Riisiproteiini

Kiitän. Kyllähän tuon myyjän nimen kaiketi saa esille laittaa, kunhan ei linkkiä kirjoita. Tuota tarviikin koittaa jossain välissä, mutta kunhan joku tilaa, niin laittakaas mielipiteitänne vaikkapa tähäs threadiin. Maku, sekoittuvuus jne.. :kippis1:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oii! kiitos *tilaa Paketin* Nooin.. ja nyt odotellaan..

mietin vaan että imeytyykö hitaasti vaiko nopeasti vaiko mitenpäin?

kun Semmosta good night proteiinia tarvitsisin.
 
sori mutta kyllä tuossa kaikki tarpeelliset ja pari ei tarpeellistakin näyttää olevan.

harmittaa kun kone sekoilee aina kun klikkaan hymiöön niin siitä tulee linkki pakkiksen pääsivulle
 
Originally posted by kekexx
Herätyyys, kyseessä on siis _kasviproteiini_ puutteellisella aminohappoprofiililla.

Joo, mutta jos kyseessä on henkilö, jolla on maitoproteiiniallergia(vatsa kestää kuitenkin heraproteiini-isolaattia), niin tuo riisiproteiini yhdistettynä heraproteiini-isolaattiin voisi olla erittäin hyvä idea.

Heraproteiini-isolaatti yksinään on aika kallista ja turhan nopeasti imeytyvää välipalaproteiiniksi, joten sen jatkaminen halvalla riisiproteiinilla ei kuulostaisi ollenkaan huonolta idealta. Heraproteiini-isolaatti paikkaisi riisiproteiinin vajavaista aminohappoprofiilia ja sitten, kun lisäksi paivän aikana syö vielä esim. lihaa ja/tai kalaa, niin uskoisin niiden täydentävän sopivasti riisiproteiinin puutteita.

Ainoaksi proteiinilähteeksi tuo ei tietenkään olisi kovin häävinen.
 
Originally posted by kekexx
Herätyyys, kyseessä on siis _kasviproteiini_ puutteellisella aminohappoprofiililla.

"Table 3: Comparative Nutritional Values of Different Proteins"
http://www.horleys.com/html/protein_body.html

Puuttuuko riisiproteiinista jotain aminohappoja, joita esim. perusherassa on?
 
Jännä homma. Wrangen sivuilla riisiproteiinin PER-luvuksi ilmoitetaan 2,75, kun taas yo. linkillä PER-luvuksi väitetään 1,3:a. Kumpihan lienee oikea?
 
AMOUNT PER SERVING (15G)
Calories 50
%Daily Value*
Total Fat 0.1g
Sodium 50mg
Total Carb. 1.8g
Protein 12g
Fiber 0.2g

Elikkä eikö tuo ole 72G Proteiiniä / 90G

EDIT: pienen googlettamisen jälkeen tulin lopputulokseen että 2.75 On oikea luku. (Mutu)
 
Originally posted by Hannibal
Puuttuuko riisiproteiinista jotain aminohappoja, joita esim. perusherassa on?

En usko, koska joku noista PER AAS PD BV PDCAAS-löpötyksistä menisi varmaan nollille. Välttämättömien aminohappojen suhde vaan ei välttämättä ole ihanteellinen.

Eli riisiproteiinia ilmeisesti pitäisi syödä 1.5-2-kertaa enemmän kuin esim. heraa? Tämä laskisi hintalaatusuhdetta.

Monethan ei edes laske kasveista saatavia proteiineja(mikä on periaatteessa väärin).
 
Edelleen, tietääkö kukaan tuon riisiproteiinin imeytymisnopeudesta? Itse en googlettamalla onnistunut löytämään mitään hyödyllistä aiheesta. Kokeilin hakusanoilla "rice protein" digestion time, mutta ainakaan noilla ei tärpännyt. Myös hakusanaehdotukset otetaan kiitollisena vastaan.
 
Originally posted by kekexx
Eli riisiproteiinia ilmeisesti pitäisi syödä 1.5-2-kertaa enemmän kuin esim. heraa? Tämä laskisi hintalaatusuhdetta.

Toisaalta tuo lisäravinnevalmistaja tuon linkkisi takana näyttäisi myyvän ainoastaan heraproteiineja, ja muissa löytämissäni linkeissä ilmoitetaan riisiproteiinin PER-luvuksi 2.75..
 
Originally posted by H0J
Jännä homma. Wrangen sivuilla riisiproteiinin PER-luvuksi ilmoitetaan 2,75, kun taas yo. linkillä PER-luvuksi väitetään 1,3:a. Kumpihan lienee oikea?

Ehkä tässä voisi katsoa suhteita:

2,75/3,45=0,8

1.3/2.5=0,5

eli edelleen riisiä n. 1,5-2 kertaa enemmän kuin "maitoa".

Kaikesta huolimatta tuo on varmaan hyvä vaihtoehto esim. kasvissyöjälle, joka on kyllästynyt soijan makuun tai halvan proteiinin metsästäjälle.

PS. ois muuten kiva tietää esim. leikkeleitten ja muidenkin utaremakkaroiden kollageeniproteiini määrät.:)
 
Originally posted by Hannibal
Toisaalta tuo lisäravinnevalmistaja tuon linkkisi takana näyttäisi myyvän ainoastaan heraproteiineja, ja muissa löytämissäni linkeissä ilmoitetaan riisiproteiinin PER-luvuksi 2.75..

Niin mutta mahaanfoods.comissa sanotaan 1.25 ja ruokahan menee mahaan, joten mahaan lukema täytyy olla lopullinen totuus.
http://www.mahaanfoods.com/neutri.html

Tästälähtien kaadan proteinidrinkit päähäni, niin laamatkin tekee lamasbeauty.comissa:
http://www.lamasbeauty.com/ricep.html

Kohta pitää vissin alkaa käyttää jotain bambunversoproteiinia.
 
Originally posted by kekexx
eli edelleen riisiä n. 1,5-2 kertaa enemmän kuin "maitoa".

Haluaisitko keke selkeällä suomenkielellä kertoa mikä tekee siitä riisistä huonomman?

Jos per-luku on 80% maidosta, niin miksi pitäisi ottaa 1,5-2,0x enemmän? :confused:

wrangella lukee näin:

"Erinomainen aminohappokoostumus. Esimerkiksi tärkeiden haaraketjuisten (BCAA) aminohappojen osuus proteiinista on 20,3 %."

"Imeytyy hyvin. Proteiinin tehokkuussuhdetta ilmaistaan PER-luvulla (Protein Efficiency Ratio), joka kertoo missä määrin elimistö pystyy käyttämään proteiinia hyväkseen. Riisiproteiinin PER-luku on 2,75, kun esimerkiksi soijaproteiinin on 2,32. Korkein PER-luku on munaproteiinilla (3,99) ja toiseksi korkein maitoproteiinilla (3,45)."

Eli tehokkaampaa kuin soija. (Ja varmasti paremman makuista)

Aminohappokoostumus: (%)

Isoleusiini* 4,8
Leusiini* 10,0
Lysiini* 3,5
Metioniini* 2,7
Fenyylialaniini* 6,0
Treoniini* 3,6
Tryptofaani* 0,8
Valiini* 5,5
Argiini 8,4
Kystiini 1,7
Histidiini 2,2
Tyrosiini 5,2
Alaniini 5,5
Asparagiinihappo 8,6
Glutamiinihappo 18,4
Glysiini 4,1
Proliini 3,8
Seriini 5,2

Uskoisin maunkin olevan aika kohdillaan, sillä riisi nyt ei pahalle maistu.
 
Originally posted by VahvaJussi
H
Jos per-luku on 80% maidosta, niin miksi pitäisi ottaa 1,5-2,0x enemmän? :confused:


"Imeytyy hyvin. Proteiinin tehokkuussuhdetta ilmaistaan PER-luvulla (Protein Efficiency Ratio), joka kertoo missä määrin elimistö pystyy käyttämään proteiinia hyväkseen.


Proteiinin laatua voi mitata monella tavalla. Tässä taannoin oli thread, jossa tästä keskusteltiin. Kaikki mittarit ovat epätäydellisiä. Mainostaja on tähän varmaankin valinnut riisin kannalta edullisimman lukeman. Kehonrakentajan kannalta proteiinin laatu pitäisi mitata tietynhetkisen lihaskasvun tarpeen perusteella (aminohappokoostumus) ja sillä, kuinka iso osa proteiinista on täyttämässä sitä tarvetta lihaksissa. Sellaista mittaria ei kuitenkaan ole. On myös todettu, että yksittäisen ravintoaineen lukemat menettävät merkitystään osana kokonaista ruokavaliota - kokonaisuus ratkaisee.

"Uskoisin maunkin olevan aika kohdillaan, sillä riisi nyt ei pahalle maistu."

Maitokaan ei maistu pahalle, joten mikään heraproteiini ei voi olla pahan makuista. Eix je?
 
Originally posted by Arvo Paperi
yksittäisen ravintoaineen lukemat menettävät merkitystään osana kokonaista ruokavaliota - kokonaisuus ratkaisee.

Seuraavia aminohappoja on riisissä niukasti verrattuna tarpeisiin:

Protein Source:
Wheat, Rice, Corn, Grains
Limiting Amino Acid :
Lysine, Threonine, Tryptophan


Eli niitä pitää sitten saada jostain muualta.

Lähde: Berardi

edit:
Jylli: valitettavasti siitä ei lukenut mitään :( On se kumma, kai siitä jotain luulisi löytyvän.

edit2. tässä vähän listaa PCDAAS :
Whey Concentrate and Isolates: 1.00
Whole Egg: 1.00
Milk: 1.00
Egg White: 1.00
Cottage Cheese: 1.00
Beef: .92
Soy: .91
Casein: 1.00
Peanuts: .52
Oatmeal: .57
Wheat: .42

<a href="http://www.johnberardi.com/articles/qa/afc/afc_mar302001.htm" TARGET="_BLANK">Tässä</a> linkki lähteeseeni


vielä ehtii editoida :):

"Soijalla/.../on paras PDCAAS-arvo"

Anssin protsku työssä oli soija-isolaatti ja lähteenä sitä valmistava yhtiö? Siinä arvo oli 1.00 ja Berardin lähteessä 0.91.
 
PER-arvoa parempi proteiinin laadun mittari on jo edellä mainittu PDCAAS, joka ottaa huomioon enemmän parametreja ja jota voidaan suoraan soveltaa ihmisiin. Soijalla, heralla ja munan valkuaisella on paras PDCAAS-arvo.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom