kokonainen aikuinen ja puolikas aikuinen

Paha vain ku ylivuotiaassa taitaa olla paras liha mutta jotkut ovat sitten järjettömän pieniä :(
 
hirvenlihaa tulee meilläkin syötyä viikottain, välillä jotain erikoisempaakin jos ukko sattuu lintumettillä käymään. pyy oli myös hyvää, mutta hirvestä saa niin monenlaista ettei siihen heti kyllästy :)
 
hirvenlihaa tulee meilläkin syötyä viikottain, välillä jotain erikoisempaakin jos ukko sattuu lintumettillä käymään. pyy oli myös hyvää, mutta hirvestä saa niin monenlaista ettei siihen heti kyllästy :)

Linnunliha on oikein hyvää kun osaa laittaa, itse käyn paljon enemmän lintumetsällä kuin hirvi :)
Ja sori :offtopic:
 
hirven liha on kyllä parasta lihaa mitä on olemassa.. poro tulee heti perään toiseksi. vähärasvaista ja tiukkaa proteiinia. Taas syksyllä tulossa muutama kymmenen kiloa hirveen lihaa.. nami, saa siinä käristyksiä vuolla monta kertaa.

Hirvestähän saa juuri yberhyvää tähän malliin. Sopivan kohmeisesta (jäätynyt siis, muttei ihan umpikalikka) hirvenlihakimpaleesta saa ihan ykköskäristystä. Vuolee vaan ohutta siivua ja pannulle. Jos raaskii öljyn tilalle voita laittaa ja vaikkapa kermaa loraus perään, niin ei parempaa olekaan. Kyllähän tosta sitten saa vielä terveellisempää jos korvaa nuo herkkuperseainesosat jollain muulla. Lihana vaan ihan ykköskamaa tuo hirvi, ei ole mitään läskilihaa, vaan sitä tiukkaa itteensä. Kaveriksi sitten myöskin metsästä haettua sientä sopivasti käristettynä :kuola::kuola::kuola:

Nälkä....:itku:
 
just kävin viemässä hernettä riistapellolle ja sieltä lähti lentoon ainakin 50kg herkullista sepelkyyhkyn lihaa :P 10. päivä enskuuta päästään herkuttelemaan.
 
just kävin viemässä hernettä riistapellolle ja sieltä lähti lentoon ainakin 50kg herkullista sepelkyyhkyn lihaa :P 10. päivä enskuuta päästään herkuttelemaan.

Kannattaa harjotella sitä haulikolla ampumista :rolleyes:

Ilkeää jos ne 50kg jatkaakin lentämistä vielä ampumisen jälkeen :D
 
Kyllä uppoaa riistaruuat itsellekin. Valitettavasti ajanpuutteen vuoksi ei hirvimetsään enää nykyään ehdi.
Tällaisella reseptillä olen käristystä tehnyt. Jäisestä lihakimpaleesta vuollaan ohuita lastuja, jotka paistetaan pannulla pienissä erissä pekonisilpun ja sipulin kanssa. Lihat maustetaan paiston jälkeen suolalla ja mustapippurilla. Laitetaan lihat korkeareunaiseen pannuun ja lisätään pohjalle vettä, lihaliemikuutio sekä suolakurkkupurkista kurkkuviipaleita ja niiden säilöntänestettä. Haudutellaan niin kauan, että liha on mureaa.
Ruoka-ainemääriä en osaa ihan tarkkaan sanoa. Mutta jos hirvenlihaa on noin 1kg, niin tarvitaan paketti pekonia, 2-3 sipulia ja purkillinen suolakurkkuja.
Niin ja tarjoillaan ehdottomasti perunamuusin kanssa!
 
Pakastimesta löysin yhden teeren sekä sorsan rintapalat ja tein käristystä. Liha vuoltiin ohuiksi siivuiksi ja ruskistettiin paloiteltujen pekonisiivujen sekä sipulin kanssa kermansavipadassa.Mausteiksi aromisuolaa sekä mustapippuria. Hieman vettä sekaan sekä 2 dl kermaa ja haudutin pari tuntia uunissa 150 asteessa. Tarjoillaan perunamuussin sekä puolukkahillon kanssa ja hyvää on!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom